Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni egy számomra nevetségesnek tűnő problémával kapcsolatban. Egy hónapja vettem egy 350négyzetméteres telket, rajta egy hétvégi 33négyzetméteres hétvégi házzal. A házat bővíteni szeretném, amihez új tervrajzot nyújtanék be a földhivatalhoz engedélyeztetésre. Csakhogy a minap az egyik szomszédom aki az év elején ugyancsak építkezett, figyelmeztetett hogy építési engedélyt az utcában csak az kaphat, aki a saját telkéből 3 métert saját költségén kiméret, külön helyrajzi számra rakat és kvázi oda ajándékoz az önkormányzatnak. Bementem az építési osztályra ahol közölték hogy ez így van, mivel a városrendezési tervben a jelenleg 4 méter széles utcát, 10! méter szélesre szeretnék szélesíteni. Azt is mondták hogy ezért nekem senki nem fog fizetni, ha építési engedélyt akarok akkor ez a feltétel. Hozzá tartozik még a dologhoz hogy a vásárlás előtt is jártam az építési osztályon és akkor senki nem szólt erről a kis csekélységről, sőt az előadó mondta hogy 70 négyzetméteres ház építhető maximálisan a telkemre. Tegnap viszont már azt mondták hogy mivel ugye csökkenni fog a telek mérete 33négyzetmétert! ezért ezzel arányosan a beépíthetőség is csökken. Számomra ez nevetséges, ugyanis itt laikus szemmel nézve is rengeteg kár ér, amiért cserébe konkrétan semmit nem kapok. Az utca szélesítésére semmilyen időpont nincsen megadva, csak majd ha egyszer... Holnap megyek ügyvédhez, de igazából én építkezni szeretnék nem pedig pereskedni évekig. Valaki találkozott már esetleg hasonló esettel? Előre is köszönök bármilyen segítséget.
Üdv:Deny