Nem kapott szerződést.. azt ígérték majd később lesz. Azzal fenyegetőznek, hogy vissza kell fizetnie a tanfolyam árát. Nem engedik el dolgozni.
AFSZ támogatott képzés
Kötött egy felnőttképzési szerződést. Olvassátok már el!
Abba lehet hagyni, de csak abban az esetben, ha határozatlan idejű munkaszerződést kötsz.
Valaki nem tudja hol található erről valami információ? Én csak ennyit találtam:
"f) munkaviszony létesítését, illetve egyéb kereső tevékenység folytatását legkésőbb a
munkakezdést megelőző napon, a munkaviszonyt (egyéb jogviszonyt) igazoló okirat
egyidejű bemutatásával az illetékes Kirendeltségén bejelenteni,"
De ez számomra nem teljesen világos, hogy oké bejelenti, de ettől még a tanfolyamot el kell végeznie, vagy sem.
Más fórumokon olvastam olyat, hogy munka miatt sem lehet abbahagyni elvileg, de ennek így nem sok értelme lenne, hiszen a munkaügyi központok azért vannak, hogy az emberek munkát találjanak.
Igen, elhelyezkedés lenne az ok. Egyik barátomnak tudok munkát, de nem nagyon hiszi el, hogy kiléphet a tanfolyamból, ezért kellene valami hivatlos törvény rész erről.
Nagyjából egy indok lehet: elhelyezkedtél.
Miket mondtak a munkaügyi központban?
Egyébként ezt a kérdést oda tedd fel írásban a vezetőnek címezve.
A munkaügyi központ álltal támogatott képzésekre vontakozóan keresem azt a hivatalos leírást, hogy milyen indokkal lehet abbahagyni az adott tanfolyamot anélkül, hogy vissza kellene fizetni a díját.
Az az ötlet, hogy "érdeklődj a munkaügyi központban" nem jó, mindig minden ügyintéző mást mond, és sokszor félretájékoztatnak.
(Jelen esetben munkalehetőség miatt jönne el az illető a tanfolyamról. Nem alkalmi munka.)
Köszönöm,
H.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02