Szándékos rongálás


bevasarlotura # 2022.04.30. 14:07

Köszönöm a segítséget!

Majordomus # 2022.04.30. 11:30

A nyomozás során majd lehet "sugalmazni"

Szomorú örökös # 2022.04.30. 04:39

bevasarlotura

hogyha a feljelentésben megnevezem őt, mint lehetséges elkövetőt (nyílván azt írnám bele a feljelentésbe, hogy úgy gondolom, hogy ő volt, nem pedig teljes bizonyossággal állítanám), lehet-e olyan kimenetel a kivizsgálás végén, amikor még esetleg én szenvedek majd el jogi retorziót?

Csakis akkor nem lehet belőle bajod, ha „ismeretlen tettes" ellen teszel feljelentést.
Ha az illetőt megnevezed benne bármilyen módon, akkor az már nem
”ismeretlen tettes.
És hát ha véletlenül kiderül, hogy nem ő volt az, akkor bajod lehet belőle.

bevasarlotura # 2022.04.29. 21:00

Tisztelt Szakemberek!

A mai napon megálltunk Budaörsön egy családi házas övezetben egy családi ház előtt autóval, de nem az illető autókijárata előtt, hanem attól távolabb, nem akadályozva a ház tulajdonosát semmiben. Amikor kiszálltunk a kocsiból, az utcában jött szembe velünk egy "hölgy", aki mereven nézte az autónkat. Többször visszafordultunk és láttuk, hogy megállt az autónk mellett, még akkor is ott állt, amikor már egészen messze voltunk a kocsitól. Sajnos időre mentünk valahová, így nem fordultunk vissza.
Amikor kb. 1 óra múlva visszaértünk a kocsihoz, a jobb oldali ajtón látható volt, hogy meghúzta valaki.
A ház ajtaja nyitva volt, szinte szándékosan. Elmondtuk a "hölgynek", hogy úgy gondoljuk, ő tette, de ő hidegvérrel tagadta a dolgot és feltűnően higgadtan kérdőre vont minket, hogy miért itt álltunk meg.
Sajnos nem hívtunk rendőrt. Azon gondolkodom, hogy feljelentést teszek ellene, a nevét, címét tudom. Gondolom, hogy esélyem sincs arra, hogy kifizesse a káromat, de legalább az ő ideje is teljen egy kicsit és bosszankodjon egy kicsit azon, hogy eljárás indult ellene.
A kérdésem az lenne, hogyha a feljelentésben megnevezem őt, mint lehetséges elkövetőt (nyílván azt írnám bele a feljelentésbe, hogy úgy gondolom, hogy ő volt, nem pedig teljes bizonyossággal állítanám), lehet-e olyan kimenetel a kivizsgálás végén, amikor még esetleg én szenvedek majd el jogi retorziót? Illetve ha feljelentést teszek (ügyfélkapun keresztül gondoltam), akkor nekem is nagyon sok időm el fog menni azzal, hogy esetleg bíróságra kell járnom, vagy mire lehet számítani egy ilyen ügyben?
Köszönöm a segítséget!