Valószínűleg van külön bejelentő, mert a szülőknek együttesen kell bejelenteni az igényt, ha megosztják egymás között (egyébként nem értem, hogy erre mi szükség van, ha egyszer közös ht-ben élnek...)
A MÁK-nak kell felülvizsgálati kérelmet beadni.
Valószínűleg van külön bejelentő, mert a szülőknek együttesen kell bejelenteni az igényt, ha megosztják egymás között (egyébként nem értem, hogy erre mi szükség van, ha egyszer közös ht-ben élnek...)
A MÁK-nak kell felülvizsgálati kérelmet beadni.
... de mit gondolnak?
Mikor be van jelentve mindkét gyerek rendesen és időben, csak a számlaszám változik.
Erre vonatkozólag nem találtam semmiféle törvényt, hogy nekik hivatalból így kell tenniük. Az adatoknak egyebként is össze kell futnia náluk.
Szóval a kérdésem arra vonatkozott, hogy van-e törvényi alapjuk arra hogy így utalnak 2 gyermekes családnak, és van-e rá esély, hogy visszamenőleg meg lehessen igényelni az elmaradt juttatást
Köszönöm!
Talán azért gondolják, mert nem szokás az, hogy az anya és az apa is kéri a csp-t, ha egy családban élnek...
..azt hittem sikerült jól leírni... bocs.
Akkor mégegyszer: a két gyermek után megosztva kapja a családi pótlékot a két szülő, de egy háztartásban élnek, együtt nevelik a gyerekeket.
Azonban a pótlék összege: 2 x az egy gyermek után járó összeg (2 x 12.200Ft) és nem a kétgyermekes összeg (2 x 13.300 Ft).
No erre mondták a Mák-ban, hogyha megosztva kapják a szülők, akkor egy gyermekes családként vannak elszámolva.
Már megint nem megy...
VAgy pedig az egyik gyermek az apával, a másik az anyával él?
Nem értem, mi a problémád. Egy ht-n belül nevelitek a gyerekeket, de a csp*t megosztva kapja a két szülő?
"Az egy háztartáson belül nevelt gyermekek száma a mérvadó. - nandy"
...akkor nem kellett volna semmilyen külön igénylőlapo kitölteni?
És akkor mire hivatkozik a MÁK alkalmazott, és milyen igénylőlapot akar kitöltetni?
És vajon kifizeti-e a "visszatartott összeget visszamenőleg a MÁK?
Már megint nem jelenik meg amit írtam.
.
.
Az egy háztartáson belül nevelt gyermekek száma a mérvadó.
Jó napot kívánok!
A következő lenne a kérdésem:
egy családban 2 gyermek után járó családi pótlék gyermekenként megosztva a két szülő számlájára utalódik. Az első gyermek után járó az apáéra, a második gyermek után járó az anyáéra.
Viszont a második gyermek bejelentése óta csupán az egy gyermek után járó összeg utalódik mindkét szülőnek. Több gyermek esetén a szülőnkénti utalásra van külön igénybejelentő, vagy a Mák tévedett mikor 2 egyedüli gyermekként veszi figyelembe a két gyermeket?
„Közoktatási intézményben tanulmányokat folytató gyermek után legfeljebb annak a tanévnek a végéig folyósítható az ellátás, amelynek időtartama alatt a gyermek a 23. életévét betölti.„
„Közoktatási intézmény: óvoda, általános iskola, szakmunkásképző iskola, szakiskola, gimnázium, szakközépiskola, alapfokú művészetoktatási intézmény, gyógypedagógiai-, konduktív pedagógiai nevelési-oktatási intézmény, diákotthon és kollégium.“
Tanulmányozásra: www.allamkincstar.gov.hu/rovat/130…
Tisztelt fórumozók!
Én arra lennék kíváncsi ,hogy befejeztem a szakközép iskolás éveimet és meg lett az érettségim.Szeptembertől egy másik iskola technikumán szeretnék kezdeni, és kérdésem a következő....
Ha másik szakközép iskolába jelentkezem, akkor utánam a családi pótlék megszűnik, vagy ugyan úgy kapják a szüleim???
Köszönettel J.A.
Jó ha nincs válasz akkor beperelem a MÁK-ot. :)
Sziasztok!
Elvileg az elbírálásra a MÁK-nak 30 napja van. Mi van ha ezt nem tudják tartani? Lehet valamit tenni?
Sziasztok!(elnézést attól,aki nem szeretné,hogy letegezzem)
Segítséget szeretnék kérni. Régen, még 18éves korom előtt családi pótlékot kapott utánam Édesanyám. Miután 18 elmúltam,már az én nevemre jött, és ha jól emlékszem,akkor talán 19,20 éves lehettem,amikor behívtak utoljára orvosi ellenőrzésre. Családi pótlékot azért kaptam,mert súlyosan testi fogyatékosnak nyilvánítottak,vagy valami ilyesmi, abba a kategóriába estem. Jártam utána csontkovácshoz,rendbetett elég rendesen,de még kell járnom, és nem fog megszűnni soha teljesen a gondom. Viszont itt jön a dilemma. Azóta egyszer nem hívtak be felülvizsgálatra, semmire, és félek,hogy majd kitalálják,hogy fizessek vissza ennyi-meg annyi családi pótlékot, ráadásul emeltet, mert nem vagyok jogosult. (szerintem jogosult vagyok,de így,hogy rendbehozott kicsit a csontkovács, már nem biztos). Plusz dolgozom rendesen, be vagyok jelentve, és már 25 éves vagyok. Lehet ebből bajom,vagy kellene szólnom valakinek? Vagy már nincsenek is ilyen felülvizsgálatok? Nem tudom,sajnos nem értek hozzá,csak nem akarom,hogy bajom legyen belőle. Ha tudtok légyszíves segítsetek. Köszönöm
Egy ismerősömet esti képzésre csábítják, amit úgy reklámoznak, hogy továbbra is jár a családi pótlék a felsőoktatásban tanuló jelentkező után. Ismereteim szerint, ha nincs maximum középiskolás kisebb testvére, akkor semilyen családi pótlékra nem jogosult a családja a felsőoktatási és esti tanulmányai alatt. Információim helytállóak? További kérdésem hogy milyen kedvezmények illetik meg a felsőoktatási tanulókat?
A választ előre is köszönöm!
Üdv mindenkinek!
A kérdésem, hogy középiskolai (19 éves) tanuló, ha heti négy órára bejelentett állásban kezd dolgozni az iskola mellett, jár-e neki így is családi pótlék?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
Kiegészítem azzal az írásom, hogy a mai nap felhívtak és közölték, hogy a fax nem olvasható, küldjem be levélben.
Most küldök nekik válaszborítékot, felbélyegezzve. Nehogy az legyen a baj, hogy nincs pénzük levélre.
andrea:
Sajna csak gyes-t. + csal.p. + anyasági támogatás (egyszeri), A Nagyar Államkincstártól lehet igényelni.
Tisztelt Jogászok!
Megtaláltam ezt a fórum hozzászólást (is), így remélem, kiokosíttok egy kicsit.
2005. augusztus 31.-ig kapott utánam apám családi pótlékot.
Szeptembertől, kimaradtam az iskolából egy évet, és családi pótlékot többet nem kaptunk. (1987-es vagyok, de ekkor hiába voltam 18 éves, még nem érettségiztem, nagyszüleim súlyos betegek és ápolásra szorultak.)
2006. szeptember 1.-től ismét megigényeltük a családi pótlékot apám nevére, immáron ismét volt tanulói jogviszonyom. 4 hónap után jött a válasz levél.
Elutasították. Indoklás: Nem egy háztartásban lakunk.
Ez igaz is volt, mert időközben, a 2 utcával lejjebb, nevemen lévő ingatlanba költöztem, ahol a nagyszüleim laknak. Őket ápolom ma is. Fellebeztem, pár hónap várakozás, ismét elutasították.
2007 május, ismét családi pótlékot igényeltünk. Nagymamám nevére. Augusztusban jött a válaszlevél.
Elutasították. Indoklása: A nagymamám nem hivatalos gyámom, ezért nincs jogosultság a családi pótlékra.
Fellebeztem. Új iskolalátogatási igazolás, stb. Írtam egy hosszú levelet, nekik, hogy ez az állandó lakcímem, ezt igazolja a lakcímkártya is, mert 1987 óta, ez az állandó lakcímem.
Ismét várakoztatás, hónapok elteltével jött a levél.
Elutasították. Ugyan azzal az indoklással, hogy nem gyámom.
2008-ban, ismét benyújtottam egy igényt, már saját jogon, visszamenőleg, 2006. szeptember 1-ig.
Elutasították. Azzal indokolták, hogy erre az időtartamra már nem áll módjukban megadni.
2008. március 19.-én ismét benyújtottam az igényemet,
(egy Magyar Államkincstáros adminisztrátor "csaj", tájékoztatott, hogy beadhatom megint, mert változott a törvény, stb., de csak januárig visszamenőleg kaphatom meg, esetleg...)
Mai napig semmi írásos választ nem kaptam.
Felhívtam őket telefonon, ekkor közölte velem egy ceglédi irodai alkalmazott, hogy küldjem be faxon, az apám, valamint a saját lakcímkártyám fénymásolatát.
Megtettem és vártam.
Közben rágódtam is egy kicsit, mert a lakcímkártyámon, szerepelt apámék címe is, mint tartózkodási cím, igaz lejárt dátummal.
Mire számíthatok?
Mikortól jár a családi pótlék, abban az esetben, ha folyamatosan igényelgettük, de mindig elutasítgatták?
Ilyenkor mi a megoldás?
Előre is, köszönöm a válaszokat.
Laci
Jó napot kívánok!
Én azt szeretném megtudni,hogy milyen juttatást igényelhetek abban az esetben,ha jelenleg 5.hónapos terhes vagyok és hiába dolgoztam az elmúlt évben ,nem voltam bejelentve,ezért jelenleg sem táppénzre,sem szülési szabadságra nem tudok elmenni!Tehát jelen jövedelmem nulla forint!
A párom fizetéséből élünk!
A segítséget előre is köszönöm!
A gyed a thgyás lejártát követően szintén igényelni kell ugyanott ahol az előbbit.
A thgyás-t és gyeddt táppénz szerint számítják
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |