Vagyonmegosztás az önkormányzattól vásárolt lakás


Boldogsag # 2024.03.07. 08:18

Majordomus#Jelentem!2024.03.06. 21:05
Némileg jogos.
A hülye népet nem kényszerítette senki puskával, hogy írja alá a szerződést.

Valóban nem kényszerítette senki, de igazából a gátlástalan rablással élnek élhetnek a követeléskezelők, bankok és a beárazások is katasztrofálisak. És ez mind mind kormányzati támogatással, pártfogással és baráti üdvözlettel megtörténhet és folyamatosan így tesznek tönkre embereket. Nagyon remélem, hogy egyszer a karma behúzza oda az x-et ahova kell és minden visszakerül a helyére. Felelősök mind felelni fognak! Mérleg nyelve ilyen, ha lopsz akkor majd bizony tőled is lopni fognak! Szerencsére jól működnek a dolgok és , ha birkanép ezt tétlenül is nézi, mert mi más eszköze lehetne erre, majd akkor a sors másképp hozza a kötelezőt és máshol máshogyan veszi vissza azt ami neki nem járt!

drbjozsef # 2024.03.07. 11:12

creativehun,

Ptk.4:37.§(2) A házastársak közös vagyonába tartoznak a közös vagyontárgyak terhei és – ha e törvény eltérően nem rendelkezik – közösen viselik a bármelyik házastárs által a vagyonközösség fennállása alatt vállalt kötelezettségből eredő tartozásokat.

Szomorú örökös # 2024.03.07. 15:48

A hülye népet nem kényszerítette senki puskával, hogy írja alá a szerződést.

Ez pontosan így van! Én úgy gondolom, hogy akinek nem futja lakásvásárlásra, az ne akarjon mindenáron hitelbe rohanni csak azért, hogy mégis legyen egy saját lakása. Vagy próbáljon az önkormányzattól bérelni - azt is akár élethosszig lehet lakni - vagy költözzön magánszemély által bérbe adott lakásba. Ha normális a viszony, akkor az is nagyon sokáig eltarthat. De hogy valaki csak azért eladósodjon a gatyájáig, mert saját lakást akar, annak soha nem láttam értelmét.

Majordomus # 2024.03.07. 21:38

Egyszerű matek.
A rokon 185 ezret fizetett albérletben.
.
Mikor véglegesítették a munkahelyén, sőt fizetésemelést kapott,sőt megnősűlt,felvették a hitelt,ís a törlesztőrészlet 130 ezer/hó.
A dupla fizetésből olcsóbban jönnek ki....

Szomorú örökös # 2024.03.08. 04:14

Majordomus

A dupla fizetésből olcsóbban jönnek ki....

Persze, amíg van dupla fizetés. Itt a hitelek még házasságban, együtt lettek felvéve,
most meg - mikor ezek befuccsoltak - egyenként mindkét fél a váláskor szívni fog.