Elfelejtettem. Nem szükséges ügyvéd. Két hét múlva válaszolniuk kell.Mindent írásban intézz, a szó elszáll!Tértivevénnyel!Egy bíró viszi végig az ügyedet, a törvényes határidőket tartania kell. Megpróbálhatnak hátrébb tenni, mert nincs ügyvéded, kérdezd írásban mikor lesz a tárgyalás,és miért!
Minde papírról csinálj másolatot magadnak, csinálj egy mappát, és ott egymás után rendezd a leveleket, hogy tisztán láss!
Hogyan kell elindítani a válást? - Válni szeretnék de nem tudom a jogi utat!
Egy éve adtam be a válópert, mindent magam intéztem, októberben kimondták a válást.
Felhívtam telefonon a városi bíróságot, megkérdeztem milyen dokumentumokra van szükség:
- 4 példányban kell írni kérelmet saját kezüleg, aláírva mind a 4 pld. -t.A kérelem rövid: mit akarsz, ki a házastársad, személyes adatok
- ha van gyerek, a szül. anyakönyvi kivonat másolata
- házassági anyakönyvi kivonat másolata
- én közös megegyezéssel váltam, és a vagyoni dolgokban is megegyeztünk, ezt, és az egyezséget is leírtam
Elég a Te aláírásod, Te leszel a felperes.
Tértivevénnyel add fel, ott a bíróságnál lajstromozzák, nemsokára kapsz egy ajánlott levelet, egy számot- az lesz a polg. per ügyiratszáma, és egy csekket, én 7000 Ft-ot fizettem, azóta emelték az illetéket.
Azt hiszem a befizetett csekk másolatát visszaküldtem.
Ezzel egyidejüleg a férjem is kapott ajánlott levelet, tájékoztatták a beadványról.
Az első levélen minden fontos információ szerepel, figyelmesen olvasd el.
KITARTÁST ÉS SOK SIKERT KÍVÁNOK!
Azt tudom úgy nagyjából hogy levelet kell írni az illetékes bírósághoz. De mit kell benne leírni? Van valami szabvány erre?
Medika
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02