Megállt villanyóra miatti büntetés


efi99 # 2010.12.21. 19:17

Ez olyan fideszes - visszamenőleges hatály...
Nos, hogyan gondolják azt bizonyítani, hogy akkor sem volt jó? Esetleg, ha az órát 1979-ben szerelték fel, akkor 2 és félmilliót fognak kiszámlázni csak úgy?
2 eset van: ha nem tudják bizonyítani a külső beavatkozás tényét, akkor így járt az E.On, minek szereltek be ramaty órát. Ha tudják, akkor a rokonod járt így.
De ez így bemondásra nem oké.

Isti73 # 2010.12.21. 16:18

Pontosítsni szeretnék: Az ellenőrzés során derült ki, hogy az egyik villanyóra nem mér pontosan, csak a nagyobb terhelésnél mér. Kicserélték a mérőórát és pár hónappal később leolvasták és ez alapján számolták ki az átlagfogyasztást.
Az előző évi elszámolásnál 33 ezer forin körüli összeg többlet lett, amit akkor visszafizettek. Most - gondolván - hogy más akkor sem mért jól, ezért az előző elszámolásig visszaszámolva a jelenlegi fogyasztásig 80.000.ft számlahelyesbíttés gyanánt kiszámláztak.

Átnéztem az elmúlt elszámolásokat, amelyek alapján éves szinten közel azonos a fogyasztás. A tavalyi elszámolásnál, ha nem kapnak vissza semmit, akkor az azévi is megközlítőleg azonos lett volna.

A részszámlák az elmúlt években körülbelül az áram egységárának drágulásával növekedtek. 2010-ben több olyan részszámla érkezett, amelyen plusz 7-8 ezer forint volt, melyet a telefonon történő panasz után minusz 7-8 ezer forinttal csökkentettek.

Ezek alpján jogosnak találom a 33 ezer forint visszafizetését, de az azon felülit nem.

Isti73 # 2010.12.20. 22:52

Segítséget szeretnék kérni az alábbi eset miatt:

A napokban a rokonságomban a villamosenergia szolgáltatónak a kommandósai ellenőrzést tartottak, amelynek során közölték, hogy a villanyóra megállt. Kérdőre vonták őket, hogy miért nem jelentették be stb.
Hiába mondták a rokonaim, hogy nem vették észre, és hogy folyamatosan fizetik a havi általányt, ennek ellenére 80.000.-ft-ra megbüntették őket.

Kérdés az lenne, hogy mit lehet tenni ez ellen!

Előre is köszönöm!