Kőműves dolgozott október utólsó napjaiban a szomszédom házán, de az én telkemen, telkemről. Nem tudtam, hogy a munkát befejezték-e, nem köszönt el a mester.
ott maradt a háznak támasztva egy aluminium létra. Pár napig ott állt, majd eltűnt. Én azt gondoltam, hogy volt a kőműves ismét, befejezte a munkát és elvitte. A kőműves ismerősöm nekem is. Nem háborodtam volna fel ha nem közli, h jön, bejön a udvaromba és viszi a létráját. Ahogy azon se akadtam fent, mikor utólsó alkalommal úgy ment el, hogy nem köszönt, nem közölte, hogy végzett. Múlt héten hívott a kőműves, hogy nincs-e itt a létrája. Mondom nincs, én azt gondoltam, h elvitte. Azt mondja, akkor megnézi a ház udvarán akinek dolgozott, mert nem tudja ő se. Viszont azóta nem emléxik rá, hogy használta-e a létráját máshol. Pár napja hívott a szomszéd nő testvére, hogy a szomszédom tiszta beteg lelkileg, meg akarja venni a kőművesnek a létrát. Illetve közölte, hogy ha nem kerül elő a létra, rendőrségi ügy lesz belőle. Visszakérdeztem, h engem gyanusítanak, h elloptam a létrát? Azt mondja, hogy nem, de ha nem kerül elő akkor rendőrségi ügy lesz belőle.
A beszélgetés alkalmával kétszer nyomatékosan elmondtam neki, hogy most én dolgozok, de azonnal hívjon rendőrt és megyek haza, körül lehet nézni nálam meg lehet keresni a létrát.
Lényegében azt gondolják, hogy én lenyúltam a létrát. A létra fel volt állítva a ház falához, valószínű valakinek jobban kellett mint a kőművesnek az elmúlt lassan három hónapban, beugrott összetolta a létrát és távozott vele. Vagy egy másik variáció, hogy a kőműves elvitte, de ő nem emléxik, hogy elvitte volna.
A kőművest azonnal felhívtam, mikor a nő hepciáskodott, neki is elmondtam, hogy lehet hívni a rendőröket a házamhoz. Azt mondta, hogy ez hülyeség, ő nem szeretne rendőrségi ügyet. Szerintem kettő oka lehet erre. Vagy fél, hogy előkerül a létra valahonnan és kiderül, h ő vitte el tőlem. Vagy attól tart, hogy ha eljárás lenne a dologból, megkérdeznék tőle, hogy hogyan, miképp dolgozott a házon, kiváltott ipar nélkül.