ONLINE PÉNZTÁRGÉP
kérem, írjátok meg, hogy 8623 TEÁor szám, azaz fogorvosi járóbeteg ellátás köteles-e online pénztárgépet beszerezni, alkalmazni? (ugye nem?) A NAV oldalán van állítólag egy hely ahol teáor alapján meg lehet nézni az online kötelezettséget, ezt most sajnos nem sikerült megtalálni.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Pénztárgép
Azt szeretném megkérdezni,hogy mire jó a pénztárgép fekete doboza és hogyan lehet vele visszaellenőrizni a dolgozót illetve hogy milyen részletesen?
Válaszukat előre is köszönöm!
Kedves Hequilla,
A pénztárgép használatában bekövetkezett fontosabb változásokról az APEH-t értesíteni kell. A pénztárgép tulajdonos váltását APEH engedéllyel rendelkező szakszervizzel kell elvégeztetni, aki 15 napon belül a változásról APEH adatközlő nyomtatványon értesíti az adóhivatalt. A kérdésedre tehát a válasz, nem csak, hogy igazolnod kell tudni a gép eredetét, de annak üzemelési helyét az APEH folyamatosan nyomon is követi.
Az APEH rendszeresen vonja meg a használati engedélyét a régebbi pénztárgépeknek, ezért annak is célszerű utána járni, vajon átírható-e még egyáltalán a kiszemelt gép.
Nem kapcsolódik szorosan a kérdéshez, de meg kell említenem, hogy tulajdonosváltáskor a pénztárgépben a hatályos jogszabályok szerint ki kell cserélni a feketedobozt. Ez géptípusonként 20.000-25.000Ft.
Ezt mindenképpen hozzá kell számolni a gép vételárához. Mérlegelni kell, pénzügyileg vajon megéri-e a használt gépből eredő kockázatot felvállalni, miközben 50.000Ft környékén már új, beüzemelt pénztárgépet vásárolhatunk.
Például itt http://akciospenztargep.hu
üdvözlettel,
akciospenztargep.hu
Miért ne tudnál számlásan vásárolni?
Üdvözlök mindenkit!
Friss vállalkozóként pénztárgépet szeretnék venni. Ha lehet, megoldanám használtan.
Van egy pénztárgépes ismerősöm, aki azt mondta, hogy egy esetleges APEH ellenőrzés alkalmával a pénztárgép származásáról is fel kell tudnom mutatni számlát. Ez tényleg így van? Vagy elégséges - használt gép esetén - egy adásvételi is? Egyáltalán ellenőrizhetik a pénztárgép származását?
Köszönöm!
Köszönöm.
Pénztárgép kell, a büntetés nem tudom mennyi lehet.
Senki sem tud segíteni?
Kit kérdezzek akkor meg? APEH?
Sziasztok,
Egy elég sürgős kérdésem lenne.
Egyéni vállalkozó egy áruház bejáratában szeretne szendvicseket és üdítőket árulni.
A működési engedélyen lévő üzletkör száma:
2140 - Egyéb vendéglátóhely
A kérdésem: mindenféleképpen kell pénztárgép, vagy elég nyugtákat írni?
Ha kell pénztárgép, és ennek ellenére nincs, hanem nyugtáznak, milyen büntetésre lehet számítani egy ellenőrzés során ?
Előre is köszönöm a segítséget.
Nem az a fö bajom,hogy felraktak,hanem az hogy nem értesitettek róla!
Kinek tartoztál 90 napon túl minimálbér összegét meghaladóan? Ott érdeklődj.
Sziasztok! Szerettem volna egy vásárló kártyát,majd közölték nem lehet,mert bár listán vagyok. Kérdésem értesités nélkül fel kerülhetek??? Ha nem,mit tehetek?
Figyelmükbe ajánlanám APEH engedéllyes, eredeti japán pénztárgépeinket. www.japanpenztargep.hu
Köszönöm a választ. Nekem nem volt olyan egyértelmű, ezért kérdeztem. Ahogy én tapasztalom, nagyon sok hasonló szolgáltatásnál nem használnak pénztárgépet, ezért gondoltam, hogy ezt a költséget megúszhatom.
Lenne még egy- hasonlóan az előzőhöz mindenki számára nyilván evidens - kérdésem. Nevezetesen, hogy amennyiben a gépezetet, mármint a szaunát még a vállalkozói igazolvány kiváltása előtt veszem meg, az áfáját elveszítem? Azt tudom, hogy 3 évvel visszamenőleg elszámolható, illetve adóalapból levonható az ára, de mi a helyzet az áfával?
Előre is köszönöm a választ.
Bizonyára sokaknak van fogalma. Tekintettel arra, hogy a probléma megoldása annyira nyilvánvaló, gondolom azért nem törték magukat a válaszadással. Ütögesd bátran a pénztárgépet. Jogszabályt nem találsz a neten. Ugyanis hatályosított jogszabályhoz hozzáférés ma még Magyarországon nagyon sok pénzbe kerül.
attika
Ezek szerint senkinek fogalma sincs? Ez szolgáltatásnak minősül nyilván, és ha nem adok el semmit, akkor lehet, hogy nem kötelező? Valaki válaszoljon már!
Ha infraszaunát szeretnék egyéni vállalkozásban működtetni, kell-e használnom pénztárgépet? Hol találok erre vonatkozó jogszabályt itt a neten?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02