Ez is olyan, mint egy skype beszélgetés. Lehet tartalmas, érezheted lebilincselőnek vagy épp unalmasnak. Van előnye, mert kényelmes, mert nem kell megmutatni magamat stb....
De hol van az a személyes beszélgetéstől, amikor egy kávé mellett diskurálunk, vagy csak egy padon ülve és a szellő simogatja a bőrünket?
Kb. a skype tanítás-tanulás is ennyire különbözhet a személyes tanítástól.
Zéróvizsga nyelvvizsga nélkül?
"hogy a (=%/!+"%!= manóba nézel bele a szemébe a tanárnak ha egy laptop elött ülsz??"
SzikGabi,
mért Te meg szeretnéd igézni a tanárnénit hogy mindenképpen élőben szeretnél a szemébe nézni? :)
SzikGabi: skypolnak, nem egy helyiségben ülnek egymással szemben 1-1 laptoppal...
@anna.kovacs12
hogy a (=%/!+"%!= manóba nézel bele a szemébe a tanárnak ha egy laptop elött ülsz??
Engem azért észre szoktak venni...:-D
Sunshine after the rain.
rá kell kötni a gépet egy projektorra és akkor érezni fogod a jelenlétét. Franciázni meg nem skype-on kell.. :))
Nekem azok a konferenciák is tetszenek nagyon, amikor külföldi előadók jelentkeznek be skype-on, és lehet nekik kérdéseket feltenni. Még közvetlenebbnek is érzem, mert szépen ki vannak vetítve, míg a kis előadó tanárt nehezebb észrevenni a katedrán.
Én kötetlenül se tudok úgy beszélgetni Skype-on, mint személyesen vagy telefonon... Szval nálam biztos ki lenne lőve, de aki úgy érzi, miért ne? :)
hehe:) milyen igaz, bár utóbbira asszem vannak már más jellegű site-ok is..
Viccen kívül, jó volna kideríteni, mennyire nagy a különbség..
mert így nem tud úgy átjönni a tananyag mintha élőben lennénk. Érezni kell a tanárnéni jelenlétét és odaadását. (főleg franciában :DDD)
mármint úgy, hogy leülsz a gép elé és a tanárral veszitek át az anyagot, miközben egymás szemébe néztek? Mégis miért nem?
szvsz szerint NEM lehet így tanulni.
Dr.K.T., neked mia a véleményed? Lehet így tanulni? Mármint skype-on? És erről a skypesuliról neked mi a véleményed? Fent vagy te is?
Dr.K.T. , ez nem hangzik rosszul!
ferilakinak: Évek óta angolt és jogi angolt tanítok, jelenleg személyesen a X. kerületben, és online órákon skype-on vagy msn-en is, ahogy Neked kényelmesebb, jogász-nyelvészként (tapasztalataimat lásd honlapomon). Emellett anyagokat, módszereket, tanítványaim véleményeit szintén megtalálod itt: www.drkovacstimea.hu Üdv :)
Naná, hogy vannak! Kétkedni emberi dolog... vagy nem?! :) Viszont bátraké a szerencse, úgyhogy jó esélyed van arra, hogy pozitív benyomást szerezz :)
:DD Látom vannak kétkedők.
Én sem vagyok biztos magamban persze 100%-ig, de meglátjuk, hogy megy majd.
ferilaki! én is kíváncsi vagyok a jövőbeli tapasztalaidra!
Meglátjuk mit mutat a gyakorlat :)
köszi szépen Anna. Írok ha megnéztem és/vagy van vmi tapazstalat!
Na ez aztán az újdonság! Nem gondoltam volna, hogy a skype-ot ilyen hasznos dolgokra is lehet használni, nem csak dumálgatásra...
http://www.skypesuli.hu/
Ezt kaptam egy barátomtól, állítólag jók vannak fent, őt meg külön ajánlotta: http://www.skypesuli.hu/oktato-61
remélem, tudtam segíteni. A Máriát választom szerintem én is.
nekem megvan az nyelvtudásom, de másnak talán ajánlani fogom, jó ötlet!
Van ahol hirdetnek 60 percet ingyé próba gyanánt.
ez a skype-os dolog nekem is új.
kipróbálnék egy ilyet is, bár biztosan nem közelíti az igazi órákat
Ínnye, priviben akartam. Elnézést.
http://www.tanarok.info/…s-budapesten
tessék itt is van egy :)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02