Elcsalt B kategóriás vizsga


Belu25 # 2020.10.21. 16:03

Kérdésem az lenne szerintetek milyen jogi lépéseket lehet tenni az alábbi teljessen szűrreális ügyben.
B kategóriás jogosítvány vizsga. 9:30-ra kivan írva az időpont. A vizsgázó(én), és az oktató jóval előbb a vizsga helyszínére érünk. A vizsga biztos is előbb érkezik. Adatok egyeztetése, gépjármű ellenőrzés, és elkezdődik a vizsga. KB a fél vizsga útvonalat végig vezetem hiba nélkül. És ekkor kezdődik az a szűrreális dolog amit érdemes végig olvasni, mert ilyen csak a mesébe van. Megcsörren a vizsga biztos telefonja. És beleszól, hogy rendben 5 perc múlva ott vagyunk. Én gondolkozom. "vizsgán vagyok, hová akar menni ez a vizsga biztos 5 perc múlva", ekkor a vizsga biztos, utasíttást ad nekem, hogy egyívben forduljak, egy amúgy teljessen szabálytalan helyen. Elindulunk abba az irányba amerről indultunk a vizsgára. A vizsga biztos 30-as táblánál utasít, hogy itt ne lassítsak, nyomjam a gázt. Én kb már egy mesébe érzem magam. Vissza érünk a vizsga kezdeti helyszínére. A vizsga biztos a kapu előtt kiugrik. Mi az oktatómmal begurulunk, az udvarba. Megjelenik a vizsga biztos, egy másik úriemberrel. Aki bemutatkozik, hogy ő egy vizsga ellenőr. A vizsga biztos vissza nyomja a kezembe azt a vizsga lapot, amit már KB fél órája a szabályos vizsga kezdésnél töltöttem ki. És a kezembe nyomja ugyanazokat a kártyákat, amiket KB fél órája húztam ki. Beülünk a kocsiba most már 4-en. A vizsga biztos, mondja, hogy kezdjük a vizsgát. Én ekkor már annyira nem tudtam hol vagyok meg se bírtam szólalni. Elindul újra a vizsga. KB 80%-át levezetem minden hiba nélkül. És már vagy 1,5 órája vezetek akkora streszbe vagyok, hogy tényleg azt se tudom mi történik, most velem, hol vagyok. És a vizsga biztos megállítja a vizsgát, azért mert a kellőnél kissebb oldaltávolságot tartottam. Nem kellett belefékezni az oktatómnak, csak a vizsgabiztos találta baleset veszélyenek. És jópofán elmondja, hogy neki az a véleménye azért buktam meg mert elfáradtam a stesztől, elfogyott a koncentrációm. KB köpni nyelni, nem tudtam nem ám megszólalni. Csak 1-2 óra múlva állt össze a kép. Előbb elindultunk a hivatalosnál. A vizsga biztos, kapott egy ellenőrzést. Amibe gondolom elmarasztalták volna, azért mert nem tartja be a vizsga indulás időpontját. Erre önkényesen, megszakítja a vizsgámat, teljessen jogszerűtelnül, szabálytalanságokra utasítást adva vissza robogtunk a vizsga helyszínre, a vizsga biztos kellő időben kiszállt, hogy úgy tűnjön ő is most érkezett még csak a viszga helyszínre. Magyarán mondva, hogy a saját seggét mentse, kb elcsalta a vizsgámat. Tényleg én álmodni se tudnék ettől szürreálisabb dolgot, mint ami ma velem történ.
A kérdésem az lenne, hol, kinél, milyen formában kellene ez ügyben valamilyen jogi lépést tennem. Mert elég sok jogi szabalytalanság történt itt szerintem. És azért valjuk be mindenféle kár is ért ez ügyben engem. Anyagi kár: újabb vezetési órák, pótvizsga díjja, elpazarolt idő az új vezetési órákra stb...
Ez tényleg megtörténhet, ha nekem ezt valaki más meséli el nekem, azt mondom neki,"ne kábítsál ezzel a mesével, ilyen nincs".

gerbera317 # 2020.10.22. 07:35

Már megbocsáss, de te megad írod, hogy olyan hibát vétettél, amiért bukás jár. Az, hogy közben a hátsó ülésen dzsemböri volt, nem igazán méltányolható körülmény. Neked vizsgázóként az a dolgod, hogy még olyan körülmények között is ura legyél a helyzetnek, ha közben tüzérségi össztűz alatt állsz. Jó gyakorlást kívánok!

Belu25 # 2020.10.22. 11:34

Kedves Gerbera!
2 meglátásom lenne. Önnek vagy semmilyen jogi végzetsége nincs, ebben az esetben miért szól hozzá egy jogi fórumban feltett kérdésre. Ha önnek jogi végzetsége van, akkor viszont baj van mert ezzel az építő jellegű hozzászólással, azt bizonyította, hogy a jogi iskoláját, kb 3 zsák krumpliért szerezte.
Az ügyben ügyvédi segédlettel a következő fejlemény van.
Egy B kategóriás vizsgánál, nagyon kemény, jogi, törvényi, dolgokkal le van írva, a vizsga minden egyes mozzanata, kicsit szarkasztikussan fogalmazva, még kb azt is szabályozzák a vizsga biztos mikor ásíthat.
Ennek a vizsga szabályzatnak, a megszerzése a főfelügyelőségtől folyamatban van. Ebben a vizsga szabályzatban én biztos vagyok benne, hogy tételessen paragrafus szerűen le vannak írva azok az okok amiért a vizsga megszakítható, és abban is biztos vagyok, hogy nem szerepel az vizsga megszakítás okai között, az hogy a vizsga megszakítható abban az esetben, "ha az oktató a hasára üt, hogy meg szeretém minden ok nélkül szakítani a vizsgát". És abban is biztos vagyok, hogy a vizsga megszakításnak folyamata is teljessen egyértelműen le van írva a szabályzatban. És nem az van leírva, hogy "a vizsag biztos oda böffenti a vizsgázónak, hogy megszakítottam a vizsgát", biztos vagyok benne, hogy a viszga megszakíttásánál, hivatalos, aláírt, lepecsételt okíratot kell készíteni, amiből a vizsgázónak is kell saját példányt kapnia. Tehát amikor a vizsga biztos megszakította a vizsgát, mindenféle hivatalos formaságok nélkül, akkor ott, ő egy törvény, vagy szabálysértést követett el. És ezek után a vizsga teljessen elveszítette a hivatalos jellegét.
Hétfőn fogok leülni a felügyelet igazgatójával, hogy foglaljon állást ebben az ügyben.
Én azt valószínűsíttem, hogy a vizsga biztos el fogja veszíteni az állását.
Viszont ettől a dologtól függetlenül, hogy a vizsga biztost elmarasztalják az ügyben, még az engem ért anyagi, erkölcsi, stb... károk ugyanúgy fent fognak állni.
Ezzel kapcsolatban lenne a kérdésem, egy tényleg jogban jártas személytől, hogy én milyen jogi irányba induljak, el, hogy az engem ért károkért, kártérítsen valaki?

gerbera317 # 2020.10.22. 19:07

Nos, ha kár ért, és bizonyítani is tudod, akkor kártérítést követelhetsz attól, aki neked a kárt okozta. Sajnos, ennél szakszerűbben már csak krumplit ajándékozni tudok.
Ha van ügyvéded, akkor miért itt kérdezel?

ezmostmi? # 2020.10.23. 15:18

Én úgy vizsgáztam , hogy beült mellém reggel 7-kor a vizsgabiztos , bemutatkozott és azt mondta: "ne hibázzon , mert a fiamat visszük iskolába és oda kell érnie becsengetésre , ha nem ütközünk , átment"...mondtam: rendben,
Odaértünk a lakásához , berohant a gyerekért , gondoltam , nem lát , helyben megfordultam a hátsókerekes autóval,
Mikor visszajött , ennyit mondott látva a guminyomokat: " ezt többet ne csinálja , engem itt mindenki ismer". tudtam-végem-
Gyerek kiugrott a sulinál , irány vissza a bázisra a biztossal , mert sietett a 8-as idópontra , végig egy szót nem szólt ,csak irogatott , gondoltam a bukás technikai levezetését firkálja. Mikor megálltunk , kiszálltunk egy papirt nyújtott át felém összehajtogatva és azt mondta: " Ott az oktatója , adja neki oda" - és elment,,,
Lógott az orrom , átadtam a papirt , mire az oktató: Mi a baj?-nem örül?-átment ! ... gondolhatjátok...betartotta-nem ütköztünk- azóta kb. 2 millió km-ert legyúrtam gond nélkül. Ilyen is van.

Atis77 # 2020.10.25. 09:10

Le kell nyelni ez van. A feleségemnek is meg mondták előre hogy 20 vagy buksz. Nem volt 20 bukott is. Plusz orakat kellett volna vegyen, de az oktató azt a 10en pár órát amit pluszba vett az asszony nem írta be. Mondam neki itt a 20as és írjon be plusz órákat neki. Következő héten simán átmenet.