Az a kérdésem volna, hogy a Netrisken azt hittem átkötöm évfordulósan a CASCO-mat, de mint kiderült a drága Netrisk nem mondja fel az évfordulós CASCO-t!!! így most úgy tűnik két CASCO van az autómon.
1 régi, amit nem szeretnék tovább fizetni és egy 2. amit már ki is fizettem.
ahogy a lenti kommentekből és máshonnan olvastam az eredeti (1) CASCO-t ha nem fizetem be, akkor jó eséllyel megszűnik az a CASCO-m, de releváns infó alapján, ilyenkor 3 havi díjat követelnek, ameddig szerintük élt a biztosításom. Ha ezt nem fizetem be akkor az ügyet a biztosító átadja a végrehajtónak.
A kérdésem a kissé hosszúra sikerült felvezető után az volna, hogy mi történik, hogy ha ezt a nem fizetés miatt megszűnő CASCO esetén felszámolt díjat (legyen ez 3 vagy akár több hónapnyi díj) nem fizetem ki és az ügyet a biztosító átadja a végrehajtónak? A Végrehajtó mit tehet? Van esélye behajtani a követelt díj egészét, egy részét stb.
Igazság szerint elég kényesnek és kellemetlennek tartom a helyzetet, mert egy alkuszról aki a KGFB-nél elintézi a felmondást, azt feltételezném, hogy ugyanígy tesz a CASCO esetében is, de sajnos mint most a saját bőrömön tapasztalom nem és így most úgy tűnik két CASCO-m van, két helyről követelik a díjat tőlem, holott én jóhiszeműen jártam el és botlottam el az apró betűk halmazában... és persze autó sérülése esetén csak egy helyről várhatnám a kompenzációt..
Köszi a segítséget előre is.