Emberi Jogok Eu Bírósága

Dr.Attika # 2014.11.10. 14:16

A szétválasztástól nem kell félni, mert a nigériai fiatalember nyomban lelécel amint tartózkodási engedélyt kap. Ha nem kapja meg, akkor hamarabb fog lelécelni tovább nyugatra.

zso53 # 2014.11.10. 15:21

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Mire alapozza ezt az állítását? Hiszen ez a fiatalember már két éve itt tanul. Még két éve van hátra. Csupán azzal kerültek nehéz helyzetbe, hogy összeházasodtak. Amíg tanuló volt addig nem volt problémája.
Az a probléma, hogy családfenntartóként nem felel meg.
Ez hogy lehetséges?
Zsó

jozsi75 # 2015.01.29. 19:06

Tisztelt jogi szakértők!

A problémám röviden: 2007 májusában indult munkaügyi per tegnap zárult le másodfokú ítélettel.

Sem az alperes, sem a felperes(munkavállalók többek közt én is) lényegében nem hátráltatták a "folyamatot", csak egyszer változott meg az alperes államosítás miatt.

7év 8 hónap után végül is másodfokon vissza kell fizetnünk 200 és 500 ezer Ft közti összegeket.

Az a kérdésem hogy az elhúzódás miatt van e keresnivalónk eu-s bíróságon, hallottam egy-két hírt, hogy az ilyen sokáig elhúzódott perek után kártérítést állapítottak meg a munkavállalók javára.

Szeretnék valakivel egyeztetni, aki már érintett volt hasonló ügyben.

Köszönöm,

Kovács_Béla_Sándor # 2015.01.30. 18:36

Miért kellene ezt az emberi jogi bíróság elé vinni? (Ami nem az Unió bírósága egyébként.) Simán be kell perelni a törvényszéket itthon.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.01.30. 18:53

Előbb a hazai jogérvényesítési lehetőséget kellene kimeríteni és csak utána tudnád a Bíróság elé vinni az ügyet. Itthon az eljárás elhúzódása miatt pedig még nem indítottál eljárást.

jozsi75 # 2015.01.30. 19:36

Köszönöm a hozzászólásokat,

Tűzoltó túlóraperről van szó, jelenlegi képviselőnk nem kívánja tovább vinni, és utólag visszatekintve nem is tett meg mindent az alapos érdekképviseletünkért.

Kovács úr hozzászólása szerint van lehetőség itthon perelni a sokáig elhúzódó ügy miatt??

Köszönöm,

rozsika101 # 2016.02.18. 23:06

T szakértök.A Fiam fogyatékosok Otthonában él.Szoc .törv.114& hivatkozva köteleznek a teljes téritési dijj fezetésére.Szerintem a fiamat hátrány éri amiatt,hogy vagyok neki.aknek nincs apja, anyja,vagy lemondtak róla, azoknak nem kell kifizetni a teljes téritési dijjat, csak 80%-ot. A fennmaradó 20 % zsebpénz.Engem köteleznek a kiegészitésre.Arra is köteleznek,hogy küldjek zsebpénzt,sajnos az anyagi lehetöségem véges,és a minimumot tudom küldeni.Szerintem hátrányosan megkülönböztetik a Fiamat amiatt , hogy van szülője

Kovács_Béla_Sándor # 2016.02.19. 06:48

Jaj.

rozsika101 # 2016.02.19. 08:02

Kedves Ügyvéd ur! mit értsek a jaj-on.Igazam van ,mert abba sajnos lehet bele kell nyugodnom,hogy kötelezett lettem a szt.114& alapján,de a Fiam hátrány éri emiatt ,sajnálom Őt.Sajnos ennyire embertelenek ezek az otthonok,erre kötelezi öket a fenntartó .Kérem válaszoljon van-e valamilyen remény ,jogi segitség a számára,éri-e hátrányos megkülönböztetés?

Kovács_Béla_Sándor # 2016.02.19. 10:08

A fiadat nem éri hátrány, rozsika101, ő ugyanazt az ellátást kapja, amelyet a többiek. Téged ér hátrány - fizetned kell - de ez meg nem jogellenes, mert tartásra kötelezett vagy.

rozsika101 # 2016.02.19. 10:33

köszönöm a választ. Igen ellátják,csak amiatt tesznek különbséget,hogy vagyok neki,és rosszul jár.Ez nemcsak nekem gond a töbieknek is ,hogy csak azt kötelezik aki ott van.Akikről a szüleik lemondtak az egészségügyiotthonos gyerekek szüleit nem kötelezik.Én ezt nem tartom igazságosnak, a törvény mindenkire vonatkozik, azokra is.Engem már lemondani sem engednének,nem szabadulhatok ha akarnék sem,Én igytudom.

benöke1 # 2016.04.16. 13:04

Hazai polgári perem elhúzódása miatt ..még ítélet sem született indithatok e eljárást..hol,melyik bírósághoz kell fordulnom?köszönöm