Kötelező felelősségbiztosítás

marcika # 2010.12.27. 11:00

Papi,

Keríts egy közeli hozzátartozót akiben megbízol és(férj, feleség, szülők..stb) van jogosítványa, és legyen ő az üzembentartó. Tiszta lappal indítva, új kötelezőt köt az üzembentartó.

Hiába vonod ki a forgalomból, és hiába szűnik meg a biztosításod nem fizetés miatt, köteles vagy náluk újra kötni.

Amit ajánlottam, az nem törvénytelen.

Papi07 # 2010.12.27. 09:04

T. Fórumozók!
Márciusban okoztam egy balesetet. A másik félnek kifizetett a biztosítóm 52.000ft-ot. Novemberben kaptam egy levelet tőlük, hogy az eddigi 76.000ft-ról jövőre 226.000ft-ra emelkedik a kötelezőm díja. Kérdésem az lenne, hogyha ideiglenesen kivonatom az autóm a forgalomból, felmondom a biztosításom, és valamikor januárban újra forgalomba helyeztetem, köthetek-e másik biztosítónál kötelezőt? Tudom, hogy kilóg a lóláb, de nem szeretném az általam okozott kárt háromszorosan kifizetni.

kea4 # 2010.11.06. 22:28

Taki47!

Nézd, én nem vagyok jogász, de mi bajod lehetne? Adásvételi szerződés írásban, a vevő pontos megjelölésével (név, született, anyja neve, lakcíme), igazolványok alapján ellenőrizve. Vételár nagyjából reális, szerepel a szerződésben. A leglényegesebb elem, hogy "megtekintett állapotban". A többi a vevő dolga, de okvetlenül utánajárnék az okmányirodában, hogy átíratta-e a kocsit. Átvételkor fizet kp. Mi kellene még?

Üdvrivalgással:
KEA.

taki47 # 2010.11.03. 16:03

Sziasztok!

Tegnap éjjel felgyújtották a kocsimat.
Szerencse a szerencsétlenségben, hogy egy emberke jelentkezett, hogy sima adás-vételi szerződéssel megvenné.
Lehet ennek valami hátulütője? Valahol megüthetem a bokám emiatt?

Előre is köszi

szasza016 # 2010.10.18. 18:41

Hali!

Köszi a választ!

Sopper007 # 2010.10.14. 11:00

szasza016-nek

Szia!

Be kellene fizetned a díjat szerintem, és ha már nem bírja tovább az autód, akkor le kell adni egy bontóba és kivonatni véglegesen a forgalomból. Ez után kell bemenni a biztosítóhoz, és kikérni a díjkülönbözetet, amit postán küldenek ki.

Gépjármű ügyintézési tudnivalók: http://www.proviti.hu/…kbalint.html

Sopper007 # 2010.10.14. 10:57

morci75 -nek

Szia!

A hagyatéki tárgyalás végéig fizethetitek a meglévő kötelező biztosításotokat nyugodtan ott, ahol az meg lett kötve. Majd, ha a hagyatéki végzés már a kezetekben lesz, akkor tudtok új kötelező biztosítást kötni.

morci75 # 2010.09.26. 06:03

Sziasztok, KGFB-vel kapcsolatban van egy sürgős kérdésem.
Édesapám júliusában meghalt, tulajdonában volt (van) egy személygépjármű. A hagyatéki tárgyalás még nem történt meg, viszont az Édesapám nevére és a gépjárműre kötött KGFB következő negyedéves biztosítása október elején esedékes lenne. Úgy tudom, hogy a leendő örökösök ( édesanyám, Testvérem és én ) nem köthetünk rá új KGFB -t, amíg nem tisztázódik, kinek a tulajdonába fog kerülni, de a gépjárművet továbbra is használni akarjuk. Mit tudunk tenni, hogy az autót használhassuk, és ha a rendőr megállít ne legyen belőle bírság?
Megköszönöm, ha valaki érdemben tudna segíteni!
Üdv: Morci

szasza016 # 2010.09.24. 19:08

Hali mindenkinek!

Kocsibiztositási ügyben érdeklődnék.

Ha van egy autóm és negyed éves biztosítás fizetek rá, most októberben kell fizetnem ez évben az utolsó negyedévet, De nem biztos, hogy addig tudom használni, mert elég kételyes a járgány.
2011 Január első hetében lejár a műszakija, és ki is lesz vonatva a forgalomból, mert már elég öreg és felesleges lenne rákölteni.
Van e olyan, hogy, attól függően, hogy negyed éves a csekkem, lehet e 1 vagy 2 hónapra is fizetni kocsi biztosítást, ez ugye attól függ, meddig hajtom, meg persze közben nem e romlik el! (és mikor vonatom ki)

Köszi, a válaszokat!!

Üdv

guba # 2010.08.30. 15:15

Talán kérdezd meg a volt feleségedet. Ha nem fizette a biztosítást, abból neki is lehet problémája, tehát az érdeketek közös.

Lupullus # 2010.08.29. 09:32

Tisztelt Mindnyäjan!
Nemetorszägban vagyok, es most vettem eszre, hogy az auton, amelyet koräbban azota elvält felesegem hasznält, nincs kötelezö gejärmü felelössegbiztositäs.
Ill. bizonyosan lett kötve, ezt tudom, csak azt nem, hogy hol?

Mikent lehetne megtudni, hogy hol lett kötve?
(Tudniillik rendezni szeretnem az egesz eddigi evet!)

Segitö välaszokat megköszönve,

tisztelettel:

L.

zutt # 2010.08.02. 09:25

Sziasztok.Díjnemfizetés miatt a biztosító megszüntette a szerződésemet,állítólag göngyöltem magam előtt 4000-ft.-ot amiröl én nem kaptam értesítést,így nem tudtam ezt az összeget befizetni.ezáltal a szerződésem megszünt.a forgalmi engedélybe beíratok egy üzembentartót és és az ő nevére kötünk egy új biztosítást.
Kérdésem:az előző biztosító behajthatja e a biztosítási díjat?

Flati # 2010.07.27. 16:43

Sziasztok
olyan kérdésem lenne hogy kb 2 és fél hónapja eladtam a motorkerékpáromat és véletlenül nem lett kitöltve az adás vételi teljesen szóval a vevő adatai nincsenek meg csak 1 aláírás van az adás vételin és telefonon keresem nem veszi fel nevét nem tudom pontosan az autója rendszámát tudom és nem tudom lemondani igy a biztositásomat mit tanácsoltok mit csináljak ? biztositónak írtam de nem ír vissza telenorosoknak írtam nem-e tudják ki adni az adatait az illetőnek de nem adják ha valaki tud segiteni meg köszönném.

sopper # 2010.05.23. 14:48

" Tisztelt Forumozók!következő ügyben kérnék segítséget. jelenleg nincs kötelezőm, mert miután befizettem egész évre, a biztosító megszüntette a szerződésemet (igaz, késtem a befizetéssel sajnos), ha újrakötöm az 140 (!) ezer lenne egy évre, amire nincs lehetőségem most hogy kifizessem. Viszont így levehetik a rendszámot az autóról. az megoldás ha ideiglenesen kivonom a forgalomból? 1–2 hónapra, addig sajnos busz.Vagy ha odamegyek kivonatni, megnézik a kötelezőt hogy van-e meg ilyesmi? fogalmam sincs hogy működik. ha valaki tudna vmi okosat mondani azt megköszönném "

Azért van más megoldás is szerintem, nem feltétlen kell kifizetni a 140.000.-Ft elmaradást! Az egyik megoldás a gépjármű eladása családtagnak. Ez egy átlag cm3-es gépjármű esetén maximum 60.-70.000.- Ft.

A másik megoldás az üzembentartói bejegyzés lehet, ami anyagilag még kedvezőbb, ha a gépjármű nem hitellel terhelt. Ha van rajta hitel, akkor egy banki engedély szükséges hozzá, de ez talán itt jobban össze van foglalva : http://www.proviti.hu/…erulese.html

Remélem segített, mert én is hasonló cipőben jártam, és így sikerült ezt gazdaságosan megoldanom

Krisztian155 # 2010.03.31. 06:05

Tisztelt Forumozók!következő ügyben kérnék segítséget. jelenleg nincs kötelezőm, mert miután befizettem egész évre, a biztosító megszüntette a szerződésemet (igaz, késtem a befizetéssel sajnos), ha újrakötöm az 140 (!) ezer lenne egy évre, amire nincs lehetőségem most hogy kifizessem. Viszont így levehetik a rendszámot az autóról. az megoldás ha ideiglenesen kivonom a forgalomból? 1-2 hónapra, addig sajnos busz.Vagy ha odamegyek kivonatni, megnézik a kötelezőt hogy van-e meg ilyesmi? fogalmam sincs hogy működik. ha valaki tudna vmi okosat mondani azt megköszönném

Zsufa1 # 2010.03.25. 21:02

Jó estét!
Kérdésem a következő lenne:
Az egyik közeli ismerősömet gázlopáson kapták. A kötbér és az egyébb költségekről 500e ft-os csekket kapott és még ezután következik a számlázás. Mit tehet ilyenkor? Mivel kifizetni nem tudja. Előfordulhat esetleg, hogy feljelentik őt a rendőrségen vagy valahol? És ha igen, mi várható ebből? Válaszukat előre is köszönöm.

Zsufa1 # 2010.03.25. 20:52

Jó estét mindenkinek!
Nekem a problémám hasonló, mint az előttem szólóé. Csak annyi különbséggel, hogy a volt élettárs betört az anyukámhoz ahol szétmenetelünk óta élek a közös gyermekünkkel, reggelre ránknyitotta a gázt, az édesanyám vállalkozásában tönkretette a berendezéseket, gépeket, készárukat, majd édesanyámat és engem félig agyonvert egy karóval(ezt a gyermekem mind végig nézte 4 évesen, majd az autóm pótkulcsát magához véve(ami a vállalkozás széfjében volt amióta megvettem a kocsit), kiállt az udvarról, a szomszédos településig száguldozott. Közben összetört több autót, míg frontálisan karambolozott és totálkárossra törte az autóm. Nincs cascom, csak gfb-m, és 7 év lízingem a kocsim. Ezen túlmenően én az autómmal kerestem a pénzem, most munkám sincs. Tud valaki valamilyen megoldást erre nekem, pl: autójavítás a biztosítón keresztül, vagy kártérítés? Mert a volton behajtani nem lehet, mivel semmi nincs a nevén. Segítsenek kérem! Köszönöm!

Norton # 2010.03.23. 11:18

Tisztelt Fórumozók!
A következő eset kapcsán kérném a szíves segítségeteket:
2010.február 02-án történt az eset,hogy az utcán szabályosan parkoló autómat összetörte egy másik autós,miután az Ő autója hátuljának nekiütközött egy villamos.Volt rendőri helyszínelés,plusz a BKV részéről is kint voltak a helyszínelő urak.A két fél(az autós,és a villamos-vezető)egyike sem ismerte el a vétkességét,így 2010.március 08-án kihallgatásra hívták be őket a rendőrségre,de ez sem vezetett sikerre,ugyan úgy nincs a mai napig vétkes.Annyi információt kaptam a rendőrség részéről,hogy egy szakértőt kértek fel,aki állapítsa meg,az ügyben szerinte ki a felelős az összetört gépjárművekért.Neki 1 hónapja van ezen döntés meghozatalára.Ez után lesz csak kiértesítve az állítólagos vétkes,akinek innentől számítva 8 napja van a fellebbezésre.Ha Bíróságra megy az ügy,mert ne adj isten fellebbez a "vétkes",ez a dolog még ki tudja meddig elhúzódhat(1-2 év).A lényeg a kis történetemből az,hogy Én aki nem is voltam a helyszínen a baleset időpontjában,tehát abszolút vétlen is vagyok az ügyben,itt állok egy totálkárra tört autóval és nem tudom mikor láthatok kártérítést a biztosító társaságtól.(Mivel nincs vétkes nem tudni melyikőjük biztosítójának kellene fizetni.)
A kérdésem az lenne,van-e rá valamilyen lehetőség,hogy az ügy lezárása előtt esetleg megkapjam a jogosan illető kártérítést,mivel nem szeretnék akár 2 évig autó nélkül maradni,(ráadásul önhibámon kívül).Sajnos csak kötelező biztosítás volt az autómra kötve.
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!
Tisztelettel Norton

lazarus1 # 2010.03.22. 08:48

A következő a kérdésem, az utánfutómról menet közben leesett egy tárgy ami kárt okozott eg másik autónak. Az utánfutó bitosítása fizeti a kárt vagy a vontató jármű kötelezője? A biztosító nem akar az utánfutó kötelezőjére fizetni, mert szerinte csak arra van biztosítás ha az utánfutót lerakom, és esetleg elgurul, és így okoz kárt.
AKKOR MINEK FIZETEM A BIZTOSÍTÁST AZ UTÁNFUTÓRA??
Az utánfutóró leesett tárgy nem az utánfutóval kapcsolatos hanem a vontató járművel?
Megint egy csabda? Fizetünk de nem kapunk érte semmit?

pocsimari # 2010.03.12. 18:24

A bónusz folyamatosság két év megszakítással szűnik meg.Három hónap megszakításon tól ugyan azt a bónuszt kapja amiben elötte volt, Évenként emelkedik. Aki 2010 01.01. után vásárol gépjárművet annak az évfordulója a következő év ugyan azon napja. Elötte 30 napon tól mondható fel a szerződés, nem úgy mint aki 2010,01,01, elött vette, mert annak az évfordulója 2011.01.01.

pocsimari # 2010.03.12. 18:16

Valószínő, hogy a posta biztosító nem küldte meg a kártörténeti igazolást a bónusról, azért küldtek ki magasabb díjat.Írni kell a postabiztosítónak és kérni a kártörténetet majd a másik biztosítóhoz eljuttatni.

Gabicsaj # 2010.03.08. 18:01

Igen, ezt mondta a biztosító fiókcégének a vezetője is, ezért küldtem el a vonalkódos ajánlatot nekik. Remélem, elismerik, hogy érvényes a 7ezres kötésem. Be is írtam a levélbe, hogy nekik van szerződésük az internetes alkusz céggel, intézzék el egymás között, hogy ki hibázott, én nem.
Köszönöm!

guba # 2010.03.08. 06:18

A biztosítás az ajánlaton szereplő 7000 ftos összeggel jött létre. Ha hibáztak az az ő bajuk.

Gabicsaj # 2010.03.07. 17:05

Sziasztok!
interneten kötöttem gépjármű kötelező biztosítást a biztositas.hu oldalon. A régi biztosítóm a Posta volt, most a Groupama-val kötöttem. Nem küldték a csekket, ezért felhívtam őket, kedvesek voltak, elsőbbségivel meg is kaptam. De amikor megnéztem, majd elájultam, 7ezer helyett 12ezerről szólt a csekk... A Postánál is kevesebbet fizettem volna...Bementem a helyi fiókba, ahol megnézték a számítógépben és mondták, hogy a 12 ezer a jó, elszámolták... De nekem volt egy vonalkódos ajánlatom, amit kinyomtattam. Azt mondta az ügyintéző, hogy azt küldjem be a központban, mert nem én hibáztam. Befizettem a kevesebb összeget, de azóta sem kaptam semmilyen választ... Lehet, hogy nincs is biztosításom?

monalisa1 # 2010.03.04. 17:13

SZIA!

HA JÓL TUDOM 6 HÓNAPON BELÜL EGY MÁSIK KOCSIRA KGFB-KELL KÖTNI KÜLÖNBEN ELVÉSZ AZ EDDIG ELÉRT KEDVEZMÉNY. DE EZT A BIZTOSÍTÓDTÓL E-MAILBAN IS MEGKÉRDEZHETED.

ÜDV.
"Lisa"
laikus hozzászóló