Tiszteletem!
Parkolási igazolvány,parkolás.
Az önkormányzat parkoló Kft-től”Fizetési felszólítás parkolási pótdíj fizetésére”csomagot kaptam a szélvédő mögött elhelyezett parkolási igazolvány ellenére.A pótdíj fizetés ellen panasszal éltem.A panasz elutasításának indoklása:- Tekintettel arra,hogy Ön a parkolási igazolványt a mozgáskorlátozott személy részére nem a jogszabályban meghatározott módon használta,a közúti közlekedésről szóló törvény rendelkezése alapján egy órai várakozási díjat továbbá pótdíjat köteles fizetni.
Az ellenőr által készített 1db!!! fényképen nem látszik az érvényesség dátuma.Fényképet lehet 3 méterről készíteni és 70cm távolságból előnyös szögből is. 180cm magas ember nem látja az ablaktörlőtől,de 160cm már igen.A délutános ellenőr szerint látható,olvasható a dátum.
Elvi kérdésként kezelem ezt a pótdíjazást.
Hol kereshetem igazamat?Bíróságon?Az önkormányzatnál,kft-nél “lepattintanak”.
- A KRESZ szerint a parkoló kártyát “úgy kell elhelyezni,hogy előlapja ellenőrzés céljából tisztán látható legyen.” A tisztán láthatóság elég tágan értelmezhető.
- Szerintem akárhogy helyezem el a parkoló kártyát ,közelről 50-60 cm távolságból olvasható a dátum.
- 15 nap után 10.000Ft a pótdíj,egy rosszul sikerült fénykép miatt.
Válaszokat előre is köszönöm.