„Leírathatom a nevéről?”
Perrel. Ha tényleg különvagyon.
„gyűjtött x forintot. Ebből követelhetek valamit?”
Igen. Ha tényleg nem különvagyon.
„Leírathatom a nevéről?”
Perrel. Ha tényleg különvagyon.
„gyűjtött x forintot. Ebből követelhetek valamit?”
Igen. Ha tényleg nem különvagyon.
Tisztelt szakértők!
Húsz éve vagyok házas, most válás nélkül el akarok költözni a férjemtől, mert folyamatosan zaklat, gúnyol, iszik, kötekszik, pedig rendesen vezetem a háztartást és a gyereket is szinte egyedül neveltem fel.
Még egy évig sem voltunk házasok, amikor a lakásomnak a felét a nevére írattam. Semmit nem fizetett bele. A közös költséget is én fizetem 20 éve. Leírathatom a nevéről?
A gyermekünket anyagilag én láttam el 12 évig a gyesemből és idős szüleim támogatásából.
A férjem a házasságunk alatt gyűjtött x forintot. Ebből követelhetek valamit?
Válaszukat, segítségüket előre is köszönöm.
Olyan egyezmény, ami alapján az Államokban külön elismertetés nélkül végrehajtanák a magyar ítéletet,biztosan nincs.
Köszönöm a gyors választ!
Nem lesz egyszerű....pontosan mire gondol? Van jogi útja a behajtásnak vagy USA-val nincs semmilyen egyezménye Magyarországban erre vonatkozóan.
Amúgy meg nincs Zöld kártyája sem, nem is értem, hogy hogyan lehet kint.
Ha nincs itthon semmilyen vagyontárgya, akkor nem lesz egyszerű.
Tisztelt Fórum!
Már pár éve elváltam. Jogerősen a bíróság 5.5 millió Ft-ot ítélt meg nekem (vagyonmegosztás címen). Az ex közben kiment az USA-ba és nem is szándékozik hazajönni. Fizetni nem akar még gyerektartás sem.
Hogyan tudnám behajtani a tartozását?
Előre is köszönöm a választ!
Jó lenne megegyezni. Mert úgyis fizetni fogtok, legfeljebb nem a felét, hanem valamivel kevesebbet - ha másért nem, akkor jogalap nélküli gazdagodás címén.
Azt hiszem nem voltam elég pontos. Az elszámoltatni kívánt számlák nem a rezsire szólnak, hanem egyebekre. Például gázbojler szerelésre, csatorna bekötésre, fűtéskorszerűsítésre, kéményseprési díjakra. A csatorna bekötést egyszer megpróbáltuk megbeszélni velük, de azt mondták, hogy ezzel ne foglalkozzunk. Részletfizetésben állapodtak meg, ami még vagy 7 évig tart, de a felét mégis velünk akarják kifizettetni. Ráadásul a munka nagy részét én magam is megtudtam volna csinálni, mert ez a munkám. Így lényegesen olcsóbb lett volna, ezért is akartuk ezt megbeszélni.
Próbálkozni mindennel lehet :) De azt nem gondolhatja senki komolyan, hogy az általa felhasznált energia árát más fizeti meg - akárcsak részben is - helyette.
Tisztelt Hozzáértők!
A testvéremmel együtt van egy „idegennel” közös tulajdonban lévő ingatlanunk. (Eltartási szerződéssel jutott hozzá.) Tulajdoni arányok: nekem 1/4-d, testvéremnek 1/4-d, neki 1/2-d. Megbeszéltük, hogy mi eladjuk a részünket. A vételárban sikerült is megegyeznünk, de az évek alatt összegyűjtött néhány számlát és annak ránk eső részét le akarja vonni a vételárból. 2006.-ban került a tulajdonrész a birtokába. A számlák 2006, 2007, 2008 éviek nagy többségben. Csak 1 db 2009. 01. havi számla van. Nekünk a házunkhoz kulcsunk nincs, a házba csak néhányszor jártunk, akkor is csak megbeszélni néhány dolgot. Soha nem aludtunk ott, nem használtuk egyik helységet sem hosszú távon. A számlákról csak most az adás-vétel megbeszélésekor tájékoztattak minket, amikor aktuális volt a befizetésük, akkor nem szóltak. Eszközöket is vettek – pl. kazán -, amiről szintén nem egyeztettek velünk. A kérdésem az, hogy jogos-e a kifizetés kérése?
A másik kérdésem az lenne, hogy visszamenőlegesen követelhetünk-e használati díjat? Egyértelmű, hogy ők használták a mi részünket is, mivel nem volt kulcsunk, így a mi részünket nem tudtuk lezárni.
A segítséget előre is köszönöm!
A különvagyonból vásárolt ingatlan is különvagyon - a különvagyoni jelleg azonban vita esetén bizonyítandó. A házassági vagyonjogi perben - amit célszerű a bontóperrel egyidejűleg indítani érvényesítheted az igényt.
A gyám házastársának semmi köze a gyám intézkedéseihez. A kirendeléséhez sem kell hozzájárulnia.
Tisztelt Szakértők!
2008 juliusban házasodtam. Augusztusban vettem egy zártkerti ingatlant, hogy majd ott a feleségemmel eldolgozgatunk. A vételárat én fizettem ki a saját pénzemből. (az adásvétel napján vettem ki a bankból)
Válás előtt állunk. A feleségemnek felajánlottam, hogy adjuk el és a pénzt felezzük meg. Emailen olyan választ kaptam, hogy egy prosti többet keresett volna, tehát nem megy bele. Ezek után én mindent megbántam. Vissza lehet-e az ő részét perelnem.
Váláskor ezzel mi lesz?
Hol kell bejelentenem az igényem.
Valamint kérdezem, ha egy nagykorút beszámíhatatlansága miatt gyámság alá helyeznek akkor a gyám férjének kikérik-e a hozzájárulását????
A feleség intézheti-e egyedül???
Köszönöm válaszukat üdvözlettel!
Nem maradhat, ebben az esetben vissza kell fizetni.
Üdvözlet!
A férjemmel 3 éve házasok vagyunk. 2éve építkeztünk/ új családi ház/ jelen pillanatban válunk. Igénybe vettük a megelőlegező szocpolt 1 gyermekre. Gyermekünk még nem született. A kérdésem a következő, ha a válás után, hitel átválalással, tulajdonomba marad az ingatlan, mikor és milyen arányban kell visszafizetnem a szocpol összegét. Ill. maradhat e a szocpol a házon az 1 gyermek megszületéséig ha esetleg mástól teherbe esnék. Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Kedves Pazs és Lisa!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
IkresMami
Szerintem a szívességi lakáshasználat addig tart ameddig a lakás tulajdonosa azt vissza nem vonja - vagyis a Barátnőd ajánlott-tértivevényes levélben 15/30 napos határidővel kötelezve a volt férjet, hogy addig cuccoljon el a lakásból. (Bíztosítani kell, hogy kölcsönösen fixált időpontban bejusson a dolgaiért.) A levelet a jelenleg ismert lakcímére küldje el neki.
A határidő letelte után rosszhiszemű lakáshasználó, birtokháborítás címen az önkormányzatnál akár fel is jelenthető. Továbbá a lakásban lévő holmiját egyberakni az egyik szobába és "őrzésükért" akár díj is kérhető az extől...
Az okmányirodán ellenőrizni kell, hogy anno ténylegesen kijelentkezett-e a lakásból?
És végezetül de nem utolsó sorban: zárcsere.
"Lisa"
laikus hozzászóló
A szívességi lakáshasználatot bármikor meg lehet szüntetni, a barátnőd szólítsa fel a volt férjét, hogy hagyja el a lakást (lehet írásban is, sőt, ez javasolt), aztán ha ez nem segít, lehet továbblépni.
Üdvözlet!
A következő kérdésem lenne: BArátnőm tavaly februárban vált el. Volt férje már előtte kettő évvel kijelentkezett a lakásból, bár ott lakott. A ház a barátnőm öröksége, az teljes mértékben az övé. A váláson vagyonelosztással sem volt probléma, viszont a volt férjét azóta sem tudja kirakni a lakásból.
Ma azonban azt mondta neki az egyik ismerőse, hogy nincs esélye sem arra, hogy volt férje elköltözzön, mert azzal, hogy a válás után oda ment haza, szívességi lakáshasználóvá vált. Ilyen szerződés köztük nem született. Kérdésem, hogy ez így megállja - e a helyét, ill. hogy mi a teendő ilyen esetben. Barátnőmnek lenne egy új kapcsolata, de így nem tud még lépni sem.
A segítséget nagyon köszönöm!
IkresMami
Kedves Wasp!
köszönöm a válaszod.
a testvéred kérjen a jegyzőtől birtokvédelmet. Ha nem fizeti a hitelt, akkor a rá eső résszel tartozni fog, ami nem célszerű. Többlethasználati díj igény is felmerülhet, ezt bírósági úton lehet érvényesíteni.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
üdv!
A következő lenne a kérdésem.A testvérem volt élettársától elköltözött.A közös tulajdonú ingatlanban a volt élettárs maradt.A testvérem a dolgait folyamatosan hordta el,de még egy csomó cucca ott van.A probléma,hogy a volt élettárs kicseréltette a zárat tehát a testvérem nem tud bemenni az ingatlanba.Ilyen esetben lehet követelni többlethasználati díjat?vagy működik esetleg az a megoldás,hogy mivel hitel vettek fel a házra amit most közösen fizetnek a testvérem megtagadja a fizetést a zárcsere miatt?
a választ előre is köszönöm!
.
A lakott forgalmi érték felét követelheti.
Tehát ha a volt férj köti az ebet a karóhoz,minden probélma nélkül,azonnal követelheti a jussát.
A válástól még maradhatna az a lakás közös tulajdon. Azonban - mint bármely más közös tulajdonú ingatlan esetén - bármelyik fél kérheti a bíróságtól a közös tulajdon megszüntetését, akár úgy is, hogy a másik váltsa magához az ő részét. Erre különösen a lakást használó tulajdonostárs kötelezhető.
Természetesen nincs értelme azt a felet kötelezni a vásárlásra, akinek ehhez nincs meg a fedezete.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |