Tisztelt Fórumozók !
Családi pótlékkal kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Egyedülállóként, tartósan beteg gyermekemre kapom postai úton a családi pótlékot.
Májusban kérelmet írtam a MÁK-nak, hogy folyószámlára szeretném kérni a folyósítást.Nem a saját számlámra kértem, mivel egy banki kezesség miatt féltem, hogy levonják, így a gyermekem nevére nyitottam egy folyószámlát, így gyermekem saját számlájára kértem, mivel hosszabb ideig kórházban voltunk és mert megbízni senkit nem tudtam, hogy a postástól átvegye, és mert nem volt biztos az, hogy én a postai nyitva tartásig el tudok jutni a postára,hogy ott tudjam felvenni, mivel végig gyermekem mellett voltam a kórházban. Lakcímünk egyébként nem változott és mindent leírtam a kérelmemben.Csatoltam gyermekem folyószámla szerződés másolatát, aminek nem vagyok társtulajdonosa (pont a kezességi levonások miatt ), de láthatóan én nyitottam a számláját.
Vártuk a családi pótlékot, de nem jött sem számlára, sem postán. Felfüggesztették a folyósítást. Gyermekem számlájára nem utalják, és hogy postai úton kiutalják, ahhoz újabb kérelmet kellett írnom.
Ha postán jön megbízhatok valakit aki átvegye, akkor miért nem lehet a gyermek saját számlájára küldeni, de ha már nem küldték számlára,jogos volt-e a felfüggesztés, vagy pedig postán kellett volna küldeni tovább időben ? Mivel telefonon egyeztettünk és mert nem következő hónapban kellene egyszerre kettő családi pótlék, e-mailben kellett küldenem egy szkennelt pár sort, hogy vissza kérjem postai folyósításra az ellátást, hogy a kórházból hazaérve megkaphassuk.
Kaptam egy levelet a MÁK-tól, amiben még a felfüggesztésről van szó, törvényekre hivatkozva, viszont van fellebbezési jogom. Szeretnék élni vele, ha nem volt egészen szabályos ez így, mert ameddig megérkezik az ellátás, kölcsönért kellett kuncsorognom, hogy a gyerek gyógyszereit ki tudjam váltani.
A kerületi Önkormányzattól az ápolási díjamat is erre a számlára folyósítják.
Válaszukat előre is köszönöm !