Csoportos feljelentés vagy fizetési meghagyás


Kovács_Béla_Sándor # 2024.03.20. 12:07

Korlátolt felelősségű társaság. You know...

thomasfrank # 2024.03.20. 10:42

Polgári per indítását javaslom a magánszemély ellen. Bár a cég megszűnt, a mögötte álló személy továbbra is felelősségre vonható. https://wordleunlimited.online/

Kogeza # 2023.09.12. 09:04

Bocsánat, azt nem láttam, hogy megszűnt a cég. Úgy viszont szerintem már nem frissül a lakcím.

osztap # 2023.09.12. 08:36

ha a személy megváltoztatja a lakcímét, akkor a cégnyilvántartásban is automatikusan "frissül" a lakcíme

Megszűnt cégeknél is? Nem tudom.

Kogeza # 2023.09.11. 20:58

"És ha tudod a cég nevét, és embered ott tag vagy ügyvezető volt, akkor a cégjegyzékben megvan a lakcíme is. Ezután bemehetsz a kormányablakba, hogy ez alapján kikérd a mai lakcímét FMH kibocsátása céljából."

Szerintem be sem kell mennie a kormányablakba, legjobb tudomásom szerint a cégnyilvántartás a személyek lakcímkártyáján szereplő címet tartalmazza - ha a személy megváltoztatja a lakcímét, akkor a cégnyilvántartásban is automatikusan "frissül" a lakcíme. Ha jól tudom továbbá, hamarosan az ingatlan-nyilvántartásnál is bevezetik ezt.

osztap # 2023.09.11. 16:50

A fizetési meghagyáshoz szükségesek az illető személyes adatai (szül. hely, idő, anyja neve...stb.).
Nem. Név és lakóhely/tartózkodási hely kell csak, a többi opcionális.

És ha tudod a cég nevét, és embered ott tag vagy ügyvezető volt, akkor a cégjegyzékben megvan a lakcíme is.

Eztán bemehetsz a kormányablakba, hogy ez alapján kikérd a mai lakcímét FMH kibocsátása céljából. Nem biztos, hogy kiadják, mert jogos érdeked nem igazán tudod iratokkal igazolni a leírás alapján. Ha nem adják ki a címet, a közjegyzőnél akkor is kiadathatod az FMH-t, csak a régi címre. Aztán embered majd megpróbálhatja megdönteni a kézbesítési fikciót, ha tudja.

drbjozsef # 2023.09.11. 16:25

Szerződés, vagy legalábbis az ember adatainak meggyőződése nélkül százezreket átadni...cccccc.

Tanulópénz?

próféta # 2023.09.11. 16:13

A fizetési meghagyáshoz szükségesek az illető személyes adatai (szül. hely, idő, anyja neve...stb.).
Eddig "csak" feljelentések történtek csalás miatt. Egyik eset: a károsult feljelentést tett csalás vétsége miatt. A csaló felvette az előleget, de nem teljesítette határidőig a munkát (ott konkrétan szerződés is volt). Az időjárásra, csillagállásra, stb. hivatkozva halogatja a munkát. Nem tagadta meg, hanem csak tolja a határidőt a végtelenségig. Ez a rendőrség szerint nem számít csalásnak. Csakhogy az újabb és újabb munkákat meg vállalja sorba és ugyanúgy nem csinálja azokat sem. Közben ezt a példában említett esetet annyiban egészíteném ki, hogy fellebbezés történt, ahol helyt adtak, így a nyomozás tovább folytatódik. Ezeket a folyamatban lévő ügyeket próbáljuk összekapcsolni, ugyanis az a tény, hogy nem végzi el korábbi munkáit a csaló, de közben folyamatosan újakat vállal elég egyértelműen jelzi az illető magatartását.

gerbera317 # 2023.09.11. 10:33

@próféta!
Mik azok az 'egyéni ügyek', amikben semmit sem sikerült elérni? Fizetési meghagyás? Per? Feljelentés? Meg egyáltalán: mi volt ezekben a cél, amit aztán nem sikerült elérni?

nanemaaa # 2023.09.11. 09:46

Nem igazán értek hozzá, de szerintem a helyes út, amit a rendőrség is mond, beperelni hibás teljesítésért.
Nyilván nem a megszűnt céget, hiszen nem is azzal egyeztetek meg, hanem XY magánszeméllyel. Egy bepereli, a többi meg belép a perbe a felperes oldalán, vagy ők is beperelik az illetőt, és majd a bíróság egyesíti a pereket.
Ha az illető egyébként cégként hirdeti magát, holott a cége már rég megszűnt, akkor az véleményem szerint simán csalás, ami ügyben elvileg a rendőrség nem szüntethetné meg a nyomozást, hiszen a bűncselekmény hivatalból üldözendő. A legnagyobb probléma, hogy semmiről nem készült szerződés, így a bizonyítás nem lesz egyszerű.

próféta # 2023.09.07. 22:30

Kedves fórumozók!

Egy sorozatcsaló miatt többen szeretnének feljelentést tenni egyszerre, ugyanis az egyéni ügyekben nem sikerült elérni semmit.

A csaló előleget kér a munkáira, amit nem végez el. Először hiteget aztán már csak ignorál. Szerződés sajnos sok esetben nincs (kisebb nagyobb 100-200ezer Ft-os munkák egyébként). Facebook üzenetek és tanúk azonban 10 fő van eddig. A vállalkozás megszűnt de a csaló személy hivatkozik rá a mai napig, hogy számlaképes, közben szabadon szedi be a pénzeket.

Személyes adatok nincsenek. A vállalkozás adatai megvannak, de az ugye megszűnt már. Egyedül a valós név (Facebook profil) és az üzenetek és tanúvallomások. Az egyedi ügyeket a rendőrség sok esetben “ez polgári vita, szerződésszegés”, bűncselekmény hiányában lezárják a nyomozásokat.

Mit lehet ilyenkor lépni? Csoportos feljelentés lehetséges? Létezik Egyatalan ilyen?

Előre is köszönöm!