Közszeméremsértés?


Krsztian # 2022.12.13. 07:48

Üdvözlök mindenkit.

A problémánk a következő: 6 lakásos kis társasházban az egyik szomszéd férfi rendszeresen alsónadrágban közlekedik a közös használatú helységekben, abban viszi ki a szememet a bejáratnál lévő kukatároló helységbe, alsónadrágban takarítja a folyosót, a teraszán is úgy üldögél. A terasza a mi kertünkre néz, így premier plánban látjuk sajnos. A fő problémánk, hogy kisgyerekek vannak a házban! Rendkívül zavaró, a gyerekek is zavarban vannak miatta, félnek az embertől, kerülik. Ha megyünk el otthonról a kicsi kérdezi, hogy ugye nem találkozunk a bugyis bácsival (így nevezte el)?

Már többször megkértem kedvesen, rászóltam durvábban, de csak azért is csinálja. Sajnos egy diplomás, komoly állásban dolgozó, udvariasságot, intelligenciát mímelő emberről van szó, akiről ezt senki sem hinné el, ha elmondaná az ember. Egyébként kiglancolva, öltönyben jár. Én se hinném ha nem élném át nap mint nap.
Legutóbb már mondtam neki, hogy feljelentem, de csak nevetett, hogy ő azt csinál a házában amit akar, ne szabjam meg hogyan éljen és úgyse hinne nekem senki, még ő fog becsületsértésért feljelenteni, mert ő egy köztiszteletben álló ember.

Fel lehet jelenteni közszeméremsértés vádjával? Legális az ha lefényképezem a “performanszát” és azt viszem be a rendőrségre? Vagy mi a megoldás?

drbjozsef # 2022.12.13. 09:14

Krsztian,

Indítványozd a közös képviselőnél, hogy tekintettel a válságra, a bűnözés növekedésére, meg arra, hogy több gyanús alakot láttál a ház körül és a házban is, sőt, neked eltűntek tárgyaid a pincéből, vagy ilyesmi, szóval, indítványozd, hogy a Tht. 25.§ szerinti kamerarendszert építsen a társasház, ennek megtárgyalását vegye a következő közgyűlés napirendjére.

Egyébként, én kezdésnek azt tenném, hogy egy NEM működő fényképezőgéppel látványosan fotózgatnám a jóembert ha alsóban mászkál, főleg a közös területeken. Ha ő kinevetett a feljelentéssel, nevesd ki te is őt ha esetleg nem tetszene neki a dolog...

drbjozsef # 2022.12.13. 09:21

Egyébként a szeméremsértés nem állna meg. Olvasd el, és az első négy szóból érteni fogod miért.

Esetleg kérheted a közgyűlésen azt is, hogy a házirendbe vegyétek be a közös területeken minimális ruhaviselés szabályozását.

Kovács_Béla_Sándor # 2022.12.13. 11:52

Voga-Turnovszky jut eszembe: "Kisnadrágban indultam el... - A szemetesvödörrel? - Hát, ahogy kell." A dal 88-as, szóval a jelenség nem új.

Krsztian # 2022.12.13. 12:06

Köszönöm a segítséget. Fel fogom vetni közgyűlésen mindenki elött a dolgot! Kínos lesz, de nincs mit tenni. Hihetetlen, hogy alig van eszköz egy ilyen emberrel szemben!

osztap # 2022.12.13. 12:38

Krsztian,

Fel fogom vetni közgyűlésen mindenki elött a dolgot!

drbjozsef nem véletlen írta, hogy a közös képviselővel beszélj, és ő vegye a közgyűlés napirendjére az ügyet (konkrét határozati javaslattal). Mert különben csak az "egyéb ügyek" között fog szerepelni, ahol beszélgetni, sóhajtózni, veszekedni lehet, de határozatot hozni nem. Miért: Társasházi törvény 34. § (4).