Kellékszavatosság


Szomorú örökös # 2024.05.10. 15:36

jogiforum27

Most viszont elutasították a reklamációm, mondván.....a repedés "külső hatásra keletkezett sérülés" következménye
Megnézvén a képeket, valóban az! Elbuknád, ha perre vinnéd szerintem is.

Kovács_Béla_Sándor # 2024.05.10. 10:30

próbáljam meg még egyszer a boltot, hogy ugyanmár vizsgáltassa be egy független szakértővel

Nem fogják. Azt ugyanis nem úgy kell érteni, hogy köteles lenne rá. Ha bepereled, a perben kell bizonyítania. Félő, hogy a konkrét esetben fogja tudni. (Én is vágásnak látom.)

Boldogsag # 2024.05.10. 08:56

Laikusként is egyértelműen látszik, hogy nem anyagfáradásos szakadás van, hanem valamire ráléptél és megvágta a gumit. Ez vágásnyom! Amennyiben anyaghibás lenne a talp, látszódna több repedés és apró hézagok. Kb. úgy kell elképzelni, mint autók gumiabroncsainál. Mivel korábban is volt nálad ilyen hiba, ott kell keresni a problémát ahol használod, ugyanis valahol van egy éles tárgy ami megvágja a gumit.

jogiforum27 # 2024.05.10. 07:09

Itt egy link a hibás termékről, és a bolt válaszáról:

https://drive.google.com/…Kv7wuvmMIVqd?…

jogiforum27 # 2024.05.10. 06:46

Az FMKIK Fejér Megyei Békéltető Testület ügyintézője mondta ezt a telefonba, hogy erre számítsak.(Gondolom az arányos árleszállításra gondolt)

DE közben utána olvastam a dolgoknak, és e szerint a vételtől számított egy évig az eladónak kell bizonyítania független szakértővel, hogy a termék nem megfelelő használat miatt ment tönkre.
Tehát akkor Békéltető Testület, vagy próbáljam meg még egyszer a boltot, hogy ugyanmár vizsgáltassa be egy független szakértővel a terméket, mert a "Forgalmazói vélemény" (amit mellékeltek) nem független szakértői vélemény?!

Kovács_Béla_Sándor # 2024.05.09. 05:54

azt az infót kaptam, hogy max. a vételár 20-30% kaphatom így vissza.
A recepcióssal beszéltél?

Pont ez az eredmény nem igen jöhet ki. Lehet az igényed megalapozatlan, akkor nem jár semmi. Lehet megalapozott, akkor járhat kijavítás (itt nem nagyon látszik lehetségesnek); csere vagy elállás (a vételár visszafizetése. De árleszállítás? Jó lesz az a repedt talpú cipő, ha egy kicsit olcsóbb?!

Bocs, doktor, most látlak. Már nincs szívem törölni. ;)

drbjozsef # 2024.05.09. 05:37

ahol azt az infót kaptam
Kérd, hogy jelöljék meg ennek az infónak a forrását, a törvényhelyet.

Ha egy termék hibás, ÉS a kellékszavatosság körébe tartozik, akkor cserélni, javítani kell. Ha nem, akkor nem. Nincs 20 vagy 30%.

jogiforum27 # 2024.05.08. 21:19

Üdv! Vettem egy 30eFt értékű cipőt aminek a talpa keresztbe elrepedt, ezért visszavittem és utalványba vissza kaptam a pénzem, eddig minden rendben. Fél évre rá (mivel nyárra nem kell cipő) ismét megvásároltam, egy az egyben ugyanazt a márkájú cipőt. Most ez is elkezdet keresztben elrepedni ezért ismételten visszavittem. Most viszont elutasították a reklamációm, mondván "gyártási eredetű illetve konstrukciós hibája nincsen" és a repedés "külső hatásra keletkezett sérülés" következménye. Továbbá mellékeltek egy forgalmazói véleményt ami ugyanezt támasztja alá.
És utolsó sorban leírják, hogy "panaszával kapcsolatban a helyileg illetékes Békéltető Testülethez illetve a Bírósághoz fordulhat.

Megtettem(Békéltető Testület), ahol azt az infót kaptam, hogy max. a vételár 20-30% kaphatom így vissza.
Kérdésem, külső független szakértő bevonása mennyire változtatna ezen a helyzeten, tényleg csak bírósági úton kaphatom vissza a pénzem?!