„Azt áruld már el, hogyan vegyem fel a kamerával azt ha az ablakomat akarják a közterület felől bedobni, vagy a közterületről elérhető cégtáblámat akarják megrongálni, stb.?”
Kb. sehogy. Mindent nem lehet. Ez nem indok. Csak ezért nem jogszerű. Szerintem.
Ezek szerint, ha a kamerád látószögén kívülről dobnák be az ablakodat, akkor kiterjesztenéd a kamerarendszeredet előbb az egész utcátokra, aztán a teljes településre?
„Szóval, a jogellenes támadás többnyire a közterület felől érkezik (még a betörés is).”
Ha betörés történik, arra tökéletes megoldás a saját területed - jogszerű - megfigyelése.
De hangsúlyoznám, hogy én azt gondolom, hogy nem szabad megengedni úgy általában törvényi szinten, hogy magánszemélyek közterületet figyeljenek meg magánérdekből, de ettől még én is úgy állítanám be a kamerámat, hogy lásson valamennyit a házam/kapum/kerítésem előtt. Szóval most csak azért "vitatkozom" mert ez egy jogi fórum, szerintem nem jogszerű, de mondjuk úgy, hogy ennek ellenére életszerű. Én is így tennék, de nem keresnék hozzá álindokokat. Ez jogszerűtlen. Ennyi.