Közös képviselő vs MVM számlázás


Kovács_Béla_Sándor # 2024.07.18. 13:45

Az MVM szerint a társasháznak kell fizetnie, [...] a számlát pedig én kapom, fizetési felszólítással együtt.

Ez nem túl koherens.

drbjozsef # 2024.07.18. 12:06

gabesz88,

Legyen ez az MVM és a társasház gondja.
Nehogy már neked kelljen adatokat szolgáltatnod az MVM-nek. Ha nem találják a rendszerükben, keressék meg ők például a földhivatalt.

A számlát, meg a fizetési felszólítást is küldd vissza az MVM-nek egy levéllel, hogy neked ehhez semmi közöd, vegyék fel a kapcsolatot a közös képviselővel. Ami kapcsolatot tudsz hozzá, azt írd meg nekik.

Egyre figyelj : ha az MVM továbbra is bénázik, és ne adj isten küldenének egy fizetési meghagyást, mert a részlegei nem érnek össze a végtelenben sem, akkor annak az FMH-nak időben ellentmondj. Majd a bíróság helyre rakja őket, ha muszáj, de odáig sem fog eljutni, mert az ilyen ügyek már írni olvasni tudó alosztályokhoz kerülnek.

gabesz88 # 2024.07.18. 11:08

Tisztelt Jogi Fórum!

Ingatlanomban idén gázóracsere után két alakommal is gázszagot lehetett érezni. Előtte a gázszolgáltatással sosem volt probléma, nem érződött gázszag, a lakás folyamatosan lakva volt. Első alkalommal a szerelők megállapították, hogy a probléma ingatlanon belül van, megjavították, az órát leplombálták, ennek a munkadíját megfizettem. Ezután megint gázszagot lehetett érezni, a gázkötésnél a csatornavezetéknél (tehát az gázóra előtt még). A szakemberek ekkor jelezték, hogy ezt a munkadíjat társasháznak kell megfizetnie (az ingatlanban ekkor már nem is volt gázszolgáltatás). A közös képviselővel beszélt az MVM, aki nem hajlandó kifizetni a számlát, a MVM a rendszerében nem találja a közös képviselőt, ezért a második számlát megint nem küldték (illetve most már fizetési felszólítás is érkezett). A közös képviselő nem hajlandó megadni a társasház adatait, hogy írásban is fel tudja venni a kapcsolatot MVM a társasházzal közvetlenül. Mit lehet ilyenkor tenni? Az MVM szerint a társasháznak kell fizetnie, a közösképviselő szerint ez a számla az MVM-t terheli, a számlát pedig én kapom, fizetési felszólítással együtt. Előre is köszönöm a segítséget. Üdv, Gábor