"Ha a szabálytalan vételezés az eladó hibája" ezt nem értem.
Nekem 500e HUF sok pénz, a semmire, nem fogok fizetni.
"Ha a szabálytalan vételezés az eladó hibája" ezt nem értem.
Nekem 500e HUF sok pénz, a semmire, nem fogok fizetni.
:) Meddig akarsz futni, mert az EU-ban utolérnek.
Nem ajándékozhatod el. Az ajándékozás a FŐGÁZ-zal szemben eredménytelen.
Ha a szabálytalan vételezés az eladó hibája, akkor eredményesen tudsz védekezni.
500e Ft nem a világ, ilyen mentalitással csak a Marson lennél biztonságban.
SOS
Termőföld ajándékozás lehetséges? Édesapám vett nekem földet, de szeretném neki visszaajándékozni, mert a a
Főgáz beperelt engem szabálytalan vételezés miatt. Akkora összeget akarnak rámterhelni, hogy én inkább lelépek az országból, viszont nem szeretném, ha árvereznének.
Ráadásul azt, ami nem is az enyém, csak a nevemen van.
Nekem csak a márciusi benyújtás jött vissza szeptemberben.
Azóta semmi, pedig minden hónapban volt néhány.
Ennek szerintem az lehet a fő oka, hogy a földbizottságok össze- vissza alakultak- alakulnak meg. Ahol még nincs ott az agrárkamara jár el. A hatásköri problémák miatt küldözgetik az anyagokat ide-oda meg vissza.
Szerintem hatalmas a káosz és nincs felelőse semminek ( na jó kivétel a kifüggesztés, mert ott a jegyző)
Dr. Bokros Gábor
ügyvéd
Dr. Bokros Ügyvédi Iroda
8961 Lenti Pf: 51
www.drbokros.hu
Tel/fax: (36 92) 551 270, 551-271
Mobil: (36 30) 3398 000
Köszönöm a választ.Ez sem túl rövid idő,inkább elnehezíti az ember életét.
5-6 hónap között.
hát remélem ez ritka!És mennyi volt a leghamarabbi időpont?
Esete válogatja. Nekem volt olyan ügyem, hogy a kifüggesztés ideje letelt július elején és október közepén küldték tovább a szerződést.
Még annyit szeretnék kérdezni,hogy termőföld vásárlásnál a kifüggesztés után az engedélyeztetési eljárás 60 nap.Ez a gyakorlatban is 60 nap vagy általában rövidebb idő alatt is megvan?
Köszönöm szépen,megértettem.
Ettől konrétabban nem tudom.
Leírtam mikor illetékmentes a termőföld vásárlása: amennyiben legkésőbb az illetékkötelezettség keletkezését követő 12. hónap utolsó napjától (december 31!) számítva 5 évig a termőföldet egyéni vállalkozóként, mezőgazdasági őstermelőként vagy családi gazdálkodóként mező-, illetve erdőgazdasági tevékenység céljára hasznosítja.
Ez azt jelenti, hogy amennyiben idén hagyták jóvá a szerződést, abban az esetben a a termőföld hasznosítását legkésőbb december 31-ig meg kell kezdeni! Aminek nyilvánvalóan akadályát képezi a haszonbérlet! Tehát kell illetéket fizetni! (Amennyiben jövőre hagyják jóvá a szerződést ugyanez a helyzet.)
Jó volna valami konkrétum!
Nekem is nagyon úgy tűnik.
Ezt olvastam én is,de a haszonbérlettel terhelt ingatlan vétele esetén érdekelne a dolog,mert szerintem az illeték köteles mivel vagyoni értékű joggal veszi meg.Vagy nem jól tudom?
Illetékmentes a termőföldnek a földműves általi, ellenérték fejében történő megszerzése, feltéve, ha a birtokbaadástól, de legkésőbb az illetékkötelezettség keletkezését követő 12. hónap utolsó napjától számítva 5 évig a termőföldet egyéni vállalkozóként, mezőgazdasági őstermelőként vagy családi gazdálkodóként mező-, illetve erdőgazdasági tevékenység céljára hasznosítja.
Az illetékkötelezettség a hatósági jóváhagyás napján keletkezik!
Tisztelt Szakértő!
Őstermelő,családi gazdálkodó szántót vásárol haszonbérlettel terhelten.2016-ban jár le a haszonbérlet.Keletkezik e illetékfizetési kötelezettsége ebben az esetben?Ha igen mikor keletkezik?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |