Közmunka halasztás?


csabello # 2022.08.22. 08:17

Azzal kapcsolatban lenne kérdésem, hogy kiszabtak 300 óra közmunkát 2022 június 9.-én, azonban sikerült a vöröskeresztnél elhelyezni, amit el is intéztem (papírmunkák, adminisztráció, pártfogó stb.). Mivel saját vállalkozásom volt(online), ami sajnos becsődölt azidő alatt míg elintődött ez a munka, így kénytelen vagyok fél-egyévet elmenni külföldre dolgozni, hogy gyakorlatilag ne kerüljek az utcára, és “megerősödjek”, hiszen saját magamat tartom el. Azaz jövő év szeptemberében lenne rá 3-4 hónapom, hogy még ne csússzak ki a 2 évből, és egyben ledolgozzam gyorsan.

Holnap kell jelentkeznem ezügyben a munkahelyen, és betanulni, mivel már minden el van intézve. Mivel ez jó helynek számít, heti 2 napot tudnak biztosítani perpillanat.

A legfontosabb kérdésem, hogy ebben az esetben mi a teendő, illetve ennek mi a menete/folyamata? Lehet módosítani/halasztani? Nem váltok ki ezzel ellenszenvet a pártfogónál, illetve a munkahelyen?

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, mivel el rettenetesen kétségbe vagyok esve.

drkatona # 2022.08.23. 12:22

Tisztelt Csabello!

A pártfogók is emberek, vegye fel vele mielőbb a kapcsolatot. Ha már meg van a munkahely és nem jelentkezik, akkor abból probléma lesz. Nem javaslom a külföldre utazást, amíg az nincs leegyeztetve a pártfogóval.

Üdvözlettel,

dr. Katona Csaba ügyvéd

https://www.drkatonacsaba.hu/…ed-budapest/

csabello # 2022.08.23. 15:16

Tisztelt drkatona!

Nagyon köszönöm! Megpróbálom. Remélem megértő lesz, és erre a törvényi keretek is adottak jelenleg?!

Elkezdtem a munkát a mai napon ettől függetlenül. Legkésőbb szeptember végéig tudok maradni, anélkül, hogy az élethelyzetem ezzel teljes kilátástalanságba kerülne (addig várhatóan heti 18-24 órát tudnak biztosítani, ami 108-142 óra). Viszont semmiképp nem szeretnék kibújni a felelősség alól, sem pedig “elsunnyogni”.