Jó Napot!
Nem tudom, hogy jó helyen teszem-e fel a kérdésemet:
Pszichológus rezidensnek jár e rezidens pótlék amennyiben neurológia osztályon (hianyszakma) dolgozik?
A segítséget előre is köszönöm!
Jó Napot!
Nem tudom, hogy jó helyen teszem-e fel a kérdésemet:
Pszichológus rezidensnek jár e rezidens pótlék amennyiben neurológia osztályon (hianyszakma) dolgozik?
A segítséget előre is köszönöm!
Sziasztok, a következő kérdésem lenne:
A 313/20011 kormányrendelet 5.§ (2) bekezdése szerint amennyiben a praxisjog jogosultja másik körzetre vonatkozó praxisjogot szerez, a korábbi praxisjog elidegenítéséig, de legfeljebb az új praxisjog adásvételétől számított 6 hónapig az új praxisjogra vonatkozóan kiadható praxisengedély, feltéve, hogy a korábbi praxisjoggal érintett körzetben a praxisjog jogosultja a helyettesítéséről gondoskodik.
A 7.§ (1) e) szerint a praxisengedélyt vissza kell vonni, ha a fent időtartam lejárt.
A kérdésem, h az új körzetre vonatkozó engedélyt vagy a régire vonatkozót kell visszavonni? Számomra nem egyértelmű a jogszabály szövegből.
Mert a joggyakorlat értelmében (BDT2008. 1741.) ha 6 hónapon belül nem tudja értékesíteni a jogosult a régi praxisát, le kell arról mondania. Így ha az új engedélyt vonnák vissza, akkor egyikben sem tudna működni...
Köszönöm a válaszokat!
Sziasztok, a következő kérdésem lenne:
a 313/3011. korm rendelet a 2000 évi II. Öotv. végrehajtásáról 5.§ (2) bek úgy szól, h amennyiben a praxisjog jogosultja másik körzetre vonatkozó praxisjogot szerez, a korábbi praxisjog elidegenítéséig, de legfeljebb az új praxisjog adásvételétől számított 6 hónapig az új praxisjogra vonatkozóan kiadható praxisengedély, feltéve, hogy a korábbi praxisjoggal érintett körzetben a praxisjog jogosultja a helyettesítéséről gondoskodik.
Aztán a 7.§ (1) e) pontja szerint a praxis engedélyt vissza kell vonni, ha a enti határidő eltelik.
Kérdésem, h ez esetben az új praxisra vonatkozó engedélyt kell visszavonni, v a régire vonatkozót? Mert a joggyakorlat értelmében, ha 6 hónapon belül nem sikerül értékesítenie a régi praxist, akkor arról le kell mondania. Így ha az újat vonnák vissza, akkor egyik helyen sem tudna praktizálni, nem?
Köszönöm!
Kedves Fórumosok!
Segítségeteket szeretném kérni azzal a kérdéssel kapcsolatban, hogy egy fogorvos rezidens vehet-e fogorvosi praxist és ugyanakkor bennmaradhat-e még utána is a rezidens képzésben?! Hallottam már olyat, hogy nem olyat is, hogy igen. Akinek van ilyen irányú tapasztalata vagy ezzel a kérdéssel találkozott már, annak szívesen venném válaszát!
Előre is köszönöm:
Egy rezidens
Kedves dr. Grád András!
Köszönöm gyors válaszát,a témához még annyit, hogy a hagyatéki eljárásban maga a praxis nem szerepelt, és most hívták fel a figyelmemet, hogy valószínűleg örökölhető lett volna.
Üdv.
Kedves Mici1979!
A praxisjog az örökös által értékesíthető (lett volna), de egyrészt mivel vidéki kisvárosban volt, a tényleges értéke feltehetően a nullához közelített, másrészt 12 év után már minden amúgyis régesrég elévült. Felejtse el! Üdv:
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
Kedves Fórumozók!
A segítségeteket szeretném kérni!
Keresztmamám (édesapám nővére) 1998.november 2-án elhunyt, egy vidéki kisvárosban volt gyermekorvos, 1998.júniusától saját vállalkozásban üzemeltette a gyermekorvosi praxist. Tudom, hogy ez nagyon régi esetnek tűnik, de az lenne a kérdésem, hogy ez a praxis amit ő vitt örökölhető lett-e volna, vagy a helyi Önkormányzatnak lett-e volna az örökösökkel szemben valamilyen elszámolási kötelezettsége ezzel kapcsolatban, vagy esetleg hagyatéki ügy tárgyát képezte-e volna?
Segítségeteket és válaszotokat előre is köszönöm!
BUBLINT helyesbítése:
A házi gyermekorvosnő halálának időpontja nem 1999. július 13., hanem 2009. július 13.
Elnézést az elgépelésért!!!
Házi gyermekorvos feleségem 1999. július 13-i halálát követően két nagykorú, de még tanuló leányom örökölte meg egyenlő arányban a praxisjogot. (Ez 3 millió Ft-os értékben szerepel is a Hagyatéki végzésben). 2010. januárjában (ügyvéd által kötött) adásvételi szerződésben 3 millió Ft. értékben az örökösök eladták az örökölt praxisjogot egy megfelelő orvosi képesítéssel rendelkező vevőnek.
Kérdésem: milyen illeték, szja, eho...stb. fizetési kötelezettsége keletkezett ebben az esetben lányaimnak. (Sajnos minden variációt hallottam már egészen az SZJA+27%-os eho-ig bezáróan. Örökösödési illeték fizetése szerencsére nem merült fel.) Ki tudna ebben végre korrekt, és az APEH által is elfogadott választ adni?
Szasztok!
A praxist mindig magánszemély veheti meg.
Leírhatja.e a múködtetö, azaz a magánszemély által létrehozott egyéni vállalkoző, bt, vagy Kft.
Köszönettel
Sziaztok!
Tudna nekem segíteni??
Fogorvosi praxist szeretnék vásárolni, a kérdésem az lenne, hogy megvásárolhatom-e én, mint magán személy, vagy majd az általam megalapított BT veheti meg? van-e erre vmilyen szabály, v van-e jelentőség?? Későbbiekeben mindenképp BT lesz a vállakozás, csak a vásárlás nem egyértelmű??
Köszönöm előre is.
sajna ez kevés nekem, a folyamatról kellene leírás az alap övetelményeket már tudom..
Üdv!
Az iránt érdeklődnék, mi a folyamata egy fogorvosi praxis vásárlásnak?
hova kell elmenni, mit kell intézni..
Előre is köszönöm
Kedves fórumozók!
S.O.S. segítségeteket szeretném kérni!
Nagyon sürgősen szükségem lenne egy praxis adásvételi szerződés mintára, tudna nekem valaki küldeni az alábbi e-mail címre: eperper@freemail.hu,sajnos az interneten hosszú keresés után sem találtam.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Zsuzsi
Mindenkit Üdvözlök!
Kihaltnak tűnik a téma, de hátha valaki tud utat mutatni:
ha a praxisjog személyhez kapcsolódó vagyoni értékű jog, következik-e ebből, hogy csak mint magánszemély vásárolhatom meg (pénzügyi-számviteli értelemben)?
Avagy finanszírozhatja-e a vásárlást a működtetést gyakorló gazdasági társaság is (merthogy utóbbi működésének elengedhetetlen kelléke jelen esetben a 'praxis')? Valamint ha igen, nem fogja-e a jog 'tulajdonosát' ez esetben természetbeni juttatás (v. valami ilyesmi) utáni szja-fizetési kötelezettség terhelni (mivel eme jog vagyoni értékű, gt. tulajdonába viszont nem kerülhet; tehát mint magánszemély kapom, de az ellenértékét a kft fizeti az eladónak)?
Itt én (de lehet, hogy csak én, teljesen hozzá nem értőként) némi ellentmondást érzek a jogalkotás végeredményét illetően.
Üdvözlettel:
KG
Kedves fórumozók!
SOS segítségre lenne szükségem. Háziorvosi praxi vásárlására készülök. Az előszerződést már meg is kötöttük, foglalót átadtam.
Probléma:
1. ILLETÉK?
Mi az igazság? Nagyon nem mindegy...
2. ÖNKORMÁNYZAT?
Gyors segítségre van szükségem.. hiába olvasom a jogszabályokat..ez nekem nagyon zavaros.
Köszönettel!!!
Nincs valakinek "praxisa" hogy válaszoljon erre a praxisos kérdésre ?
Praxisjog eladása hogyan adózik ? Nincs szerzéskori érték, nincs illeték. 9 millióért akarják eladni. Hogyan lehet ezt a legkedvezőbb adózással értékesíteni. Bt-vel együtt akarják értékesíteni. Lehet ezt egymástól függetlenül ill. együtt értékesíteni ?
Sziasztok!
A rövid tényállás a következő:
Orvosi praxis adásvétele történt.(A szerződést még nem láttam).
Az eladó egyéni vállalkozóként működött, a vevő pedig társas vállalkozás.
Kérdés: Ha vannak a rendelőnek munkaviszony keretében alkalmazottai, akkor esetükben van e munkáltatói jogutódlás?
Szerintem: mivel egy praxisjog adásvételi szerződésben (vagy azzal párhuzamosan) rendelkezni lehet pl. a rendelő és ahhoz kapcsolódó felszerelések adásvételéről is, ezért az az Mt. 85/A.§ b; pontja szerinti jogutódlásnak minősülhet, azaz:a munkáltató anyagi erőforrásának elkülönített csoportja (vagyoni értékű jog-praxisjog- + ingatlan+ egyéb dolgok-pl.felszerelés)a további működtetés céljából egy másik személy számára átadásra került adásvétel útján.
Így a munkáltató személyében jogutódlás következik be akkor is,ha erről a szerződő felek külön nem rendelkeznek.
Jól gondolom?
HÁZIORVOSI PRAXISJOG SÜRGŐSEN ELADÓ ZALAHALÁP-SÁSKA TELEPÜLÉSEK ILLETÉKESSÉGI TERÜLETÉN. ÉRDEKLŐDNI: (30/357-5321) 20/911-65-05, ILLETVE ZALAHALÁP-SÁSKA KÖRJEGYZŐSÉGÉN.
z egészégügyi minisztériumhoz fordultam falum volt orvosa müködtetési jogának visszavonására . Az ügyet áttek az illetékes regionális ÁNTSZ-hez .
jogszabályi háttér :96/2003. (VII. 15.) Korm. Rendelet
18/2000. (II. 25.) Korm. rendelet
1 Az önálló orvosi tevékenységet végző háziorvos az engedély kiadásához szükséges valamely feltételnek már nem felel meg. Például, ha háziorvos egészségi állapotának romlása miatt véglegesen alkalmatlanná válik a tevékenység ellátására
2 Nem rendelkezik a továbbkézesek meglététt igazolo pontszámmal
3. A eü Szolgáltatást nem személyesen nyujtja .
4. Az Önkormányzattal kötött eü ellátására kötött szerzödést közös megegyezéssel megszünt .
Az orvos munkaalkalmassági vizsgálata nem történt meg . Ő irásban az illetékes Regionális Ántsz nél lemondott prxis jogárol , mely visszaszált az illetékes önkormányzatra
Alanyi jogon nem lehet ún. praxisjogot szerezni.
az
Kérdésem lenne, hogy jelenleg akkor is fizetni kell adót a praxisjog eladásából származó bevétel után, ha azt anno alanyi jogon "kapta" az eladó ? Ha igen, akkor mennyi az adó mértéke ? Csökkentheti-e valamivel az eladó az adó mértékét vagy az adóalapot ?
Előre is köszi !
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |