Bocsánat, rosszul írtam le az utolsó sort, tehát helyesen: "Illetőleg ha mondjuk 3 napra felfüggeszti, és a sztrájk a 3. napon véget ér, de ténylegesen csak 1 napot sztrájkoltak, akkor csak arra az egy napra vagy a sztrájk egyik napjára sem jár a tisztelet díj?"
Sztrájk esetén munkabér - kiesés?
Húgom szakdolgozatához lenne szükség a következő információra, megoldási javaslatra: ha valaki összeférhetetlenség miatt felfüggeszti bizonyos tagságát, akkor a tiszteledíj (nem munkabér!), nem jár, vagy jár? Illetőleg ha mondjuk 3 napra felfüggeszti, és a sztrájk a 3. napon véget ér, de ténylegesen csak 1 napot sztrájkoltak, akkor 1 vagy 3 napra jár?
Köszönöm!
Úgy értette: nem minősül igazolt távollétnek.
Az írt módon vásárolt buszjegyet senki nem fogja neki megtéríteni.
Köszönöm a választ.
De egy kicsit jobban kifejtenéd?
Csak, hogy el tudjam majd magyarázni, miért is.
Másik kérdés:
Ha a MÁV bérlete ellenére Volánnal utazik Nem olyan járatra gondolok, amelyik esetleg elfogadja a MÁV bérletet, hanem jegyet vált, akkor ki is téríti meg neki?
Kezdek kicsit megzavarodni:)
Nem. Meg kell beszélni a helyzetet a munkáltatóval.
Munkavállalónak MÁV bérlete van, de a közlekedés a munkáltatóhoz egyszeri átszállással Volán járattal is lehetséges.
Igazolt nem fizetett hiányzásnak számít-e ebben az esetben is a távollét?
(nem a most rendkívüli beállított MÁV pótló buszokra gondolok, hanem menetrendszerinti Volán járatra)
Nem arra, hanem az eddigi leghosszabb vasutassztrájkra. Ami szerintem a leghosszabb is marad. Igen meglepődnék, ha a VDSZSZ túlszárnyalná. Ha túlszárnyalja, akkor valaki anyagilag nagyon megtámogatta.
A f. szadesz pártra és a "taxis sztrájkra "gondolsz valószínűleg. Én átéltem, mint aktívan személygépkocsival közlekedő ember. A "kárpitos fia" - mint fő szervező- azóta is a magyar költségvetésből él.
„Amit persze egy f.-fel kezdődő párt teli torokból támogat...”
Sajnos a mindenkori ellenzék szokta támogatni. Emlékszem egy nagyon hosszú és csúnya sztrájkra, ahol az akkori ellenzék nagyon támogatta.
Ezzel együtt öngyilkos taktika szerintem.
Dr.Attika
:)
Mindegyik parlamenti párt neve "f" betűvel kezdődik. Melyikre gondolsz konkrétan?
Ha netán megkapnák a máv startból a máv dolgozók a nettó 250.000 ft-ot akkor én is szeretném igényelni belőle a részem. Pont annyi közöm van hozzá, mint nem Máv dolgozó. Hogyan lehetne?
Amit persze egy f.-fel kezdődő párt teli torokból támogat...
yilon!
Akitől emiatt a munkáltató megválik, az nyugodtan forduljon a munkaügyi bírósághoz a jogellenes felmondás miatt.
No, hát rólam kevesen mondanák, hogy a jelenlegi kormánypártokhoz húzna a szívem, de ezt a jelenlegi sztrájkot én sem tartom sokkal többre, mint egy one-man-showt, aminek inkább egyes szakszervezeti vezetők pozíciószerzése a célja, mint az egyébként valószínűleg teljesíthetetlen követelések érvényesítése.
Aki éppen sztrájkol az nem. Benne van a sztrájktörvényben. Többek között emiatt is "darabolják" a sztrájkot, hogy kevesebb legyen a kiesés, pontosabban hogy kevesebbet és ne mindig ugyanazoknak fizessenek - vélhetően kevesebbet, mint a fizetésük - a szakszervezetek a sztrájkalapjukból.
A vasutasok kapnak fizut a sztájk esetén?
Azta, KBS hogy' átlátott a szitán.
Azt hiszem, elvtársak, jobban kell ügyelnünk a konspirációra a továbbiakban. A piros telefont mindenki rakja el az íróasztaláról a fiókba, és az is lehet, hogy át kell térnünk a galambpostára az utasítások, a tájékoztató anyagok meg a heti hangulatjelentés kézbesítéséhez. Szabadság!
Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2008.02.01. 11:11
ahogy látom hiba volt itt kérdezni, marad a kollegának a törvénykönyvek bemagolása. köszönöm a kultúrált és informatív hozzászólásodat. azért remélem, hogy neked fordított esetben jobb tapasztalataid lesznek, amikor információt kérsz a hozzánk hasonló „senkiktől”.
Üres hangulatlkeltés.
Természetesen nem vártam, hogy beismeritek, a központból jött a direktíva.
kbs: hamár vádaskodsz, legalább tennéd okosan.
továbbá úgy mellékesen: a véleményünk egyezése lehet hogy szánalmas, de információt kértem tőletek, nem pedig fröcsögést. lehet hogy a jogi diploma már nem kötelez
kultúrált információcserére?
még egy mellékszál: kissé mellélőttél. esetleg nézz körbe
a megintallunkvazze.blog.hu-n. a politikai gyanúsítgatást
pedig kikérem magamnak.
Tisztelt Jogászok!
Felkérnék valakit, hogy a felvetett kérdésre valami válaszfélét írni szíveskedjen. Nem viccből kérdeztem,
van olyan kollegám akit egy elhúzódó sztrájk esetén akár ki is tehetnek, hiába dolgozik jól...
Tudom nem először mondom de most betartom. Téma részemről lezárva.
OFF
Béla! Ha rám gondoltál, akkor tájékoztatlak: sehová nem írtam a fórumon kívül. A vádaskodásod (még ha ismeretlennek szól is) vérlázító. Sokkal inkább érzem azt hogy az érdekeltségi/rokoni kapcsolataidban szerepel a MÁV valahol...
Egyébként, nehogy azt gondold hogy csak az én csőrömet piszkálja az ami zajlik. Sokan vagyunk így, akik utazunk!!!!És, igen, ha összehangolt, és megtudom, kik szervezik, igenis csatlakozni fogok!
ON
Kinek jön jól ez a sztájk? A MOL-nak. Most a szokásos mennyiség többszörösét adják el üzemanyagból, az utakon nem lehet haladni annyi az autó. Lehet hogy másnak is csepppen ebből az extra bevételből?? Én inkább nem mondok neveket...
A szervezett kormánypárti propagandától kíméljétek meg a fórumot.
Nem, nem vagyok paranoiás, elsőre nem is gyanakodtam. De az, hogy a Népszavában és a kék-vörös megyei napilapokban a mai napon egyszerre jelentek meg az itteni beírók (vagy méginkább: beíró) szövegével majd szószerint megegyező panaszok, bizony összehangolt akcióra vall.
Szánalmas, mint a "munkáslevelezők" a Rákosi érában.
nah,
szóval azért helyett arról...
azért
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02