Ittas vezetés


Traffic # 2007.04.09. 16:37

T. csaxo!

Az első -0,52 mg/l- értéket kellett volna figyelembe venni, de mivel nálad emelkedő értéket mutatott a szonda, így orvosszakértőt köteles bevonni a nyomozó hatóság. Nem tudom, hogy megtették-e és hogy az orvosszakértő mit állapított meg.
Azt gondolom, hogy épphogy bűncselekményi kategóriába esel, így van rá reális esély, hogy visszakapd az A- és a C-t. 0,51 mg/l-től bűncselekmény ugyanis...
Tipp: szerezz be valamilyen igazolást, hogy ha elveszik az A-t vagy a C-t, akkor elveszted a munkádat, továbbá a megélhetésed, egzisztenciád veszélybe kerül. Ha igazolást nem tudsz szerezni, akkor valamilyen módon bizonyítsd be a Bíróságnak, hogy miért van szükség a két kategóriára. Bánd meg a cselekményedet (őszintén) és hass a bíróra.
Mondd el, hogy megállásod előtt nagyon rövid távot tettél meg és azt is csak azért, mert... (az okokat Te tudod). Lehetőleg ne legyen ok az, hogy nem akartál gyalogolni. Hatásos lehet a vagyonvédelemre történő hivatkozás is. Ezen azt értem, hogy az autódat veszélyeztetett területről kellett elhozni, féltetted, hogy ellopják vagy az autódat vagy a benne lévő értékes dolgokat (pl. HiFi).
A Moskvichman által javasoltak célravezetőek lehetnek, írj egy kérelmet, majd nyújtsd be ahhoz a Bírósághoz, ahol a tárgyalást fogják lefolytatni.
A vezetői engedélyedet az eljárás jogerős befejezéséig biztosan nem kaphatod vissza, mást nem tehetsz, mint kérelmet írsz.

Engedd meg, hogy moralizáljak:
Azon kívül, hogy alkoholt fogyasztottam, ami tudom elég, nem követtem el semmit, értek itt az alatt, hogy nem mentem át piroson, nem tettem kárt semmiben.
Ne haragudj, de szándékos bűncselekményt követtél el, olyan bűncselekményt, melynek a védett jogi tárgya a közlekedés biztonsága, a közlekedésben részt vevő élete, testi épsége.

csaxo # 2007.04.09. 18:54

Köszönöm a tippeket! Remélem igazatok lesz.
T. Moskichman
Előre kérte el a pénzt. Mondok jobbat, még a méltányosságit is saját magam írtam meg, az ügyvéd csak postázta. De még azt sem akarta nagyon, mert hát „mindjárt itt a tárgyalás”.
T. Traffic!
Nem a „bűnösségem” vitatom, csak az eljárást nem tartom korrektnek. Alkoholos befolyásoltság és alkoholos befolyásoltság között is van különbség. A rend éber őrei is mérlegelhetnének és nem a kocsi típusa, és haj hosszúsága alapján intézkednének.
Ha egy topmárka volánja mögött ülnék, és szabadidőmben belenyomnék fekve a „kéttttkilooba”, akkor tuti dűlőre jutok velük, még hulla részegen is, mert az ilyen alakoktól tartanak. De én csak egy átlagos, bérből és fizetésből élő, alapjában véve törvénytisztelő állampolgár vagyok, annak ellenére, hogy ittasan vezettem.
Közel tíz éve járok kocsival, soha nem volt még dolgom a rendőrséggel.
Tanultam belőle.
Én valamilyen szinten, még ha oly hihetetlen is, de örülök, hogy így történt, és ez volt az, ami a pofon volt. Nem kellett senkinek sem megsérülnie, meghalnia miattam.
Ha érdekel vkit a folytatás, akkor szivesen leírom...

juventino # 2007.04.12. 15:39

Sziasztok!
Nekem is ittas vezetéses ügyem van, szabálysértés, a légalkohol szintem 0.19 lett emellett hozzácsaptak egy forgalommal szemben való közlekedést( éjjel, 20 méternyi szakaszon 0 forgalomban behajtottam egyirányúba, és pont lefigyelt a zseka, ezért is szondáztatott meg) a jegyzőkönyvbe nem is írta be ezt a forgalommal szembeni behajtást(egyáltalán akkor milyen alapon használták fel ellenem), csak az ittas vezetést, együttműködtem velük,aláírtam, azt mondta h ezért nem vonják be a jogsit, erre ma megjött a döntés, hogy 35 pénz+ 3 hónap eltiltás. Még a pénz annyira nem is bassza a csőröm, de az eltiltás...az soknak tűnik. Egyébként 19 éves, egyetimsta vagyok, rossz családi háttérrel(elvált szülők stb.) Mindenképp írok kifogást, van ötletetek hogy mire fel lehetne-e ezt mérsékelni?? Főleg a 3 hónapot. Kéne valami támpont, ami joos érvelés lenne. Meg azért a pénzből is kéne faragni:) Egyébként a jogerős döntésig akkor vezethetek nem?(a kártyát nem vették el, ez csak szabálysértés volt).. Kéne valami jótanács. Pár napon belül. Előre is köszönöm. Üdv.!!

jogoskodó # 2007.04.12. 20:13

Megígértem, hogy leírom a végeredményt az ügyemben.
Most már jogerős (kértem tárgyalást + fellebbeztem).
Tavaly május 27-én kaptak el, 2.14 volt a véralkohol.
2 évre vették + 40e bünti + 18e bűnügyi költség.
Tárgyalás nélkül is ennyi volt, első fokon és másodfokon is. Nem enyhítettek.

Viszont sehol nem szerepelt a papíron az utánképzés kérdése. Azzal mi van ilyenkor?

moskvichman # 2007.04.13. 06:24

Juventino!

A családi háttér jó kifogás a kifogásba. Olyanra van még szükséged, ami bizonyítja, hogy fontos dolgokra használod a jogsid. Pl. beteg nagymuterod kórházba hordod, vagy egyetem mellett pizzafutárkodsz autóval és ebből élsz, ebből finanszírozod az egyetemet, stb.

Jogoskodó!

A bírósági papíron nem szoktak kitérni utánképzésre. A bíróság megküldi az ítéletet az okmányirodának, majd az okmányiroda ír Neked , hogy ezért és ezért utánképzésre vagy kötelezve. Ez a tárgyalástól számítva kb 1 hónap után jött ki nekem.

Utánképzésre vinned kell mindkét papírt (bírósági és okmányirodás).
Utánképzést csinálhatod eltiltás ideje alatt is. Így visszakaphatod a jogsidat egyből az eltiltás lejártával.

Nem hittem volna, hogy nem enyhítenek. Gecik. Mindenesetre vigyázz magadra!

malcsik # 2007.04.13. 10:30

Moskvichman!

Kimondva, kimondatlanul azok!!

:-))

malcsik # 2007.04.13. 10:30

Moskvichman!

Kimondva, kimondatlanul azok!!

:-))

juventino # 2007.04.13. 13:32

ó, a nagymuterest mindenképp ellövöm(az igaz is), de a pizzást bedobhatom úgy, hogy ténylegesen szó sincs róla? Vagyis mennyire néznek utána, hogy az adatok megfelelnek a valóságnak?

ObudaFan # 2007.04.14. 18:47

Ennek igazolását azért kérhetik. Mondjuk az eljárás alá vont személy által előadott valótlan tényállításnak konkrét következménye nincs, de esetleg nehezebb enyhítést elérni, ha kiderül.

egyetemista # 2007.04.15. 07:54

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni az ügyemben.Tegnap este baráti italozgatás közben megcsörren a telefon, hogy ugorjunk el az egyik haverért.Én voltam kocsival és én voltam a legjózanabb is azért már indultam is.kb fél liter bort ittam+egy fél házit.Ahogy kanyarodtam volna be az utcába látom hogy jön egy autó, megvártam hogy kijöjjön, mert nem fértünk volna el egymástól.Rendőr volt.Egyből sziréna, félreálltam.Jogsi+személyi+forgalmi.Minden rendben.Erre jön azzal a kérdéssel, hogy fogyasztottam-e alkoholt.Természetesen nem mondtam,de már vette is elő azt a fújós szondát.0,32 lett.mondta hogy feljelent + hogy szabálysértés.Aláírtam a jegyzőkönyvet, vissza adta a papírjaim és elment.Ennyi a történetem.
Úgy vált el tőlem hogy valószínűleg 100ezer+két hónap.Ez mennyire reális?Valóban megbüntetthet ennyire?Hozzátartozik még az is hogy ő Magyarország legbuzibb rendőre(tudjátok az a fajta akinek kisebbség érzete van és még az annyát is megbüntetné).Ezt a rendőr ismerőseim mondták akik már semmit nem tudtak vele csinálni mert egyből startolt az örsre megírni a papírokat,hogy véletlenül se tudjam elintézni.Szerintetek mi lesz a végeredmény?Előre is köszönöm!
Ui.:19 éves egyetemista vagyok.

Traffic # 2007.04.15. 14:11

T. egyetemista!

Nem az intézkedő rendőr szabja ki a bírságot, hanem a rendőrkapitányság szabálysértési előadója.
A pénzbírság összege maximum 100.000 forint, de úgy vélem, hogy pár 10ezerel megúszod. A járművezetéstől eltiltás időtartama 1-12 hónap lehet. Tippelni nem érdemes, ha megkapod a határozatot a bírságról, akkor lehet beszélni a továbbiakról.
Kihallgatásod során lehet kérni, hogy vegyék figyelembe azt, hogy egyetemista vagy, illetve elmondhatod azt is, hogy miért van szükséged a vezetői engedélyedre.

jogoskodó # 2007.04.16. 21:13

Traffic
Egy kérdésem lenne. Most hogy jogerős az eltiltásom (közel egy éve nincs, és még 1 év 1 hónapig nem lesz jogsim), ha véletlenül valamilyen oknál fogva mégis vezetnék és elkapnak, annak milyen jogi vonzatai vannak?
(szab.sértés, vagy bűncselekmény, milyen büntetési tételei vannak és a gyakorlat szerint kb. mire számíthatnék)

Köszi.

Ja és mégegy. Az utánképzés az drága dolog, tudom, elhangzott már itt, de kb. mégis mennyi?

jogoskodó # 2007.04.16. 21:16

Egyetemista
Nem vagyok szakértő, mint pl. Traffic, de sajnos volt már ilyen ügyem (meg ismerősnek is). Szerintem kb. 30-40 + 2-3 hónap jogsi. Ennél szvsz csak kevesebb lehet.
Ha nem, érdemes kifogást tenni rá és mindenféle papírral (pl. mozgáskorlátozott rokonodat cipeled ide-oda, ehhez kell a jogsi, a pénznél meg az önálló jövedelemmel nem rendelkezel és egyetemista vagy, az jó) megpróbálni lejjebb vinni.

lill # 2007.04.17. 16:36

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem! A barátom németországban dolgozik, és esti italozás után, reggel megállitották, és 1,1 et fújt! bevitték, vérvétel , annak eredményét még nem tudjuk! Elvették a jogsiát, betették a kaptárba, és 500 E ki is engedték dálután! Nem tudná nekem megmondani valaki, hogy milyen következményelre kell számítani, és mennyi időre vonják be a jogsit?? Köszönöm előre is ha valaki tudna valamit mondani!

Traffic # 2007.04.17. 17:58

T. jogoskodó!

150.000 forintig terjedő pénzbírsággal vagy elzárással büntetendő cselekedet, ha az eltiltás időtartama alatt vezetsz.
Az utánképzés összegét csak becsülni tudom, 100.000 - 120.000 forint közé saccolom, de Moskvichman talán több segítséget adhat.

T. lill!

Milyen állampolgár a barátod?

Traffic # 2007.04.17. 18:02

Jogoskodó!
Természetesen szabálysértés, nem bűncselekmény. Két véglettel találkoztam: van, aki 5.000 forintot kapott és van, akit leültettek. Ha elkapnak vezetés közben, szabálysértési őrizetbe vehetnek is emiatt.
A szabálysértés lefolytatására a Bíróságnak van hatásköre.
Nem éri meg...

jogoskodó # 2007.04.18. 09:31

Köszi a választ.
Szabálysértésért le lehet ültetni?
És a helyszínről elő is állíthatják. Vagy sima feljelentés és utána kiderül, mi lesz?

moskvichman # 2007.04.18. 10:45

Tévében volt, hogy traktorost leültettek ezért.
De ő talán piás is volt.
Én csak hallottam, mert nemigen nézek tv-t.
Holnap tudok írni bővebben.

lill # 2007.04.18. 15:34

T Trffik! A barátom , magyar, és céges autóval volt ! Köszi a választ!

lill # 2007.04.18. 15:40

Jajj és még egy fontos kérdés, a légalkohol, 1.1 akkor a véralkohol még lehet kevesebb??? vagy több?? Köszi a választ előre is!

Traffic # 2007.04.18. 17:54

Jogoskodó!

Rendőr megállít, észreveszi, hogy eltiltás alatt vagy, a helyszínről előállít, szabálysértési őrizetbe vesz és megírja a feljelentést. Bírósági tárgyalás, ahol a bíró eldönti, hogy fizetni kell vagy ülni.
Vannak olyan szabálysértések, melyeket elzárással is lehet büntetni. Ezekben mindig a Bíróság jár el.

T. lill!

Leesett. Szóval Németországban kapták el a barátodat... A német jogszabályokat nem ismerem, de sokkal keményebb bírságra lehet számítani, mint itthon. Mivel magyarországon el lehet tiltani külföldi állampolgárt a vezetéstől, gondolom kinn ugyanígy működik. Az eltiltás azonban csak Németországban lesz érvényes, itthon vezethet. Magyarországon a külföldi vezetői engedélyt bevonják és csak akkor adják ki a járművezetéstől eltiltott külföldinek, ha nyilatkozik, hogy az ország területét végleg elhagyja.
1,1 mg/l légalkohol megközelítően 2,3 ezrelékes véralkoholnak felel meg, ami közepes fokú alkoholos befolyásoltságot feltételez.

lill # 2007.04.18. 18:09

Traffik! Köszönöm!
Holnap mennek az a Államügyészhez, a munkáltatójával. aki magyar! Az országot elhagyni, hűűűűha! Kint dolgozik folyamatossan, abból élünk! Pénzbírság az magas lessz az bizti! Köszönöm mégegyszer válaszod!

Traffic # 2007.04.18. 18:17

Nagyon szívesen lill!

lill # 2007.04.18. 18:18

Traffik!
Unióba vagyunk, szerinted akkor is kitiltják?? Vagy az nem számít ??

Traffic # 2007.04.18. 18:23

Nem tiltják ki. Eltiltják a járművezetéstől.