televízió szerelés

monalisa1 # 2007.09.20. 20:03

Ha nincs pénz sem újat venni sem a "a" mester által elrontottat megjavíttatni, egy ötlet:
A műszaki áruházak mindig hírdetnek "csereakciót", vagyis beveszik/beszámítják a régit, lehet választani/venni újat, és esetenként többféle részletfizetési konstrukció közül kiválasztva a vásárló számára legkedvezőbbet.

Vagy a főnökkel beszélve, a mások által csereként leadott használtak közül a raktárból - azok összegyűjtés után úgyis mennek a zúzdába -, egyet kiválasztani és azt hazavinni. Az otthoni rosszat meg lerakni a raktárba: darag - darab egyező.

Ha meghallják hogy egy idős néni hogy járt, egész biztos hogy az ekkénti szívességi cserét engedélyezik lebonyolítani.

A nénivel meg meg kell értetni, hogy SOHA senkit nem enged be a lakásba ha egyedül van otthon - eleve nem nyít ajtót idegennek.

monalisa1 # 2007.09.20. 19:53

Hmmm.
47 ezer forintért - vagy alig valamivel többért - ma már 66 cm-es sík képcsöves, teletextes vadiúj televíziót lehet kapni, legalább 2 év garancával.

Egyértelmű hogy szélhámosról van szó, aki csak rontott a tévén (...) és kihasználva hogy az idős néni egyedül van otthon jól lenyúlta...

Javaslom hogy a rendelkezésre álló telefonszám alapján ismerősök próbálják a lakásukra csalni, és mielőtt bármit is csínálna, legelőszőr is névkártyát kérni tőle valami bizalomgerjesztő szöveggel. Aztán mehet is mindjárt Isten nevében.

Mert ha már rendelkezésre áll a neve/lakcíme, fel lehet jelenteni a rendőrségen és az adóhivatalnál IS. Egész biztos hogy másokat is becsapott már.

Giglio # 2007.09.20. 18:11

A 74 éves édesanyámmal élek együtt. Ma este arra értem haza, hogy anyám az egyik 22 éves TV-t "megjavíttatta": újságból kihívott egy szerelőt, akinek csak a mobilszáma volt megadva (természetesen beazonosíthatatlan, vagy titkosított vagy kártyás). A szerelő a készüléket 47.000 Forintért javította meg, amiről nem adott számlát, közben a képernyő olyan szemcsés maradt, hogy a készülék szinte használhatatlan. Először a rendőrségre telefonáltam, de ők azt mondták, ezzel nem foglalkoznak. A fogyasztóvédelem nem foglalkozik vele, mert nincs számla. Marad az APEH? De kit jelentsek fel? A "szerelő" után csak egy beazonosíthatatlan mobilszám maradt........... Maguk mit tennének? Van valakinek valami ötlete? A szerelő úr ha megtudja, ki vagyok, leteszi a telefont, nem hajlandó szóba állni velem.....