Igénytelen felső szomszéd


Szomorú örökös # 2024.01.19. 07:15

Ratko99

ha már le nem akar menni a ház elé (a házirend szerint csak ott lehetne dohányozni)

A házirend szerintem csakis a közös területeken tilthatja meg a dohányzást.
A lakás erkélye azért nem igazán számít annak.

drbjozsef # 2024.01.19. 05:28

Ratko99,

Igen, birtokvédelem.
Felszólítják, hogy a jogellenes cselekménytől tartózkodjon a jövőben.
Nem nagyon.
Félhetsz, hiszen ki tudja, nem ismerjük mi őket.

Ratko99 # 2024.01.18. 22:25

Sziasztok!

Társasházban élek, három hónapja költöztem ide. Már az első napokban feltűnt, hogy a párkányom nagyjából egy hét alatt teli lesz cigarettahamuval, a felső szomszéd ugyanis az ablakból dohányzik. Gondolom ez a korábbi lakót nem zavarta.
Nagyjából egy hónap után fel is mentem szépen szólni, mire a lakó (egy ötvenes nő) tagadva minden állítást lényegében rám csapta az ajtót. Mint megtudtam egyébként valóban nem ő a ludas, hanem a férje dohányzik, aki valami fogyatékossággal él (sosem láttam) és sokat van otthon. Az illetőt le is fényképeztem később kintről, de szembesíteni már nem tudom őket, mert nem nyitnak ajtót.

Közös képviselő ugyan alapos és szólt már nekik, de eddig semmi haszna. Azért is bosszant a dolog, mert simán megoldható lenne a dolog annyival hogy a férj megfog egy nyomorult hamutartót, ha már le nem akar menni a ház elé (a házirend szerint csak ott lehetne dohányozni).

Mit tehetek ebben az esetben? Birtokháborítás tényét kimeríti ez? Milyen büntetési tétel, ha megalapozottnak találják? Van visszatartó ereje? Illetve félhetek-e attól, hogy más módon bosszút áll, pl. hangoskodni, kopogni kezd odafenn, és megint ott vagyunk, hogy a normális embernek csak egy dologhoz van joga: tűrni?

Köszönöm a válaszokat!