Fitnesz terem bérlet.


pint4er # 2024.07.08. 15:12

Tisztelt Ügyvédek!

Az alábbi témába szeretnék Önöktől egy kis tájékoztatást, segítséget kérni.

Tavaly májusba volt egy a John REED fitness (konditerembe egy akció) 4000 ft első pár hónap majd 12000 ft utána a kondi terem használata. Bementem a terembe és igazából nem tájékoztattak arról, hogy ez egy kvázi örök szerződés ameddig le nem mondom, hisz nekik jogukban áll állandóan meghosszabbítani (mint utólag kiderült), de erről egy szót se ejtettek, és google-on olvasva nem csak én jártam így szóval ez egy bevett szokás náluk.

Én 2,5 hetet jártam, kártyás beléptető rendszer van, így ezt vissza tudják követni. Azonban feltételeztem, mint minden kondi teremnél, ha nem megyek nem is kell fizetni. Majd egy év után egy nemzeti Vagyonbehajtó cég email-e érkezett miszerint 124 000 ft-ot akarnak tőlem behajtani, hisz ennyivel tartozok a fitnesz teremnek(fizetési felszólítás csak)

Semmilyen email nem érkezett nekem arról ebben az egy évben a fitnesz teremtől, hogy én tartozok nekik, se telefon megkeresés, se postai úton nem kaptam tájékoztatást arról, hogy van tartozásom. (ezek egyike se változott)
Mint olvasva a google értékeléseket mások panaszkodtak arról, hogy lehet kap az ember email-es tájékoztatást, de ezeket mindenki a spam-be kapja meg.

Természetesen megkerestem őket, majd az ügyfélszolgálathoz továbbítottak, ahol kifogásoltam azt, hogy a tartozásról semmilyen értesítés nem érkezett és hogy erről a szerződés aláíráskor nem tájékoztattak, én meg általánosnak véltem, hogy ez egy egyszerű konditerem és annak a feltételeit írom alá. Ők válaszba, azt közölték aláírtam és nem áll jogukba elállni a szerződéstől.

Azóta kaptam kettő másik embertől is megkeresést nála szintén hasonló a helyzet csak náluk 2 évet akarnak kifizettetni.

Én kifogásolom, a tájékoztatás hiányát, másik ismerősöm meg azt mondja itt félre tájékoztattak.
Ezen a linken olvasható a szerződés:
https://johnreed.fitness/…es-kikotesek

Kérdés, hogy mit tudok tenni ez ügyben?
Segítséget előre is köszönöm.
Tisztelettel:
Pintér Dávid

drbjozsef # 2024.07.08. 17:09

pint4er,

Ahogy nézem nem sokat.
Végülis kötöttél szerződést, elfogadtad a feltételeket, legfeljebb nem olvastad el.

Bevett lehúzás ez csomó helyen, online társkereső oldalakon például.

Tudod bizonyítani, hogy az írott ÁSZF ellenére félretájékoztattak (már ha egyáltalán történt ilyen) ?