Idézés gyanusítottként


entropia # 2022.04.30. 06:35

Kedves Hozzáértők!

Csak egy rövid kérdés: Szabályos-e a büntetőügyben küldött idézés, ha az idézéshez nincs mellékelve a feljelentés? Mi a teendő ilyenkor? A válaszokat előre is köszönöm.

Szomorú örökös # 2022.04.30. 09:30

entropia

Szabályos-e a büntetőügyben küldött idézés, ha az idézéshez nincs mellékelve a feljelentés?

Bíróságra idéztek vagy rendőrségre? Utóbbinál szerintem nincs rá szükség...most még. Majd bent tájékoztatnak.

Majordomus # 2022.04.30. 11:28

Szabályos...

entropia # 2022.05.02. 07:11

Bírósági idézés meghallgatásra. Hozzak magammal minden releváns iratot, beleértve az álláspontomat igazolókat is. Eddig ez O.K. Azonban fogalmam sincs ki vádol és mivel. Így azért elég nehéz felkészülni.

Azóta egyébként annyi történt, hogy felhívtam a bíróságot és kiküldik emailben a teljes anyagot, úgyhogy megoldódni látszódik a probléma.

A válaszokat egyébként köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2022.05.02. 07:42

Ha meghallgatás, akkor az magánvádas.
De valami nem kerek, a feljelentést megküldik a feljelentettnek.

B Laszlo # 2022.05.02. 11:19

Tisztelt ügyvéd úr/nő

Az én kérdésem csak annyi volna, hogy én 2021-ben feleségem beadta a válópert és elköltözött vidékre a 3 éves gyerekkel az ügyvédjétől megkapta a keresetet utána postán. Előtte egy évvel a lakóház feljelentett a rendőrségen és felvették a kapcsolatot a gyermekvédelmi osztállyal a kapcsolatot és a válóperes keresetbe beleírták kiabálok obcén és alkalmanként bántalmazom és nem adok neki enni és nem öltöztetem fel és hideg van a lakásban. A rendőrség pedig nyomrögzítést írt elő ez a válóperes keresetben volt leírva amiről én nem is tudtam. A kérdésem a nyomrögzítés mennyi ideig tart ami 16 hónapja tart ? Köszönettel B. László

B Laszlo # 2022.05.03. 03:46

Tisztelt ügyvéd nő úr

Még annyi megjegyzés, hogy én szerintem ez a nyomrögzítés abban nyitvánúl meg hogy lehallgatják a telefonomat megnézik hogy mit nézek a neten kivel járok kelek az utcán lehallgatják a lakásomat ahol életvitelszerűen élek és én úgy gondolom hogy még az utcai térfigyelő kamerában is nyomon követnek hogy hol járok és a lakásomat ahol lakom az utcáról figyelik a mai napig nem kaptam semmilyen papírt senkitől ez ügyben. Köszönettel B. László

drbjozsef # 2022.05.03. 05:51

Igen, a titkos megfigyelés jellemzően olyan, hogy nem értesítik ki tértis levélben a megfigyeltet.
De ez persze inkább üldözési mánia.

entropia # 2022.05.03. 05:55

@Kovács_Béla_Sándor

Valami valóban nem kerek. Azt nem értem, hogy, ha az idézés tartalmazza azt a kitételt, hogy vigyek megammal minden ügyre vonatkozó iratot, bizonyításnál felhasználható feljegyzést vagy egyéb tárgyat, akkor hogyan lehetséges, hogy az idézéshez nincs csatolva semmi olyan anyag, ami támpontot adna, mivel kell készülnöm. (Gondolhatnám azt is, hogy valaki szeretné, ha erre a meghallgatásra felkészületlenül menjek el.)

Szomorú örökös # 2022.05.03. 06:04

entropia

Bírósági idézés meghallgatásra. Hozzak magammal minden releváns iratot, beleértve az álláspontomat igazolókat is. Eddig ez O.K. Azonban fogalmam sincs ki vádol és mivel. Így azért elég nehéz felkészülni.

Nem lehet, hogy ez egy magánvádas eljárás első - ún. békéltető - meghallgatása? Ott ha véget ér a történet, akkor eleve nem folytatódik az eljárás az első fok irányába, ilyenkor még ráadásul bünetetlenül meg is lehet tenni, hogy a magánvádló visszalép a feljelentéstől.

drbjozsef # 2022.05.03. 06:21

Persze, de csak kellene tudnia, hogy mi az ügy, nem mindegy, hogy szexuális kényszerítés, kegyeletsértés, vagy könnyű testi sértés miatt kell mennie, és arra felkészülnie.
Kellett volna már rég kapnia a feljelentésről iratot.

B Laszlo # 2022.05.03. 06:33

Tisztelt ügyvéd nő úr !

Még annyi lemaradt, hogy egy alkalommal itthon hagytam a gyereket a lakásban egyedül amikor az anyja dolgozott és vásárolni mentem ezt mondtam mikor kint voltak a rendőrök most ez ügyben bent voltam a kerületi rendőr kapitányságon és azt mondták, hogy még elképzelhető, hogy tart az ügy mert az ügyészség meg hoszabíthatja az eljárást nem tudom hogy meddig tarthat engem még nem értesítettek ez ügyben egyáltalán kell hogy értesítsenek emiatt kell, hogy meghallgassanak tanúként ? Köszönettel Both László