:O)
ingatlan adásvételi szerződés formai kellékei
van viszont egy fogadásom arra, hogy az előszerződést szerkesztő ügyvéd ellen fogja azt jegyezni...:)))
Kacsa11
köszönöm szépen a választ.
valószínű hogy már az előszerződésbe is fog segíteni ügyvéd, én csak tényleg arra voltam kíváncsi, h kötelező-e ügyvédi ellenjegyzés az előszerződéshez.
Meg a tanúk se. Meg az oldalankénti kézjegy se. Tulajdonképpen semmi se kell hozzá, csak hogy írásbeli legyen.
Viszont rettenetesen el lehet b... szabni. Ügyvédhez nem azért kell fordulni egy többmilliós ügylettel, mert kötelező, hanem azért, mert ő a szakember.
Kedves beata75,
előszerződéshez nem kell az ellenjegyzés.
Kacsa11
akkor kötelező vagy nem?
Pardon?
Az ingatlan tehermentesítése ,csak a felek nem akarnak rögtön ügyvédhez szaladni, ha ehhez még nem muszály
A tanú nem oszt nem szoroz. De mi a célotok azzal az előszerződéssel? Mi lenne benne?
Még egy kérdésem lenne, sos kellene a válasz:
Ingatlan adásvételi előszerződéshez kötelező-e az ügyvédi ellenjegyzés, vagy csak elég két tanú alkalmazása?
és ha több oldalas az előszerződés a tanúknak minden oldalon alá kell-e írni?
köszi
Pontosabban ellenjegyzés csak az utolsó oldalon kell, a többi oldalon elég a kézjegy.
Ellenjegyzés és aláírás kell, tanúk nem.
A következő kérdésem lenne:
Több lapból álló ingatlan adásvételi szerződésnél minden oldalon kell dátum, ügyvédi ellenjegyzés illetve a felek aláírása?
de tanúk nem kellenek , ha jól tudom
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02