:) Terelném, terelném, de mégsem olyan könnyű.
Szerintem - nagyon sajnálom, hogy más nem jön ide - ha a vagyonkezelő nem bontott volna szerződést, akkor még az a szerződés lenne érvényben, amit te 20 évre kötöttél. Ha az új haszonbérlővel rosszabb feltételekkel kötöttek szerződést, akkor az ebből eredő károdat kérhetnéd. Nem tudom, hogyan szólt az általad megkötött bérleti szerződés, esetleg a támogatásokból te részesülhettél?
Azzal állsz jogviszonyban, aki felbontotta a szerződésedet és az újat megkötötte. Ha ez két külön személy, akkor mindkettővel.
Törvényes kamatra tarthatsz igényt.
„Birtoksértés:”
Lehet, hogy ezek a területek közös tulajdonúak, mert akkor nem értem, hogy miért kötöttek két szerződést. Azt hittem azért, mert teljesen szétválaszthatók mind természetben, mind jogilag.
:) Az önkormányzat nem mondott csődött, de miután eltelt az egy éve fennálló birtoksértés, nem hozhatott az ügyben határozatot hatáskör hiányában.
b.) Ha letelt a határozott időre szóló bérleti szerződés és már nem volt bejegyezve a haszonbérlő, akkor a földhivatal csak téged, illetve a tulajdonost tudott büntetni.
c.) háát mit mondjak ez sem egyszerű.
Először is, ha még bérlő volt a bérlő, és a szerződése nem tiltotta a kitermelést, valamint az erdészeti hatóság is hozzájárult, akkor kitermelhette. A kitermelés után viszont telepítenie kellett, ha ez nem történt meg, akkor az kár.
Annyi mindenben kellene tisztán látni ahhoz, hogy neked bármi jogi tanácsot lehetne adni. :((
A szakértő kirendelését bíróságtól kell kérni, mert a másik fél, vagy ellenérdekű fél nem fogja elfogadni.
Szakértő kirendelésével óvatosan, előbb tudni kellene, hogy érdemes-e.
Jogalap nélküli gazdagodás akkor következett volna be, ha a haszonbérlő nem lett volna bejgyezve a földhivatalba és a szerződése tiltotta volna a támogatások felvételét.
2. Neked kell összehasonlítanod a két szerződés közti különbséget. Csak te tudhatod, hogy amit te kötöttél az mennyivel volt előnyösebb az utóbbinál.