banki hitel probléma

marosi11 # 2011.08.17. 13:35

köszönöm a választ.

végrehajtó1 # 2011.08.17. 06:16

Nem kötelezhet f.számlára utalásra.Kérd postai úton.

.Ha tőlem nem tud és az adóstárstól sem végrehajtani az Ő fizetését is elkezdheti letiltani akkor is ha az enyémet már tiltja?

igen
Ritkán foglalnak ingóságot is.Egy használt tv (főleg ha nem tegnap vették) ,eladhatatlan.

marosi11 # 2011.08.17. 00:44

Üdvözlök Mindenkit!
Felmondott szem.hitelem van 2 éve tiltja a bank a fizetésem 33%.át Most kaptam egy levelet hogy jogi eljárást indít eddig a 3m-ra 1.5 m késedelmi kamatot számolt.Ezt kéri hogy ismerjem el és kaphatok részletfizetést amit gyakorlatilag nem tudnék teljesíteni.Lakás tulajdonom nincs gondolom ha végrehajtásra kerül sor az önkormányzati lakásba is bejöhet és viheti az ingóságot. Szeretném megkérdezni van e rá valamilyen lehetőség hogy a végrehajtó ne vigye el még az utolsó kanalat is.Valamilyen nyilatkozat amin kijelenti egy másik személy hogy az ő tulajdona csak én használom.Mivel a hitel kiegyenlítéséig folyamatosan megy rá a késedelmi kamat most 100 ezer körül akkor ennek soha nincs vége?mert amit levon tőlem max 50-60 ezer körül van vagyis még a kamatra sem elég.Ha tőlem nem tud és az adóstárstól sem végrehajtani az Ő fizetését is elkezdheti letiltani akkor is ha az enyémet már tiltja? Elmúlt 2 évben a bank elutasító volt nem kaptam semmi segítséget amikor kértem a PSZÁF közben járásával annyit értem el kérhetem a hitel visszaállítását de erre a mai napig nem válaszoltak.Annyit mondtak utólag ha nem kapott választ valószínű elutasítottuk.
Szeretném még kérdezni hogy kötelezhet e a munkáltató hogy csak folyószámlára utalással vehetem fel a fizetésem.Ők arra hivatkoznak hogy megszűnt a pénztári kifizetés.A kollektív szerződésben csak annyit találtam hogy rájuk mi vonatkozik PL: 8.-án kell utalni ilyesmi.

végrehajtó1 # 2011.08.16. 19:39

Nem csuknak.
akkor amelyik bank nem tudja érvényesíteni a követelését mit fog csinálni?
sorban áll, és az ingatlant foglaltatja le.

Magdi64 # 2011.08.16. 18:51

Esetleg börtönbe csukhatnak ha lesz olyan bank amelyik már nem tud tőlem semmit behajtani amíg az előzőek évekig le nem telnek?

Magdi64 # 2011.08.16. 17:20

Azt szeretném kérdezni, hogy ha 3000000 ft hitelem van összesen több banknál és mivel hol az egyiket, hol a másikat tudtam csak fizetni ezért hamarosan felmondásra fognak kerülni. Nincs ingatlanom, kivéve 1/4 házrész amit örököltem. Közalkalmazott vagyok 106 ezer a bruttóm. Ha letiltják a fizetésemet bedől az egész. Ha csak 50%-át fogják a fizetésemnek akkor amelyik bank nem tudja érvényesíteni a követelését mit fog csinálni? Vár és rakja rá a kamatokat? Négy banknál van hitelem.

Nandiboy # 2011.08.12. 21:20

Kedves Szepa!

Úgy saccolom, hogy 33 % THM és 60 hónapos futamidővel ez teljesen reális.
Én a 10%-nál nagyobb THM-et aránytalanul magasnak tartom, ezért az ilyen hirdetéseket rövid úton iktatom a kukába. Akkor inkább ne legyen nagy képernyős tévém.
Persze a szükség törvényt bont.
A törlesztés elején sok az alaptőke és a befizetéseid döntő hányadát a kamat viszi el (függetlenül a THM nagyságától). Ezért ha félidőben lezárod a hiteled, akkor több mint a fele alaptőke még hátra van.
Próbáld meg egy olyan hitelre kiváltani, ahol a THM kicsi.
Minél nagyobb a THM annál többet fizetsz vissza a banknak, ez törvényszerű.
Olcsó hitelre jó barátoktól számíthatsz, feltéve, ha tudják nélkülözni. Nyilván valamivel meg kell hálálnod annak, aki azon idő alatt nem költheti el kedvére a pénzét.
Elmehetsz Svájcba, és ha meg tudod győzni az embereket, hogy te majd vigyázol a pénzükre, akkor akár díjat is felszámíthatsz a pénz őrzéséért. Ez a negatív kamat. Ott ez a gyakorlat, mert a lakosság többsége megtakarít, és nem eladósodik.
Hogy tisztábban látható legyen miről beszélek, csináltam egy táblázatot 60 hónapra a felvett hitel esetére.

A oszlop: Ennyiszer többet fogsz visszafizetni.
B oszlop: A kölcsönkért összegnek ennyi szeresét fogod adni a hitelezőnek (bánatpénz)

THM A B
5,00 1,13 0,13 Deviza hitel
10,00 1,27 0,27 Jobbfajta forint hitel
20,00 1,59 0,59
30,00 1,94 0,94 Áruvásárlási hitelek
40,00 2,32 1,32
50,00 2,74 1,74
60,00 3,17 2,17
70,00 3,62 2,62
240,00 12,00 11,00 Gyorskölcsönök

Régebben elég volt a kamatot nézni, de a bankok elég dörzsöltek ahhoz, hogy elbújtassák a szerződésbe a kezelési költséget, adminisztrációs díjat, stb...
Ezért a törvényhozók bevezették a THM-et, ami minden költséget magában foglal (elvileg).
Ezzel tudsz összehasonlítani két hitelt. Alacsonyabb THM - szerényebb v. barátságosabb hitelezőt jelent.

Itt még nem állnék meg, mert a Bankok mégiscsak dörzsöltebbek.
Megalkották a Deviza alapú hitelt.
Egy olyan deviza árfolyamához köti a törlesztést, ami értékálló fizetőeszköz, akár az arany.
Itt a THM számítás is csődöt mond.

Sőt még tovább megyek, a bankok kitalálták a változó kamatot. Szinte biztos lehetsz benne, hogy csökkenni nem fog a kamatod. De a Bank mindenféle lehetőséget meg fog ragadni, hogy a te kamatodat néhány % -al emelje. Ez már a vérükben van.
Példának okáért: Ha köhint egyet a Miniszterelnök, az azt jelenti, hogy nem teljesen egészséges, tehát megnőttek a pénzpiaci kockázatok, következésképpen emelni fogják a kamatodat.
Ha van rajta sapka akkor is. És még sorolhatnám a lehetséges érveket. Ez csak egy példa volt, annak illusztrálására, hogy mindent meg lehet magyarázni.
Ez van, sajnos.

szepa # 2011.08.04. 19:00

Telefonon beszéltem az ügyintézővel, beszélgetést rögzítették, pár nap múlva kell visszahívni az OTP-t!

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.04. 17:49

Valamit félreértettél.

szepa # 2011.08.04. 17:32

Javítok: 657000

szepa # 2011.08.04. 17:29

Tisztelt Fórumozók!
Tanácsot szeretnék kérni:
OTP-tól vettem fel szeméyli kölcsönt 2008.08. hónapban, 320 000.-Ft-ot. Most munkanélküli lettem, úgy gondoltam, össze kell szednem annyi pénzt, hogy a hátra lévő hitelt kifizessem egy összegben, mert gondom lehet a jövőben, ha nem lesz annyi pénzem , hogy fizetni tudjam. 36 hónap alatt kifizettem 417. 000.Ft-ot, azt mondták még 240 000.-el tartozom! Mindig időben fizettem. Jól van ez így, 320E kaptam és 864E fizetek vissza?
Ha egy összegben befizetem a visszalévő tartozásomat, kell fizetnem a kamatokat is?

Elképesztő pofátlanság, hogy a kispénzű embert mennyire büntetik azért, hogy nincs pénze!!!!

szepa # 2011.08.04. 17:29

Tisztelt Fórumozók!
Tanácsot szeretnék kérni:
OTP-tól vettem fel szeméyli kölcsönt 2008.08. hónapban, 320 000.-Ft-ot. Most munkanélküli lettem, úgy gondoltam, össze kell szednem annyi pénzt, hogy a hátra lévő hitelt kifizessem egy összegben, mert gondom lehet a jövőben, ha nem lesz annyi pénzem , hogy fizetni tudjam. 36 hónap alatt kifizettem 417. 000.Ft-ot, azt mondták még 240 000.-el tartozom! Mindig időben fizettem. Jól van ez így, 320E kaptam és 864E fizetek vissza?
Ha egy összegben befizetem a visszalévő tartozásomat, kell fizetnem a kamatokat is?

Elképesztő pofátlanság, hogy a kispénzű embert mennyire büntetik azért, hogy nincs pénze!!!!

Bedina # 2011.05.25. 13:49

Kérek egy segítséget Önöktől!
Van egy lakásom amit 2007-ben vásároltam.Eltudnám adni a lakásomat a piaci ár felett jóval. vevővel már a vételi szándéknyilatkozatot is aláírtuk és a lakást le is foglalta.Sajnos az eladási ár felett a deviza alapu hitel árfolyam ingadozása miatt keletkezett egy összeg,kértem a bankot egy méltányossági kérelemben,hogy engedjék el ezt az összeget nekem,vagy kapjak erre az összegre valami részletet.A válasz természetesen nem volt,azt mondták hozzak egy ingatlant amire ezt a fennmaradó összeget ráterhelik,vagy fizessem ki kp.-ban.Sajnos egyikre sem vagyok képes,a vevőt meg nem akarom elveszíteni!Ha lenne ingatlanom vagy készpénzem akkor nem kértem volna a banktól segítséget.
Nem tudom hogy az állam ilyenkor nem tud-e segíteni valamilyen formában,az ilyen helyzetekben???...mert azt mondják az a legjobb ha a tulajdonos saját maga adja el az ingatlant nem a bank majd.

Kérem segítsenek!

Köszönöm!

Gabicsek # 2011.05.06. 18:00

Nem lenne egyszerűbb személyesen bemenni a bankba és tisztázni a kétféle összeg körüli tévedéseket? Gondolom, a 70 millás összeg elírás. Menj be a bankba.

amigo777 # 2011.05.05. 18:20

T. Fórumozók

Szeretnék segítséget kérni személyi hitel ügyében.
otp-nél egy párszáz ezres személyi hitel tartozásom van. (nem tudom mennyi, mert 9000 ft-ért mondják meg)egy ideje nem fizetem a törlesztő részleteket. Nemrég kaptam egy értesítőt, hogy tartozom kb 236000 euroval. Rá pár hétre kaptam egy helyesbítő levelet, amely 2400 eurorol szól. A minap újra érkezett egy levél 236000 eurórol. nem vagyok matekzseni, de az kb 70millió Ft. Ezeket a leveleket elvittem a fogyasztóvédelemhez, annyit mondtak írjak nekik levelet.
Ilyen esetben mit tehetek? Előfordulhat hogy egyszer csak 70 millát követelnek rajtam?

limma # 2011.04.01. 11:09

Attól ne félj, hogy a banki tartozás elévül :-)
Tesznek róla, hogy sose :-)

Albérletbe természetesen kiadhatod, de félő, hogy a befolyt díjat a saját lakhatásodra fordítod, így nem változik semmi - hacsak nem találsz tizedannyiért albérletet, mint amennyiért Te adod ki.

Szóval az a lényeg, hogy ezek a családok (magam is hamarosan közéjük tartozhatom, ha nem lesz javulás, pedig nem lesz egyhamar)tényleg az utcára kerülnek inkább előbb, mint utóbb - és ez egyszerűen gyalázatos, de nincs mit tenni.

Az adósság egyre nő, annyira, hogy "unokáid is látni fogják" :-)

szjocika # 2011.03.29. 09:29

Kedves Angigabi.
Hidd el, nem vagyok egy tőzsgyökeres paraszt. De mint a mellékelt ábra is mutatja, ha normálisan kérdeztem, senki nem válaszolt, ha átmentem gusztustalan stílusba , egyből kaptam választ. Érzed a lényeget ugye?
A segítséget másfelől nagyon köszönöm, és hálás vagyok érte. Ahogyan bármilyen segítségnyújtásért. Az a baj egyébként, hogy mindenki látja, itt nem arról van szó, hogy egy-két linkóci ember nem fizeti a törlesztőjét, hanem ez kőkemény szivatás , mert ilyet nem lehet csinálni egy országgal, tudom ,hogy hiába puffogok, mást nem is tehetek, illetve aláírtam azt a papírt, senki nem mondta, hogy ne olvassam át, így van, tisztában vagyok vele, de az apróbetűs részben utalás volt arra, hogy HA ESETLEG felmegy az árfolyam, akkor ezzel is számolni kell, én ezt meg is kérdeztem, hogy mennyire mehet fel, amire kedvesen azt mondták, hogy nem számottevő. Persze, hogy több tízezer, vagy még több család fejest ugrik a hitelbe, 12.000.000Ft havi 60.000-ft-ért? Mi ez ha nem mézesmadzag, egy jó nagy csapda cukor papírba csomagolva ügyesen. De ez csak egy dolog, a nagyobb baj az, hogy az emberek nincsenek tájékoztatva, mi az amit tehetnek, hova fordulhatnak. Csak kapják a leveleket, hogy felmondták a szerződést, meg a telefonokat, hogy fizessen. A bankba meg felajánlanak 3 lehetőséget, fizessem be a hátralékot, és fizessem tovább 100.000Ft-al, vagy fizessem be a hátralékot, és fizessem tovább 80.000-el egy évig, vagy elárverezik. Nem hiszem el, hogy mindössze ennyi lehetőség van. És mi van ha kiadom albérletbe és ők fizetik? Vagy mi történik, ha nem fizetem, és elárverezik, mikor várható ez? Elévülhet a banki tartozás?
Köszönöm a választ.

Angigabi # 2011.03.29. 09:15

szjocika!

Bár elég gusztustalan módon nyilvánultál meg, és az sem nagyon tud mentségedre szolgálni, hogy bajban vagy - azért én mégis válaszolok neked, mert MAGYAR VAGYOK és a te bunkó stílusodat leszámítva a családod bajban van.

A párom pont ilyen ügyekkel foglalkozik egy ingatlanirodában. Milyen meglepő... és mégis. A helyzet az ugyanis, hogy rengeteg család jár ugyanabban a cipőben amiben te. Csak az ország 2 legnagyobb ingatlanirodája foglalkozik az ilyen esetekkel, (DH,OC) úgyhogy keresd meg őket. Ha normális vagy még szóba is állnak veled...

A megoldás pedig a következő: el kell adni az ingatlant. Ha olyan lelkiismeretes vezetőt és tanácsadót fogsz ki, mint amilyen a páromé, akkor a következőképpen néz ki a dolog: bemész, elmondod mi a gond, az iroda felvesz ügyfélnek, felveszi a kapcsolatot a bankkal és elkezd egyezkedni. Olykor - és jelzem NEM MINDEN ESETBEN- a bank elengedi a kamatok jó részét, csak törlesztve legyen a hitel (az eladásból). A lényeg hogy minél előbb lépjetek, mert így a bank is látja, hogy akartok, csak nem tudtok. Persze ÉN nem tudom garantálni, hogy biztosan segíteni fognak nektek az ingatlanirodában. Remélem ezt megérted...

szjocika # 2011.03.23. 07:22

Kösz, erre voltam kiváncsi, hogy egy ilyen beszólásra érkezik e azonnal válasz. Tudom, hogy működik egy fórum, én sok éve fórumozok, és inkább a segítő oldalon vagyok, csak nem jogi témába, azt is tudom, hogy a nem válaszolás, nem ötlet hiány miatt van hanem azért mert lusták segíteni az emberek, ne mondjad már nekem, hogy itt senkinek nincs ötlete, vagy nem tudta volna megmondani mit lehet tenni? Nem, ez azért van, mert ilyenek a Magyarok. Dögöljön meg a szomszéd tehene is. Egyébként megoldom, nem érdeket,de ennyit erről a fórumról. Lehet jönni az ilyen olyan dumával, hogy "jaaj durva szöveg " meg az efféle hímsoviniszta egoista böfögések, egyszerűen basztok az emberre na, lássuk be. Nem kell ezt szépíteni. Mi másért van egy fórum ha nem azért , hogy segítsük egymást? Ez a fórum ezek szerint nem azért van.

válságkezelő # 2011.03.21. 14:42

Hilel mentés,válságkezelés,pénzügyi, jogi képviselettel!
Banki hitelproblémákat kezelő, jogászokból, pénzügyi szakemberekből álló professzionális válságstáb, hitel károsultak számára: 06 20 400 6320
valsagstabok@gmail.com

Banki hitelproblémákat kezel?, jogászokból, pénzügyi szakemberekb?l álló szakmai válságstáb, hitel károsultak számára.
06 20 4006320

Kacsa1111 # 2011.03.21. 12:59

Kedves szjocika,

hogy a klasszikust idézzem: "rendkívül durva és antiszociális!"

nem tudom mit gondolsz, hogy miképpen működnek a dolgok ezen a fórumon (nem is érdekel), de ha nem kapsz választ, az azért van, mert nincs senkinek ötlete.

mellesleg úgy csinálsz, mintha itt bárkinek munkaköre volna válaszolni neked...

Kacsa11

szjocika # 2011.03.21. 12:01

Kösz szépen a rengeteg tanácsot, hogy rohadna ki nektek si a szemetek, férgek.

manyoka # 2011.03.09. 15:00

Tisztelt Illetékes!

Az alábbi problémával fordulok Önökhöz, mivel tanácstalan vagyok milyen fórumhoz fordulhatnék hathatós segitségért.

2008-ban vettem fel az Erste Banktól l mFt személyi kölcsönt. Való igaz, hogy a fizetéssel egy-egy hónapban elmaradtam, igy átadták azt egy behajtó cégnek, aki tavaly kérte, hogy egyösszegben fizessek meg egy bizonyos összeget amivel még tartozom, plusz a kamat és minden ami még rájöhet. Az összeget pontosan részletezte és az Erste Banknál kellett befizetnem. Az Erste Banknál egy fél délelőttöt eltöltöttem, amig kiszámolták, hogy a behajtó cég által kért összegen felül még 20.000 Ft-ot fizessek rá, mivel a levél kézhezvételétől számitva két hónapon belül fizettem csak be. Kértem a szla megszüntetését mire közölték, csak akkor tudják megszüntetni, ha a behajtó cég leemeli tőlük az összeget, mivel már nem a banknál van az ügyem, ők csak szivességből vették el tőlem a pénzt, ezt a behajtó cégnél kellett volna rendeznem.Mivel közben családi tragédia miatt el is feledkeztem a bankról, csak 5 hónap mulva mentem be megszüntetni a számlámat mivel még minden hónapban jött a szla.egyenleg 5oo.-, 8oo.-, l5oo.-ft. számlavezetési dijról. Ekkor döbbentem meg mert nem akarták megszüntetni a szlámat arra hivatkozva, hogy még 60.000 Ft-al tartozom, mert rosszul számolták ki a tartozásomat. Ezt nem akarom elfogadni, mivel a behajtó cég pontosan, tételesen kiközölte a befizetendő tartozást. Az Erste Banknál, ahol már nem is szerepeltem mert átadták a behajtó cégnek fél délelőtt számolták, hogy mennyi késedelmi kamatot számoljanak fel a két hónap késedelemért. Nem tudom elfogadni, hogy a behajtó cég is tévedett és véletlenül az Erste Bank is tévedett a kiszámolásnál.
Nem beszélve arról, hogy azóta egy telefon egy felszólitólevél semmi nem jött, hogy még tartozom, és ha nem megyek be még ma sem tudom, hogy rosszul számoltak. Az addig és az azóta is küldözgetett szla.egyenlegen is csak a szla.vezetési dij szerepel és semmiféle hátralék nincs feltüntetve.Én úgy érzem becsületesen befizettem a kért tartozásomat plusz még huszezer forintot a két hónapi késedelmi kamatra, jogtalannak érzem, hogy követeljenek tőlem még plusz pénzt. Ha ők /véletlenül mind a két cég/ tévedett arról nem én tehetek, ilyen alapon ha befizetném /amit nem is tudok/ a kért összeget, mi a biztositékom, hogy nem követelnek tőlem még akármennyit és ez igy mehet akármeddig. Pénztártól való távozás után én is hiába reklamálok, nem állnak szóba velem.
Egyszerüen tehetetlen vagyok nem tudok kihez fordulni, mert a banknál csak annyit hajtogatnak, hogy sajnos tévedtek ez még jár tőlem.
Várom segitségüket fenti ügyben.
Köszönettel Nagyné

szjocika # 2011.03.05. 12:43

Sziasztok.
Nagyon kellene egy hozzáértő tanácsa, nagyon el vagyunk keseredve, és nem tudjuk mihez kezdjünk a párommal.

A történet ismerős lehet, megismerkedtünk, dolgozni kezdtünk, összeköltöztünk, először albérletbe, majd mivel viszonylg jól kerestünk, egy kis félretett pénzből, és a szocpol igénybe vételével beleugrottunk egy svájci hitelbe. 15.000.000Ft volt a ház akkori ára, ez négy és fél évvel ezelőtt történt, 2006.decemberében. Felvettünk rá 12.000.000Ft hitelt. Eleinte minden rendben volt, havi 60.000Ft-al törlesztettük is, és úton volt az első baba is, aki meg is született. A feleségem így gyesen volt. Persze a válság utolért, a munkám elvesztettem, a feleségemnek pedig lejár a gyes, gyed, stb. A törlesztő részlet már az egeket verdesi, ez 100.000Ft, és csúszunk egyre jobban. Most úgy áll a helyzetünk, hogy cirka 400.000Ft elmaradásunk van a bank felé. Ahogy látom, ez nem is fog megváltozni, én nem tudok ennyi pénz kifizetni egy összegben, és nem tudok havi 100.000Ft-ot + rezsit fizetni, nem találok munkát, a szülők nem segítenek semmiben.

Kilátástalanságomba azon gondolkoztam, hogy hagyjuk elveszni a házat, és az álmainkat, és elmegyünk egy albérletbe. Azt még talán tudnám fizetni ha elfogadok egy nem olyan rég felajánlott munkát ami 90.000Ft-ot fizet.

Ezt még valahogy elviselném, bár így is kutya élet ennyire lecsúszni, de ahogy olvasom, az vár rám, hogy elárverezik a házat, amin mára számításaim szerint 16,5millió forint tartozás van, szóval elárverezik kb 8–10millióért, ráraknak egy tetemes perköltséget, meg egyebeket, és ráterhelik az életemre, illetve a pároméra is, és a végrehajtók, meg elviszik mindenünket? Mit tehetek? Még most éppen nem mondták fel a szerződést. Kértem könnyítést, nem adták meg, mondván az állam a kezes és így nem adhatják meg, helyette kapok tőke moratóriumot, ami abból áll, hogy fizessem ki egyösszegbe a fennáló hátralékot, és havi 80.000 egy évig a semmire. Szóval ez is zsák utca. Mit lehet tenni ezügyben? Egész életembe üldözni fog mostmár a bank?
Kérlek adjatok tanácsot.

Tovább: http://www.jogiforum.hu/…23/20231.0.0#…

Kovács_Béla_Sándor # 2011.03.03. 18:42

A feleségen a közös vagyonból ráeső rész erejéig, az örökösökön pedig az örökség erejéig.