Regisztrált álláskereső megbízási szerződés mellett

mgergo # 2010.08.24. 19:28

Olyan kérdésem lenne, hogy ha jelenleg van egy kis összegű megbízási szerződésem, viszont alkalmazotti munkaviszonyom nincs, akkor lehetek e regisztrált álláskereső?

Eszti08 # 2010.08.24. 21:24

Irj egy kicsit több infót, mit csináltál ezelőtt, kaptál-e már valamilyen ellátást, suliba jártál??

Mert e nélkül senki nemfog tudni válaszolni neked.

mgergo # 2010.08.25. 06:23

Érettségiztem, most kihagyok egy évet. Milyen ellátásra gondolsz?

Eszti08 # 2010.08.25. 07:12

Regisztráltattad magad a mügyi hivatalba?

Ha nem menj azonnal.Igen, regisztrált álláskereső leszel,de pénzbeni ellátásra nem leszel jogosult.- ez független attól hogy van megbízási szerződésed. De biztosított leszel, majd ott elmagyarázzák.Ki kell váltani egy kártyát.
Esetleg jelentkezhetsz ingyenes tanfolyamra,ha olyan indul ami éedekel, pl:nyelvtanf.

mgergo # 2010.08.25. 07:15

Köszi!

Atis # 2024.11.07. 14:42

Kérdésem lenne.
Megbízási szerződéssel dolgoztam október 31 el meg szűnt a szerződésem a munkanélkülibe be vittem az összes szerződésem amiből vonták tbt és nyugdíj járulékot de nem fogatták el mert valami igazolást kértek hozzá amit elvileg a munkáltató ad de a munkáltatóm azt mondta hogy ilyen nincs ilyenkor hová fordulhat ok mert több mint 2 évig voltam megbízási szerződéssel??

drbjozsef # 2024.11.07. 15:03

" valami igazolást kértek hozzá"

Tényleg? Ezt mondták a hivatalban, hogy : "valami igazolást vigyél be" ? Így?

eulimen # 2024.11.07. 15:03

@Atis
A megbízási szerződés nem munkaviszony, így nem keletkeztet (járulék)alapot a munkanélküli ellátásra.
A megbízási szerződésedet megelőző munkáltatótól származó papírokat és igazolásokat tudod leadni a kormányhivatalban, az abból számolt ellátást az abból számolt jogosultsági idővel fogod tudni igényelni.

drbjozsef # 2024.11.07. 15:14

eulimen,

Azért ez így ebben a formában nem igaz.

Flt.27.§(1) Az álláskeresési járadék folyósításának időtartamát (a továbbiakban: folyósítási idő) – az (5) bekezdésben foglaltak, valamint a 25. § (4) bekezdésében foglaltak figyelembevételével – annak az időtartamnak az alapulvételével kell megállapítani, amely alatt az álláskereső az álláskeresővé válást megelőző három év alatt munkaviszonyban, megbízási jogviszonyban töltött, mezőgazdasági őstermelőként tevékenységet folytatott, feltéve, hogy mezőgazdasági őstermelőként folytatott tevékenysége, valamint megbízási jogviszonya után járulékfizetési kötelezettségének eleget tett, vagy egyéni, illetőleg társas vállalkozói tevékenységet folytatott, feltéve ez utóbbi esetben, hogy vállalkozói tevékenysége alatt járulékfizetési kötelezettségének eleget tett...

drbjozsef # 2024.11.07. 15:19

Atis,

Ha nem voltál más okból tb biztosított, akkor a foglalkoztatódnak szerintem kellett volna vezetnie a "tb kiskönyvet" megbízási szerződésnél is. Valszeg azt kérik.

Egyébként rendesen fizetve volt utánad a tb? Mármint, nem csak papíron, igazolások szintjén, hanem a valóságban is? Ügyfélkapun megnézted, hogy minden rendben a biztosításoddal?