Honlapkészítési gondok


Stalker # 2004.06.08. 20:11

Én másképp látom. Ha a munkaköri leírás nem terjed ki a honlap elkészítésére, akkor értelemszerűen nem is tekinthető munkaköri kötelezettségnek, amely viszont önmagában megszünteti a szerzői mű szolgálati jellegét. Ergó: a munkáltató automatikusan nem szerezhet semmiféle szerzői jogi jogosultságot a mű felett, miután ezek a jogok a mű szerzőjét illetik meg.
A jogtanácsos által készített szerződések és egyéb okiratok után azért nem érvényesíthetők a "szerző" ilyen irányú jogai, mert munkaköri kötelessége azok elkészítése.

Dr. Csomós Lilla (törölt felhasználó) # 2004.06.08. 18:07

Kedves Szlaci!

Munkaviszonyod alatt a munkáltató részére végezett valamennyi munkád, ha előzetesen a szellemi alkotásod tekintetében nem tartottad fenn a jogaidat - a munkáltatódra száll át. Ezzel minden mukavállaló így van nem csak a számítástechnikusok. Bármilyen horderejű, egyéni szerződést készít egy jogtanácsos pl. annak küldön díját nem jogosult kérni a munkáltatójától, ha előzetesen annak külön dajáról nem állapodtak meg írásban.

Sajnos!!!

Üdvözlettel:

szlaci # 2004.05.15. 14:43

Hello Mindenkinek
Egy nagy gondom lenne amiben szeretnék segítséget kérni.Dolgoztam egy informatikai cégnél,a szerződésben leírt ,pontosan:raktáros-rendszergazda-szervízes-ügyintéző munkakörbe alkalmaztak.A munkaköri leírásom nem terjed ki honalpok készítésére.Mialatt én ott dolgoztam a főnököm úgyszolván "kötelezett" az oldalak elkészítésére de fizettségről vagy bármilyen szerződésről szó nem volt...beígért némi pénzt ha komoly ügyfelek jönnek..de ott is csak a bevétel nevetséges hányadáról volt szó.Nos nem rég támadt egy problémás ügyem a munkahelyemen aminek révén a munkaviszonyom megszünt.Mivel volt hozzáférésem az oldalakt tartalmazó tárhelyhez ezért azokat a munkaviszonyom megszünésekor a rajtuk lévő munkáimat töröltem..és helyükre az előzőeket visszatöltöttem ,úgy gondoltam ez így korrekt ,mivel kárt okozni nem volt szándékomban.Erre nem rég megnéztem a az adott oldalakt és újra az én munkáim találhatók fent.Mikor eljöttem ,meg mialatt ott dolgoztam elővigyázatosságból nem tartottam bent forrás file-okat ,vagy az aktuális verziókat lementettem lemezre...
Tehát az exfőnököm kezébe semmi forrás nincs. lásd:
http://www.perfectsolution.hu/
itt van egy beléptető oldal ahová csak a jogosultak léphetnek be...most jelenpillanatban ehhez csak nekem van hozzáférésem.Minden forrás file az én kezemben van,betudom bizonyítani hogy én vagyok az alkotó.
Ilyen esetben mit tehetek?
Előre is köszönöm a segítséget.