A szétválasztástól nem kell félni, mert a nigériai fiatalember nyomban lelécel amint tartózkodási engedélyt kap. Ha nem kapja meg, akkor hamarabb fog lelécelni tovább nyugatra.
Emberi Jogok Eu Bírósága
- 1
- 2
Tisztelt Ügyvéd Úr!
Mire alapozza ezt az állítását? Hiszen ez a fiatalember már két éve itt tanul. Még két éve van hátra. Csupán azzal kerültek nehéz helyzetbe, hogy összeházasodtak. Amíg tanuló volt addig nem volt problémája.
Az a probléma, hogy családfenntartóként nem felel meg.
Ez hogy lehetséges?
Zsó
Tisztelt jogi szakértők!
A problémám röviden: 2007 májusában indult munkaügyi per tegnap zárult le másodfokú ítélettel.
Sem az alperes, sem a felperes(munkavállalók többek közt én is) lényegében nem hátráltatták a "folyamatot", csak egyszer változott meg az alperes államosítás miatt.
7év 8 hónap után végül is másodfokon vissza kell fizetnünk 200 és 500 ezer Ft közti összegeket.
Az a kérdésem hogy az elhúzódás miatt van e keresnivalónk eu-s bíróságon, hallottam egy-két hírt, hogy az ilyen sokáig elhúzódott perek után kártérítést állapítottak meg a munkavállalók javára.
Szeretnék valakivel egyeztetni, aki már érintett volt hasonló ügyben.
Köszönöm,
Miért kellene ezt az emberi jogi bíróság elé vinni? (Ami nem az Unió bírósága egyébként.) Simán be kell perelni a törvényszéket itthon.
Előbb a hazai jogérvényesítési lehetőséget kellene kimeríteni és csak utána tudnád a Bíróság elé vinni az ügyet. Itthon az eljárás elhúzódása miatt pedig még nem indítottál eljárást.
Köszönöm a hozzászólásokat,
Tűzoltó túlóraperről van szó, jelenlegi képviselőnk nem kívánja tovább vinni, és utólag visszatekintve nem is tett meg mindent az alapos érdekképviseletünkért.
Kovács úr hozzászólása szerint van lehetőség itthon perelni a sokáig elhúzódó ügy miatt??
Köszönöm,
T szakértök.A Fiam fogyatékosok Otthonában él.Szoc .törv.114& hivatkozva köteleznek a teljes téritési dijj fezetésére.Szerintem a fiamat hátrány éri amiatt,hogy vagyok neki.aknek nincs apja, anyja,vagy lemondtak róla, azoknak nem kell kifizetni a teljes téritési dijjat, csak 80%-ot. A fennmaradó 20 % zsebpénz.Engem köteleznek a kiegészitésre.Arra is köteleznek,hogy küldjek zsebpénzt,sajnos az anyagi lehetöségem véges,és a minimumot tudom küldeni.Szerintem hátrányosan megkülönböztetik a Fiamat amiatt , hogy van szülője
Jaj.
Kedves Ügyvéd ur! mit értsek a jaj-on.Igazam van ,mert abba sajnos lehet bele kell nyugodnom,hogy kötelezett lettem a szt.114& alapján,de a Fiam hátrány éri emiatt ,sajnálom Őt.Sajnos ennyire embertelenek ezek az otthonok,erre kötelezi öket a fenntartó .Kérem válaszoljon van-e valamilyen remény ,jogi segitség a számára,éri-e hátrányos megkülönböztetés?
A fiadat nem éri hátrány, rozsika101, ő ugyanazt az ellátást kapja, amelyet a többiek. Téged ér hátrány - fizetned kell - de ez meg nem jogellenes, mert tartásra kötelezett vagy.
köszönöm a választ. Igen ellátják,csak amiatt tesznek különbséget,hogy vagyok neki,és rosszul jár.Ez nemcsak nekem gond a töbieknek is ,hogy csak azt kötelezik aki ott van.Akikről a szüleik lemondtak az egészségügyiotthonos gyerekek szüleit nem kötelezik.Én ezt nem tartom igazságosnak, a törvény mindenkire vonatkozik, azokra is.Engem már lemondani sem engednének,nem szabadulhatok ha akarnék sem,Én igytudom.
Hazai polgári perem elhúzódása miatt ..még ítélet sem született indithatok e eljárást..hol,melyik bírósághoz kell fordulnom?köszönöm
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02