Amennyiben nem FÕFAL, és az átalakítás az épület tartószerkezeteit nem érinti, akkor nem kell engedély!
Szomszédos lakások összenyitása
Mit kell "bizonyos esetek" alatt érteni ?
Én arra gondoltam, hogy kimérjük a fal vastagságát; és ha mondjuk egy 6-os közfal, akkor eltüntetjük mindenféle előzetes bejelentés nélkül...
Csak az önkormányzat építésügyi hatóságának engedélye, illetve bizonyos esetekben még arra sincs szükség!
Ne módosítsd az alapító okiratot, így az külön albetét marad, külön helyrajzi számon.
Kedves jogtudók !
Egy egyszerű kérdés merült fel bennem; szeretnék összenyitni két egymással (társasházban) szomszédos lakást . Az önkormányzatnál megérdeklődtem, hogy ennek a műszaki oldala pontosan micsoda. Ez tiszta sor (műszaki tervdokumentáció, statikus vélemény, közös képviselőn keresztül a társasház hozzájárulása...)
A nyitott kérdés, hogy ilyen esetben a két - eredetileg külön HRSZ-on szereplő ingatlan tulajdonjogával mi történik ? Konkrétan meg lehet-e ezt úgy tenni, hogy a tulajdon jogok ne változzanak; a két lakás maradjon meg mint két önálló lakás külön HRSZ-on ? (Értelem szerűen később szükség szerint - ha valamelyik / mindeggyik eladásra kerül - az előszobában kialakított ajtó visszafalazható.)
Előre is köszönöm segítségeteket / hozzászólásotokat;
Zoli
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02