Vaterán eladás adóellenőri próbavásárlás

Tomibvb09 # 2012.04.28. 05:35

pohicop!
Remélem NEGATIV értékelést adtál nekik!

garnéla # 2012.04.20. 20:59

Húúúú uccsó(mazoltan) te aztán paranoiás vagy rendesen!És ugyan kinek a címét adtad meg a reg-kor?Kinek akarsz ártani?Kiket pakoljanak ki a cigók??????Ugyan kérem, ez így helyes.Én nagyon egyet tudok érteni az ILYEN ellenőrzésekkel, és hogy miért??????K.rvára elegem van, hogy több mint egy éve több garnitúra termékem áll megvásárolatlanul a melléképületben és felraktam a vaterára, és miután nem ment szétnéztem kicsit.Pofátlanul sokan kiírják hogy új terméket árulnak, ám számlát nem adnak (leszögezem ezek olyan termékek amiket ők gyártanak, mint én is)és hogy mennyivel olcsóbbak?Némelyik csak 10-15vagy 20 ezer forinttal olcsóbb, mint az enyém.....Na itt a bibi elásva eszem ágába nem jutna egy ilyen hivatalos oldalon, mint a vatera odaírni, hogy számlaadás nincs, tehát MUSZÁLY számlát adnom, ebből persze az következik, hogy MUSZÁLY ÁFÁT FIZETNEM(AMI a termék áránsk 27%-a jelenleg) Jaaaaaaaaaaaa, aki nem ad számlát azé csak 10.000-rel olcsóbb, DE OLCSÓBB, így jobban viszik, többet eladott már belőle, HISZ OLCSÓBB, Jaaaaaaaaaaaa, hogy ő járulákokat és szja-t sem fizet havonta, mint én ?(HAVONTA 80.000.-Ft-ot)Jaaaaaaaa és miattuk nincs munkám?Te is lesz.rod, hogy miből tartom el a családom?Jaaaaaa, hogy annnyi pénzem van a gyártó gépekben, hogy mást nem csinálhatok, ha eladom bukok és földönfutó leszek.Találtam olyat aki 7-800.000.-Ft-os vízpari csónakházakat árul számlaadás nélkül és vállalja más méretek elkészítését is.De mesélhetnék hosszasan a magyar népi bútorgyártás gyöngyszemeiről is, amit a sok tudatlan "városi" visz mint a cukrot számla nélkül feketén jó vizes, szőrös anyagból lehányva valami színnel(mert azt festésnek nem nevezném)annyiért, hogy én a száraz faanyagot megvenni nem tudnám annyiból, nemhogy megmunkálni, lefesteni kifizetni a rezsit, meg a járulékokról és adókról nem is beszélve:)))Végre elindult valami és igen is menjenek és büntessenek akit kell.A kérdezőt nem kellett büntetni, így nem is büntették, csak figyelmeztették!

mazoltan # 2012.04.13. 14:12

1: a vaterának nem adod meg a saját neved: csak a bankszámla /ami muszáj eladáshoz/a tiéd. Jártam már úgy, h cigók kerestek vissza, h vegyem vissza amit ők elb.sztak. Még a cím, amin regelve vagyok, az sem az enyém.
2: Személyes találkozónál sosem fogadod az ügyfelet saját lakásodon. Nem tudod, kicsoda micsoda. És ha rabolni ment volna?
3: Legyen nálad gázspray, minden esetre. 20g-nál ne legyen nagyobb.

Magyarországon élünk! Itt csak a tisztességes emberek szívnak! Rosszabb is történhetett volna, ha kapsz egy olyan ellenőrt, aki mindenképpen bírságolni akar!

Amúgy ez a te hibád volt,

1. előre el kellett volna kérni a pénzt azoktól, akik rendelnek.
  2. adóellenőrt nem kellett volna beengedni a lakásba. Ilyenkor a legapróbb kacatról is kérhet számlát.
pohicop # 2012.01.16. 14:28

Megjött a levél a NAV-tól. Figyelmeztetésben részesítettek.

Örülök neki. A hatását ez is elérte. Már jobban utánanéztem az adószabályoknak. Így remélem többé nem hibázok.

pohicop # 2011.11.30. 15:54

Olvastam én is itt a fórumon érdekes dolgokat, több milliós bevételekről. Meg is lepődtem.

Kicsit megijedtem az ellenőrzéstől, mert nem volt dolgom az adóhatósággal a 32 életévem alatt még. Illetve 1x bekérték a fizetési cetliket a gázártámogatás végett, de vissza se mukkantottak, hogy mit állapítottak meg (persze rendben volt minden) és a cetliket sem küldték vissza. Akkor lennék bajban ha valami miatt megint kérnék....

Szóval minden úgy van ahogy leírtam, mert nem a hazugságra akarok választ kapni, hanem a valós igaz helyzetemre vonatkozólag.

Nem vagyok tájékozott adó ügyekben sajnos. A fizetésem leadózom tisztességesen. A vaterán meg a 6 év alatt eladott 7-8 használt kacat nem hiszem, hogy nagy baj lenne, valamint ez a szénmonoxid érzékelő.

Persze ha az akkor tudomásul veszem és betudom a tudatlanságomnak.

csuli # 2011.11.30. 15:46

Nagyon sokan simliskednek a Vaterán. Úgy hirdetnek mintha magánszemélyek lennének és közben egy külker céget is megszégyeníthetnének olyan profitot vágnak zsebre. Elmondásod alapján Nálad nem erről van szó ezért ebből bajod nem, inkább kellemetlenséged származhat.

pohicop # 2011.11.30. 15:05

Nem alkalmazok természetesen mivel barátok vagy kollégák az illetők. Nem keresek rajta egy fillért sem. Beszerzésről mindig elküldöm nekik a paypal számlát és annyit utalnak vissza ami azon áll.

boni mores # 2011.11.29. 22:48

Mikor az ismerőseid részére vásárolsz, alkalmazol haszonkulcsot?

Beszerzésekről van bizonylatod?

pohicop # 2011.11.26. 17:05

Jó napot!

Leírnám a történetemet, szeretném megtudni követtem e el valamilyen jogsértést.

Rendeltem 10 darab szénmonoxid érzékelőt Kínából. Saját részre, rokonok részére és barátok kollégák részére. Meg is érkezett a csomag. A 10 darabból 6 db.-ot átvettek az ismerősök családtagok, de 4 darab átvételét visszamondták különféle okokkal, így a nyakamon maradt.

A 4 szénmonoxid érzékelőt meghirdettem a vatera.hu oldalon új termékként és akartam őket adni. 2 darabot meg is vettek, kifizették én rendben el is küldtem őket. A megvásárlók elégedettek voltak.

A 3. darabért személyesen jött el a vevő, aki a vásárlást követően bemutatta adóellenőr igazolványát és közölte, hogy próbavásárlást csinált, valamint erről jegyzőkönyvet kíván felvenni.

Értetlenül álltam a helyzet előtt, nem történt még ilyen velem. 2005 óta vaterázom, kb. 8 alkalommal adtam el rajta dolgot, ami nem mondható üzletszerűnek szerintem, és leginkább használt kacatok voltak, ez volt most ami új egyedül.

Az adóellenőrök bejöttek a lakásba megírták a jkv.-t. elmondtam nekik mi honnan van és miért hirdettem meg a terméket. Hiányolták az "adószámom" és a "bizonylatot", valamint elmondták, hogy a vaterától lekérik mennyi eladásom volt.

Arra nem kaptam választ, hogy követtem e el ezzel bármilyen jogsértést, csak azt, hogy a Pest megyei adóhivatal fogja kivizsgálni az ügyet.

Átnézik ilyenkor a bankszámlámat és mindent egyben? Nem mint ha takargatni valóm lenne, mert rendesen adózok, viszont az összes ismerősnek én rendelek külföldről minden kacatot, mert nekem van csak ebay és paypal accuntom. A számlám elég zavaros, bár látszik rajta, hogy hasznom nincs az egészen, mivel amennyit kiadok annyit utalnak vissza a barátok is nekem.

Az adóellenőröknek készségesen válaszoltam minden kérdésére, elmondtam, hogy van a tulajdonomban egy autó, mennyien lakunk a lakásban, stb.

Követtem el valamilyen jogsértést? Én nem gondolom, de hát már semmi sem biztos a mai világban....

A választ előre is köszönöm.