@Vadsuhanc
Az lehet a következménye, hogy sikeres árverés esetén az ingatlan simán, a 154 szerint átadható a vevőnek, ő azt felnyithatja, akit és amit ott talál, kiszórhatja, nem követ el vele magánlaksértést.
Sikertelen árverés (végrehajtás)
Akkor hát elő a bizonyítékokkal, és Vht. 41.
És eljen december 31.
Kedves gerbera 317 , bizony , rendesen kartalanitva voltak , az Aig-ot pedig az adott orszag kormanyai segitettek ki.
"A világ egyik legnagyobb biztosítótársaságának, az AIG (American International Group) magyarországi jogi vezetője arról is beszélt az egyik per során, hogy a kárösszeg kifizetése után a biztosító semmilyen igénnyel nem lépett fel az érintett adósokkal szemben.
- A társaságunk a bank ügyfelével nem áll kapcsolatban. Mi a káresemény bejelentésekor a folyósítási feltételeket nézzük, illetőleg hogy beletartozott-e abba az állományba, amibe mi a szerződést kötöttük. Nincs olyan igényünk, hogy akár a bankkal, akár pedig a bank adósával szemben felléphessünk viszont követeléssel – ismertette a biztosító főjogásza a gyakorlatot.
Ezzel azonban nem szűnik meg a pénzintézet követelése a bedőlt adóssal szemben.
- A bankoknak hivatalból kellene engedményezni a hitelessel szembeni követelését a biztosítónak, mert különben jogalap nélkül gazdagodnak, a kettős követelés miatt – mondta Czirmes György ügyvéd. – Ez azt jelenti: ha a bank a biztosítási összegből hozzájutott a követeléséhez, akkor az ügyfelével szemben már nem támaszthat további igényt. Ha végrehajtás zajlik az adóssal szemben, akkor azt meg kell szüntetni – tette hozzá."
Kedves gerbera317!
2011-ben bementem a végrehajtóhoz és a jegyzőkönyvben az alábbiak szerepelek: .." Az adós kijelentette, hogy az ingatlant kiürítette és a kéri az ingatlan árverésen történő értékesítését..." ( szó szerint )
A jegyzőkönyvet megküldte a végrehajtás kérőnek. (tértivevény az iratokban )
Van ennek valami - a végrehajtási eljárásban - következménye? ( sikertelen átadás, sikertelen árverés stb. )
Az adós kért valamit, aminek a végrehajtó vagy eleget tesz, vagy nem. De mi a tényleges kérdésed?
Kérdésem az lenne, hogy ha az adós kéri az ingatlanárverést, amelyet a végrehajtó jegyzőkönyvbe foglal és a végrehajtás kérőnek meg is küld, annak van-e valami jogi következménye?
Az árverések sorozata csak a Vht. 160. § (3) szerint érhet véget. Egyébként igen, akárhányszor is meg lehet ismételni. A bankot pedig nem, vagy csak kártalanította a biztosító. Ha ilyet állítasz, akkor azt bizonyítani is kell. Nem elég vélni.
Ezt megertem, de ha nem megy el az ingatlan? Ott lesz arverezes alatt orokkon orokke? Mondjuk arrol mar nem is beszelek hogy a bankokat mar regen kartalanitotta a biztositojuk....
Koszonom a valaszt.
BUEK
A jogosultnak azért nem jó a részletfizetés, mert az ő követelése csillió forint, és azt egyben szeretné megkapni az ingatlan vételárából, nem 15 ezres részletekben, amivel a csillió soha nem fog megtérülni. Lehet, hogy nem érted, de adj kölcsön valakinek néhány milliót úgy, hogy ötezer forintjával fogja visszafizetni. Na, akkor majd megérted.
Azt nem ertem hogy meg az elso arveres elott bementek a faktoringhoz hogy egyezzenek meg egy havi torlesztoreszletben, de azt a valaszt kaptak hogy eloszor megprobaljak az arverezest, sot akkor kozoltek veluk hogy a haz mar volt arverezve, de errol ok nem tudtak. Igaz, abban az idoszakban nem is ott laktak, a szomszed meg, aki a levelek atvetelevel volt megbizva, nagy beteg lett, azota meg is halt.
Na szoval, a sikertelen arverezes utan megint felajanlottak higy ok fizetnenek havi reszletekben de ezt megint nem fogadtak el, helyette arvereznek.
Hogy miert nem fogadja el az OTP faktoring a reszletfizetest? Mi allhat a hatterben?
Ha ez egy harmadik árverés, akkor nem a folyamatosak között kell keresni, hanem az ismételtek között. A folyamatosak közé majd akkor kerül be, ha ez sikertelen marad.
A kérdésedet nem értem.
Koszi gerbera, mar kerestem a folyamatos arveresek kozott de ott nincs. Egyelore.
Amit nem ertek hogy miert nem fogadta el az OTP faktoring hogy ha az adosok hajlandok a havi torlesztesre. Most fog majd bejonni a “falusi CSOK “, esetleg e miatt probaljak felverni az arat?
Ha ez sorrendben a harmadik, akkor eddig is folyamatos árverések között volt (a te szavaiddal: "valami állandó hirdetés", de inkább tanuld meg helyesen). De nem vételi ajánlat érkezett rá, hanem valamelyik végrehajtást kérő kérte az újabb árverés kitűzését.
A továbbiakban is ez lesz, ha az árverés sikertelen marad: A végrehajtó közzéteszi a hirdetményt a folyamatos árverési hirdetmények között, és a végrehajtás mindaddig szünetel, amíg vételi ajánlat nem érkezik rá, vagy valamelyik végrehajtást kérő nem kéri az újabb árverés kitűzését. A sorrendben az ötödik árveréstől már 50% lesz a minimálár.
És történhet olyan is, hogy ha a becsérték-közléstől eltelt már 3 év, akkor bármelyik végrehajtást kérő kérheti az újabb becsérték-megállapítást, aminek ha az az eredménye, hogy a becsérték alacsonyabb, akkor az kihathat az újabb árverés sikerére is.
Az egyezkedés nálam alkut jelent, a végrehajtóval pedig nem lehet alkudni.
Kedves szakertok , mar kaptam itt egy-ket jo tanacsot , azert jovok ide megint.
A mi ingatlanunkat mar harmadszor arverezik. Mi van ha megint sikertelen lesz , es az otven szazalekos is az lesz? Ugy tudom hogy akkot beteszik valami allando hirdetesbe , es ha van ra vevo akkor aktivaljak az arverezest?
De meddig?
Es ha nem lesz ra vevo?
Az adostarsam- a testverem aki az ingatlanban lakik- hajlando torleszteni , de eddig azt a valaszt kapta hogy varjuk meg az arverezes eredmenyet.
Ha evekig nem megy el az ingatlan( mikozben ok fizetnenek), akkor evekig ketyeg a kamat?
En azt mondtam nekik hogy mostmar a vegrehajtoval egyezkedjenek , ne a koveteleskezelovel.
Mi a velemenyetek?
Ariana01: Ha a 4. árverés lesz a következő, akkor a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény (Vht.) 160. § (2) bekezdése alapján 50% a minimálár, lakóingatlan esetén is. Ezt néhány végrehajtó félreértelmezi és az 5. árverésre tűzi ki így.
2012. szeptembere óta csak elektronikus árverés van és mivel már 3 sikertelen árverés volt, nem fogja átvételre felajánlani.
Az arveres.mbvk.hu weboldalon valószínűleg az ismételt ingatlanárverések között lesz a hirdetmény, 60 napon keresztül licitálhat rá bárki, aki az előleget befizette és aktiválási kérelmet terjeszt elő.
Az elektronikus árverési rendszerbe regisztráltatnod kell magad (ez bármelyik öbv-nél elvégezhető), 6.000 Ft a díja; utána előleget befizeted és az árverési rendszerbe belépés után aktiválási kérelmet küldesz, majd licitálsz.
Ha te leszel a vevő, a vételár és a követelésed különbözetét kell csak befizetned (előleget beleszámítva); kivéve ha a vételár kevesebb mint a követelésed, vagy ha a végrehajtási költségekkel (minden ügyben összeadva) együtt a követelésed meghaladja a vételárat, illetve ha más gyermektartásdíj követelés is van
Köszönöm a gyors válasz.
Szeretném még pontosan tudni,hogy abban az esetben,ha hajlandó árverést kitűzni és az megintcsak sikertelen lesz,mi a menete annak,hogy az adósság fejében én átvehessem a lakást.Egyáltalán hányadik árverés után van erre lehetőség és a kikiáltási ár hány százalékára kell kiegészítenem az összeget?
Valószínűleg nincs rendben. Szólj neki, hogy a hátralék behajtása érdekében folytassa a végrehajtást az ingatlanra, és ha szerinte ezt nem kell megtennie, akkor a levelet tekintse végrehajtási kifogásnak, és továbbítsa a bíróságra. Ha így tesz, fizetned kell 15 ezer forintot, de szerintem visszakapod.
Üdvözlök mindenkit!
A következőkkel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni:
2009 óta van egy gyerektartásdíj hátrálék okán indított ingatlan-végrehajtási ügyem.A volt férjem tartozása azóta folyamatosan nőtt.
A bírósági végrehajtó az elmúlt kb.5 év alatt össz.3 alkalommal(írásbeli kérelmemre) tűzött ki árverést,mindegyik sikertelen volt.
A legutóbbi 2 évvel ezelőtt volt,sikertelenül,így az eljárás szüneteltetésre került.Ettől az időtöl kezdve vonni tudták a havi tartásdíjat a volt férjemtől,én ettől függetlenül egy éve újabb árverés kitűzését kértem,mert szeretném megvenni,pontosabban átvenni a lakást a különbözet kifizetésével.
Árverést nem tűztek ki azóta sem,a mai napon az ügy iránt érdeklődve tájékoztatott a végrehajtó,hogy mivel tudják tőle vonni a megitélt összeget,sőt még időnként többet is,így nem tűznek ki árverést.Megjegyezném,a hátrálék ettől függetlenül 1 millió körül van.
Kérdezném,ez így rendben van és ebben a helyzetben el kell fogadnom,hogy ez van?
Azt is szeretném tudni,kötele-e a végrehajtó árverést kitűzni,ha kérem és hány árverés szükséges ahhoz,hogy a lakást átvehessem és ezt most 50 vagy 70%-on lehetne?
Előre is köszönöm a választ!
Pontosan így igaz. (a behajthatatlanság olyan mint a snapszerben "betlit" mondani)
Nahát Gerbera :)
(új oldalad mutatod...)
www.vegrehajtasugyintezo.5mp.eu
tel:06303330115
mail: vegrehajtasugyintezo@gmail.hu
Ja, az autóról és az ingatlanról ne nagyon énekeljél, beugrató kérdések hatására se!
A tőke egyösszegű felkínálása az már komoly alkualap. Ugyanez részletben már közel sem olyan vonzó a jogosult számára. Próbáld meg, elvégre kétszer kap aki gyorsan kap.
A tőkét fizetném azonnal,de kamatot nem szeretnék.Van erre esélyem? Van a nevemen ingatlan és autó is.
Farkas49
Zálogjog ingóságon is alapítható (közjegyzőnél)
Végrehajtó - ha agilis - utána küldi a "vadászokat" akik elkapják, elszállítják, tárolják, árverésre kiállítják stb. (mindezt az adós költségére...)
Pihenés
Nekem más tapasztalatom van. Minden attól függ a közeljövőben mi hajtható végre rajtad.
(ügyfelem 8 milliós tartozását boldogan cserélnék be ma 3 millióra...)
Bármelyik faktoringnál sikeres alku tárgya lehet a késedelmi kamat. A szerződéses kamat már karcos, a tőke és a költség pedig szóba sem jöhet az alku során.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02