A hirtelent úgy értem, hogy most lesz egy, max két napom utánajárni. Aztán szeptember végén ismét egy-két napom. Sajnos ennyi a szabadidőm. Az egy év passzív státusszal tisztában vagyok, de nagy gyorsan azt sem tudom hová szaladjak. Gondolom le kellene kérnem a KHR listát... Azzal mondjuk a mostani szabadidőm el is lőttem.
Persze ha évekig húzódna az ügy, akkor nem tökölök vele, bő 3 év múlva készpénzre is tudok házat venni, úgysem az én nevemre lesz.
De ha valahogy gyorsan pontot lehetne tenni a végére, akkor szeretném lezárni. A szűk másfél év az még jó is lenne.
Durva, hogy egy ilyen ifjúkori baki miatt kizártuk magunkat a rendszerből... Fiatalok voltunk, kellett a pénz. :)
Most meg olyan bevételünk van, hogy a világ hitelét megkapnánk, ha...
Szóval akkor Intrum? Kifizetem amit mondanak, és ők áttesznek passzív státuszba?
BAR lista
Ha tenyleg fizetni akarsz, akkor szerintem Intrum, de őket felhivhatod telefonon, es kerhetsz idopontot, hogy keszitsek elo a doksikat, hogy szemelyesen targyalhassatok.
Még alkudozhatsz is... :)
De azt, hogy a fizetés után mennyi idő alatt gurul át a rendszeren a passzivba rakás, azt senki sem garantálhatja neked. Lehet egy-két hét is, de több hónap is, ha elkeveredik valami.
Igen, ez így szabályos. A mostani szabályok szerint a KHR listán aktív szereplő a tartozás rendezésétől számított egy évig még passzív státusszal szerepel a KHR listán.
Ezalatt bizonyos bankoknál kaphatsz hitelt, bár általában 6 hónap letelte után, és rosszabb kondíciókkal.
Még mielőtt nagyon belemelegedsz; pozitív KHR is van. Az agymenésed meg hülyeség, a KHR-ben az szerepel, hogy te MOSTANÁBAN nem voltál fizetőképes - az hogy mi volt régen, a pillanatnyi likviditás szempontjából túl sok jelentőséggel nem bír.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Jó napot !
Üdvözlök mindenkit!
Szeretnék segítséget kérni, hogy felkerültem a KHR Listára! Nos a tartozásomat szeretném kifizetni de az lenne a kérdésem hogy ha fizetem a tartozásomat esetleg le e vesznek a KHR listáról engem? Nem lehetne egyezkedni velük igaz? Vagy még is? Valaki tud valami infót adni erről?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02