Remélem még aktuális. Hát OEM Cd bolt ILLEGÁLIS!!! MErt az OEM szoftvert a Microsft a hardware értékesítőknek bocsájta a rendelkezésre, olyan céllal, hogy új gép vásárlása esetén felrakják a gépre. (meg adják a CD-t hozzá). Tehát ez csak géppel együtt! Ha simán veszed akkor az illegális! Már próbálja amicrosoft kikerülni ezt is úgy, hogy az OEM az gépre szabott lesz. Pl.: LG notebookhoz CSAK LGt támogató XP-t kapsz.
Szóval ennyi!
Egyébként használjatok szabadszoftvert és dörzsöljünk a BSA orra alá :-)
OEM CD-shop
A Microsoft szinte biztosan meg fogja Neked mondani, ismerik-e őket, van-e velük OEM disztribútori szerződésük.
Ilyen esetekben nagyon segítőkészek, ha legális szoftvert akarsz venni, illetve ha mutatsz nekik egy potenciálisan illegális terjesztőt, mindkettő felkelti az érdeklődésüket.
Senkinek sincs velemenye?
Nehogy mar ezek az arak, csak engem erdekeljenek? Ha ez igaz, akkor lehet hogy több jogtiszta szoftver lenne kis hazánkban is...
Üdv minden forumlakonak. Uj vagyok meg itt, de ugy gondolom, hogy ez a legjobb hely ahol feltehetem a kerdesemet.
Arrol van szo, hogy talaltam egy olyan weboldalt az Interneten, ahol elvileg jogtiszta OEM szoftvereket lehet vasarolni potom penzert.
A link:
http://xjds.inbfmghk.info/?…
itt 2 dolog lehet szerintem:
- telleg igaz amit irnak, es legalisak a szoftverek, es hozza lehet jutni ennyiert OEM-ben
- illegalis szoftvereket nyomatnak legalis öltözetbe bujtatva?
Szerintetek hogy lehet ezt eldönteni?
Üdv,
Xman
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02