Fenyegetés


Melinda1984 # 2023.05.08. 14:11

Üdvözlök Mindenkit!

Az alábbi kérdésem lenne, megköszönném a segítséget. Nagyon hosszú a történet, megpróbálom röviden. Vásároltam Vaterán egy terméket, melyet megkaptam, majd ezt követően rám írt az Eladó, hogy tévedésből a címemre küldött egy másik csomagot is, átvettem-e?
Írtam, hogy nem. Ebben maradtunk, majd egy hét múlva írt, hogy én vagyok a hibás abban, hogy rossz címre küldte a másik vevő csomagját, mert a Foxpost automata címén kívül megadtam a saját lakcímemet és ez őt megzavarta. Ez persze nem így volt, kikértem magamnak stb. de jól össze is vesztünk. Sajnos beleálltam a vitába, ő is mondott rám csúnya szavakat, majd ezt követően én is, ami már nem tetszett neki, s közölte: "anyád". Tudom, hogy már másnak is anyázott, amit meg is írtam, illetve még azt is szó szerint: hogy ezért egyszer valaki beveri a száját. Erre azt írta, hogy fenyegettem és ezért feljelent. Ez jogos lesz a részéről? Nem fenyegettem meg, ezzel csak azt akartam közölni hogy ha sokat anyázik, egyszer megjárhatja.

drbjozsef # 2023.05.09. 06:41

Melinda1984,

Feljelenthet, mert joga az van hozzá. Nem tilos.
De ha ezért tenné, amit leírtál, abból nem lesz semmi bajod. Ez nem fenyegetés, ez semmi.

Slainte # 2023.05.09. 13:05

Olyan bűncselekmény nincs a Btk.-ban, hogy fenyegetés. Olyan van, hogy zaklatás, amit - egyebek mellett - az követ el, aki aki félelemkeltés céljából mást vagy rá tekintettel hozzátartozóját személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével megfenyeget. Az, hogy "ezért egyszer majd valaki még beveri a pofád" ennek nyilvánvalóan nem felel meg.