Ja, drbjozsef hozzászólása nekem kimaradt. Tulajdonképpen megismételtem őt.
Bocsánat.
BAR lista
„Páran már sportot űznek abból, hogy a kérdezőket folyamatosan kioktatják. ”
Persze, mert a kérdések rosszak. S azért nem írtam "elsőre" neki, amit neked írtam válaszként, mert kissé unalmas, hogy nekem/nekünk kell kitalálni, hogy ugyan mire gondolhatott a kérdező. dikótünde kérdése pont az, amire nem lehet egy sorban válaszolni, lásd alább, hogy miért.
„Páran már sportot űznek abból, hogy a kérdezőket folyamatosan kioktatják. ”
Na ja. Mások meg a válaszolókat...
Üdvözletem.
Apróbb segítségre lenne szükségem. KHR listán vagyok, aktívként. Ez (gondolom) egy 8-10 évvel ezelőtti Provident ügy. Azóta már párszor az Intrum is keresett, sms, hívás, néha a Provident is ír. Eddig úgy nagyon nem érdekelt... Viszont változott a helyzet, villámgyorsan szeretnék passzív státuszba kerülni, majd le a listáról. Olyan 2-300 ezerről van szó, kifizetem egyben, akár többet is. Csak hogy? Kinek? Mi garantálja, hogy levesznek a listáról? Mondjuk fizetek az Intrumnak? Aztán nekem kb semmi kapcsolatom velük, én a Providentnek tartozok/tam.
Szóval hogy lehetne ezt hirtelen lezárni?
Hirtelen? Hirtelen mondjuk öngyilkossággal, talán.
Persze ez attól is függ, mit értesz hirtelen alatt?
Ha pár hónapot, akkor talán meg kellene keresni akár az Intrumot, akár a Providentet, de inkább az előzőt, valószínűleg a Provident már engedményezte rájuk a tartozást.
Ha kevesebbet, akkor sehogy nem lehet hamarabb lezárni.
A Te kedvedért nem nagyon fog mindenki egy napos határidőket tartani sehol valószínűleg.
Úgyhogy ha elkezded, jópár hónappal számolj.
Valamint azt se felejtsd el, hogy a hitel visszafizetésétől számított 1 évig ezek az adatok még fent lesznek a KHR rendszerben. Ha olyan hitelt akarsz, ahol megnézik a KHR listát, onnan legjobb esetben is kb. másfél év múlva vehetsz fel hitelt.
Amúgy egy 8-10 évvel ezelőtti 300.000.-es hiteltartozás az esetleges költségekkel és kamattal együtt valószínűleg már bőven egy millió felett jár mostanában. De ezt pontosan persze csak Te tudhatod meg.
A hirtelent úgy értem, hogy most lesz egy, max két napom utánajárni. Aztán szeptember végén ismét egy-két napom. Sajnos ennyi a szabadidőm. Az egy év passzív státusszal tisztában vagyok, de nagy gyorsan azt sem tudom hová szaladjak. Gondolom le kellene kérnem a KHR listát... Azzal mondjuk a mostani szabadidőm el is lőttem.
Persze ha évekig húzódna az ügy, akkor nem tökölök vele, bő 3 év múlva készpénzre is tudok házat venni, úgysem az én nevemre lesz.
De ha valahogy gyorsan pontot lehetne tenni a végére, akkor szeretném lezárni. A szűk másfél év az még jó is lenne.
Durva, hogy egy ilyen ifjúkori baki miatt kizártuk magunkat a rendszerből... Fiatalok voltunk, kellett a pénz. :)
Most meg olyan bevételünk van, hogy a világ hitelét megkapnánk, ha...
Szóval akkor Intrum? Kifizetem amit mondanak, és ők áttesznek passzív státuszba?
Ha tenyleg fizetni akarsz, akkor szerintem Intrum, de őket felhivhatod telefonon, es kerhetsz idopontot, hogy keszitsek elo a doksikat, hogy szemelyesen targyalhassatok.
Még alkudozhatsz is... :)
De azt, hogy a fizetés után mennyi idő alatt gurul át a rendszeren a passzivba rakás, azt senki sem garantálhatja neked. Lehet egy-két hét is, de több hónap is, ha elkeveredik valami.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02