Árpád1
Ez nem az a hely...
Nem életszerű és mindenképpen csalás.
Átvertek
Tegyé rája egy térképet meg egy iránytűt és akko mán navi.
websas
Kedves Árpád!
Szerintem Ön sem gondolja komolyan, hogy ilyen mérvű saját hülyeség jogorvosolható?
Kedves Fórumozók!
A minap találtam egy internetes apróhirdetést, melyben egy illető GPS készüléket árult 38.000 Ft-ért. Felhívtam, kérdezősködtem, minden kérdésemre kielégítő választ kaptam, így végül abban állapodtunk meg, hogy postafordultával elküldi nekem a terméket. Két nap múlva jött is a postás, kifizettem a szóban forgó összeget, de mikor kibontottam a csomagot, nem a GPS készüléket találtam benne, hanem egy vászonfestmény a GPS készülékről. Egy szarul megfestett képet, ami egy GPS készüléket ábrázol. Érdekes… Felhívtam a srácot, aki csodálkozva hallotta panaszom, miszerint én nem ezt rendeltem. Ő azt állította, hogy mi egy képben állapodtunk meg. Mondta, hogy menjek fel a netre és nézzem át újra a hirdetést, mert abban egy képről van szó, illetve, hogy ő azt a művészetek/festmények kategóriába tette az apróhirdetés portálon. Így is tettem, és megdöbbenve láttam, hogy a mennyire kétértelműen van megfogalmazva, illetve a kép alá (ami a hírdetés mellet volt) oda volt írva, hogy csak illusztráció. Biztos, hogy átverés, mert a telefonban konkrétan a GPS készülékről volt szó. Ez egy jól átgondolt csalás, szándékos félrevezetés.
Tudom, hogy átvertek, de vajon bizonyítható-e ez jogilag? Úgy gondolom, hogy ez maximum egy hibás teljesítés… Nekem az a célom, hogy visszakapjam a pénzem. Ilyen esetekben milyen jogi lépéseket tudok tenni? vagy esélytelen a dolog?
(már egyszer itt feltettem ezt a témát, de senki sem vette komolyan, pedig ez egy megtörtént eset)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02