Ha szabályosan állnak meg, nincs helye feljelentésnek.
Parkolas, per
Tisztelt Fórumozók!
Kérdésem a következő lenne.
Egy kereszteződésről lenne szó, amely a következőképpen néz ki:
Egy egyenes útba (kétirányú, de két autó csak lehúzódva fér el rajta) torkollik bele egy másik szintén egyenes (kétirányú, de két autó csak lehúzódva fér el rajta) út/utca.
A probléma a következő:
A kereszteződésben előszeretettel állnak meg szülők, az utcában lévő iskola bejárata a kereszteződéshez van a legközelebb. A parkoló mindössze 20m.
Ez azt eredményezi, hogy a betorkolló utcából nem lehet kilátni kikanyarodás közben, valamint ha jönnek szembe, az egyik autónak vissza kell tolatni a nem használt parkolóig.
Hiába szóltam/kértem, nem történik semmi.
Hol lehet bejelentést/feljelentést tenni?
Üdvözlettel
Rencsi89
Az ingatlanra való ki be hajtást akadályozók kresz szabályszegést követnek el, szabálysértést. Ez köztudott, amivel szemben tehet bejelentést és felelősségre vonható az elkövető. Ez egy jogi út. ( könnyen lehet, hogy ez nem megoldás mindenkire külön rendőrt hívni... )
Az emberek nagy része ezt a dolgot nem fogja fel és akkor is oda fog állni ha ki van táblázva vagy egyéb felirat jelzi a megállás és várakozás tilalmát.
A fizikai akadály lenne a megoldás amit csak az arra jogosult tud "mozgatni irányítani"
Tisztelt hozzáértők!
A következő probléma megoldásában szeretnék segítséget kérni:
Faluhelyen lakunk kertes házban, viszonylag sokat közlekedünk autóval,motorral,naponta 10-szer is akár oda vissza.A probléma az,hogy a szemközti oldalon található a falu egyetlen dohányboltja,ahol az úttest szűkössége miatt a parkolás igen nehéz,így mindenki a mi kapubeállónkban parkol,megnehezítve/keserítve a mindennapi életünket.Ha szólni merek vállat vonnak vagy csak egyszerűen elküldenek melegebb éghajlatra.
Mit tehetnék ez ügyben,hogy szabadon járhassak ki be a saját ingatlanomról??
A jogszabály szerint tilos az egymásnak ellentmondó forgalmi jelzések egyidejű alkalmazása. Fellebbezz, és hivatkozz erre. A fellebbezésben fogalmazz érthetőbben, különben el fognak hajtani.
Kedves hozzáértők!
Az újpesti Tesco parkolóban átfestettek az útburkolati jeleket, megváltozott a forgalmi rend. Egyszerre van felfestve a régi parkolo vonalazasa, valamint forgalomtól elzárt terület es kötelező haladási irány jel. 30.000 Ft a bírság. Tábla nem jelez semmit, csak az útburkolati jel kopottan. Jogos a bírság? Vagy hivatkozhatok arra, hogy nem egyértelmű a jelzés, valamint nincs tábla, csak útburkolati jel. Hóesés ben ugye elég érdekes...
Üdv!
Palapet
Tisztelt Fórumozók!
A mai napon találtam a gépjárművemen egy általam két szempontból is kifogásolható helyszíni bírságot. Szabálytalan parkolás miatt kaptam a Budapest, Albertirsai úton.
A problémám vele a következő:
1.) Az albertirsai út és az Albertirsai köz találkozásánál a vasúti töltésre van egy kőzúzalékos földút. A felhajtást semmilyen tábla, kiírás, vagy egyéb jel nem korlátozza. (lásd, akár térkép-utcakép) Ide felhajtva kb. 100 m megtétele után leparkoltam a földút jobb oldalán, arra merőlegesen, tágas térre. Az itt való megállást semmi nem tiltja. A földút egy nyomvonalú, a rajta való haladást semmilyen módon nem akadályoztam.
2.) A bírságon KRESZ 40. par. 1. bek. szerepel, valamint szabálytalan megállás. A bírságot távollétemben kaptam. A vicces többek között az, hogy a cetlit szabálytalan megállás miatt kaptam és ugye távollétemben, ami szerintem a megállás és a várakozás különböző definíciója miatt lehetetlen. Ha már egyszer távol vagyok, akkor ugye várakozok, tehát megállás miatt engem nem büntethetnek. Az említett paragrafusban (40.)nem találtam arra való utalást, mint a 41.-ben, ami egyértelműen kijelenti, hogy a 40-ben foglaltak (a közlekedési helyzetek, ugyebár) a 41-re is értelmezhetőek, de ez nem jelenti azt, hogy ilyen paradoxon (megállás-távollétében büntetés) esetén büntetést lehet kiállítani.
Hogy van ez akkor most?
Kedves fórumozók!
Kaptam egy levelet a rendőrségtől, hogy 2013.10.12-n elkövettem (illetve az autóm) a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértést. Hogy mit azt nem írták és majd 4 hónap távolból én sem emlékszem. Jól tudom, hogy a "kisebb fokú szabálysértés" már nem tartozik az objektív felelősség alá és nem vagyok köteles magamra nézve terhelő vallomást tenni? Ha megtagadom a vallomást milyen következményei lehetnek?
Köszönettel: rugics
Ha ez zónában van, akkor az is parkolóhely, csak a megadott időszakban nem használható parkolásra.
Tisztelt szakértők !
A kérdésem az, hogy rakodási területen, ha a rakodási területet tábla jelzi, kiegészítő táblán szerepel az, hogy 6-17 között, akkor 17 óra után jogosult-e a parkolási társaság díjat, ill. pótdíjat szedni ?
A táblával egy vonalban burkolati felfestés egyértelműen jelzi, hogy a parkoló helyeknek ott vége, onnantól rakodás céljára szolgál a terület.
Előre is köszönöm.
Kedeves Fórumozók, a tanácsukat szeretném kérni.
Sajnos nem vettem észre éjszaka a mozgáskorlátozottak részére fenntartott hely táblát és megálltam. A kocsi 2 napig ott állt ezen a helyen és 2 db 50.000,- Ft-os büntetés várt a szélvédőn.
Az a kérdésem, hogy jogos-e a 2 db büntetés, vagy mivel nem újra követtem el a szabálytalanságot, ezért csak az egyik. Mit lehet tenni ebben az esetben?
Segítségüket előre is köszönöm.
Tanácsot kérnék: 2013. 07. 22. Közterületi bünti menetirány szerinti baloldal parkolás miatt. Fellebbeztem 25.-én, válasz 29.-én. Nem fizettem. Most 2014. jan. 08.-án kaptam rendőrségtől levelet. Elévülés 60 nap nem?
A Közterületesek autójukkal kapubeállóban megállva, kiszálltak büntetni! Levelet írtam nekik, hogy szabálysértéssel nem lehet eljárniuk- válasz a főnöküktől: szabályosan jártak el. Hát ez van, erőből....
Lehet, hogy megpróbálják. Én kötekednék: ha nincs fénykép a parkoló, lejárt jegyű kocsiról, akkor miről beszélnek? Kiállhatnak az út szélére, és strigulázhatják az összes elhaladó kocsit is, akár.
Üdv:
KEA.
Tisztelt hozzáértők!
A következő kérdésben szeretném érni a véleményüket:
Parkolóövezetben parkoltam, jegyet váltottam az automatánál, de a gépkocsimhoz a parkolójegy lejárta után 7 perccel értem vissza. Mivel egy óránál kevesebb időre váltottam parkolójegyet, ebben az esetben a türelmi idő 5 perc ha jól tudom. Az autómhoz visszaérve ott találtam a parkolóőrt, épp bevitte az adatokat a számítógépébe és a kezembe nyomta a rózsaszín csekket. Én beszálltam az autóba és elhajtottam. A parkolóőr nem készített fényképet az autómról. Fénykép nélkül is be tudják hajtani a bírságot, elég ha a rendszerükben vannak az adatok?
Köszönettel
gábor
Szeretnék tanácsot kérni!
Vásároltunk egy üzlet helyiséget egy társasházban ahol kijelölt parkolók vannak és annak örökös használati joga kizárólag az üzleteké és az oda érkező vásárlóké a vásárlás időtartamára, mind ez a társasház alapító okiratában és az adásvételi szerződésben rögzítve van ennek, sajnos a ház alatt garázsok vannak és a parkolónkat érintve tudnak lejárni a lakók és nem tudjuk kerítéssel, sorompóval lezárni a területet az egész terület szabályos megállni és figyelem felhívó táblákkal el van látva ennek ellenére a lakók és az idegenek beállnak a parkolóinkba pofátlanul hátráltatják az üzleti tevékenységünket próbáltuk már a közterület felügyeletet, rendőrség segítségét kérni de senki nem hajlandó segíteni mondván magánterület és ott ők nem intézkedhetnek,nem szállíthatják el a kocsikat. Drasztikus módszereket nem akarunk alkalmazni mert akkor viszont a hatóság bezzeg tud intézkedni.
Gondoltunk már bírósági feljelentésre, kártérítési igénnyel élni a szabálytalankodókkal szemben, de az is halott dolog.
Egyszerűen nem tudjuk mitévők legyünk ezért is fordulunk a fórumhoz hátha kapnánk valami jó tippet, ötletet.
Nem objektív... Okosan.
Sziasztok. A napokban kaptam a kozteruletesektol egy 15 000es birsagot. Parkoltam, es tul kozel alltam egy kerekparut utba valo betorkolasahoz (nem volt meg az 5 meter). Direkt a "rendes" utkeresztezodest figyeltem, ez meg elkerulte figyelmemet.. a papiron az all, hogy majd postan kuldik ki a csekket. Kerdesem az lenne, amennyiben nem fizetem be, ez az eset az objektiv felelosseg ala tartozik,vagy "meguszhatom" a birsagot? Elore is koszonom!
Ha ez övezetben van, akkor az az övezet táblától kezdve az övezet vége tábláig hatályos, tehát nem kell utcánként újra és újra kitáblázni.
Tisztelt Hozzáértők!
A következő szituációban kérném a véleményüket:
Budapest VIII-ker, Horváth Mihály tér, templom háta mögötti részen parkoltam. Az önkormányzatban jártam ügyet intézni a párommal. Mivel a gyerek elaludt a hátsó ülésen, a párom előre ment, én pár perc múlva, kivettem a gyereket az ülésből és elindultam utána. Előtte elmentem az utca sarokra, hogy megnézzem, hogy vajon fizető övezetben vagyok-e vagy sem. Az utca sarkon-Horváth Mihály tér-Tavaszmező utca sarkán kint van egy sima P tábla, alatta, hogy a parkolást a járda vonalára merőlegesen kell végezni. Az utca túloldalán is ugyan ez a sima P tábla van. Semmi kiegészítő, semmi jelzés.
Ezek után még megkérdeztem a biztonsági őrt a hivatalban, hogy az ott vajon fizetős rész, de azt felelte, hogy nem.
Mikor visszamentem a kocsihoz, ott várt a mikuláscsomag a szélvédőn, 3500.- Ft 10 napon belül.
Ahogy néztem a Baross utcán a körút felé már fizetős a parkolás, de ott ki is van táblázva.
A ügyintéző a parkolási társaságnál, azt mondta, hogy mivel az egész kerület fizetős és ez a nagyobb útvonalakon ki is van táblázva, ezért bárhol megbüntethetnek, ha nem fizetek. Azt, hogy akkor ez miért nincs ott kitáblázva, nem mondott semmit ill, hogy honnan tudjam, hogy elhagytam a fizetős zónát, arra sem válaszolt.
Lefotóztam az utca sarkot, mindkettőt, sehol nincs kint a tábla, automata sehol a közelben...
Mit tanácsoltok, befizessem vagy sem...?
Köszönöm szépen.
Gábor
A hősök terén parkoltam megszokásból, nem vettem észre a közben valamikor elhelyezett buszparkoló táblát 2 hónap múlva a rendőrségtől jött egy levél amiben arra kérnek adjam meg ki parkolt szabálytalanul a gépkocsival ,amire szerintük a felügyelet cédulát rakott ,én semmilyen cédulát nem láttam,találtam a gépkocsi és semmilyen értesítést sem kaptam a fövárosi közterületesektől hogy megbüntettek volna mit tegyek...:::
Köszönöm a válaszokat!
Lógó orral elbattyogok a postára...
"Na de miért kellene ezért a parkolótársaságnak fizetnem?"
saját magad adtad meg a választ:
Ma Újbudán fizető parkoló övezetben
télen a hó,latyak,sár miatt sem látszik mindig,hogy hol van a felfestett parkoló,de fizetni kell
„miért kellene ezért a parkolótársaságnak fizetnem?”
Talán azért, mert még a parkolási övezet határain belül várakoztál díjfizetés nélkül. Az, hogy szabálytalanul, csak egy dolog.
„kaphatok-e helyette a fénykép alapján mondjuk szabálysértési bírságot?”
Ha ezt szeretnéd, jelentsd fel magadat nyugodtan. Valószínűleg a pótdíjat is meg kell fizetned, és jól meg is bírságolnak. Te tudod...
Végső soron, a parkolási pótdíjat a majdani fizetési meghagyásnak ellentmondva támadhatod meg.
Szép napot!
Ma Újbudán fizető parkoló övezetben, de szabálytalanul, jelzőlámpa előtt közvetlenül, a felfestett parkolón kívül álltam meg. Mire visszaértem a kocsihoz már várt a kék mikulás csomag. Na de miért kellene ezért a parkolótársaságnak fizetnem?
A kérdésem, ha jelzem nekik a kifogásom Önök szerint kaphatok-e helyette a fénykép alapján mondjuk szabálysértési bírságot?
Köszönettel:
TT
NagyVagy29
Az egy dolog, hogy Te meghúztad az autódat de azok a
kövek nem magánterületen vannak hanem az útpadkán.
Az útpadka a közút része.
Tegyél bejelentést az út kezelőjénél.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02