Bana Tímea Magyarország egyik vezető telekommunikáció, média és technológia (TMT), adatvédelem és szellemi tulajdonjogok (IP) szakértője partnerként és a TMT csoport vezetőjeként csatlakozik a Kinstellar budapesti irodájához. Ez a stratégiai lépés tükrözi a Kinstellar elkötelezettségét az iroda TMT csapatának bővítése mellett, amellyel még magasabb szinten biztosíthatja az ügyfelek gördülékeny támogatását minden jogterületen és szektorban.

Médiavállalatoknál és nemzetközi ügyvédi irodáknál szerzett több mint 20 éves szakmai tapasztalattal a háta mögött, Bana Tímea a telekommunikáció, média és technológia (TMT), adatvédelem és szellemi tulajdonjogok (IP) elismert hazai szakértője. A Dentons-tól csatlakozik a Kinstellarhoz, ahol mint partner tevékenykedett és vezette a TMT, IP és Adatvédelem csoportokat. Karrierje során az RTL Magyarország kereskedelmi és az MTV közszolgálati televízió jogtanácsosaként segítette a médiacégeket nemzetközi és helyi szabályozási jogi kérdésekkel kapcsolatban, valamint kereskedelmi, reklámfelügyeleti, műsorbeszerzési és koprodukciós ügyekkel foglalkozott. 2008 óta nemzetközi ügyvédi irodákkal együttműködve jogi tanácsadást nyújt nemzetközi és hazai infokommunikációs vállalatok részére.

Széleskörű tapasztalattal rendelkezik telekommunikációval kapcsolatos szabályozási kérdésekkel, szellemi tulajdonjogokkal, adatvédelemmel, mesterséges intelligenciával, valamint M&A tranzakciókkal kapcsolatos komplex jogi tanácsadásban. Tímea szakértelme túlmutat a TMT szektoron, jelentős tapasztalattal rendelkezik olyan ágazatokban, mint az autóipar és az egészségügy. Pályafutása során Tímea széleskörű elismerést vívott ki ügyfelei körében, valamint a Chambers & Partners és a Legal 500 nemzetközi jogi kiadványok évek óta Magyarország legjobb TMT, adatvédelem és IP jogászai közé sorolják.

„Biztos vagyok benne, hogy Tímea hozzáértése és professzionális hozzáállása segíteni fogja, hogy még inkább személyre szabott, praktikus jogi tanácsot adhassunk ügyfeleinknek ebben a gyorsan változó technológiai környezetben. Most már Tímeával a fedélzeten tudjuk támogatni ügyfeleinket a technológiai, adatvédelmi és a szellemi tulajdonjog bonyolult kérdéseiben való eligazodásban” – mondja Tímea csatlakozásáról Sepsey Balázs, a Kinstellar budapesti irodájának irodavezető partnere.

„Nagy örömmel tölt el, hogy egy olyan nagyszerű irodához csatlakozhatok, mint a Kinstellar. Alig várom a közös munkát a budapesti csapattal, valamint, hogy tovább szélesítsük szolgáltatásaink körét a kelet-közép-európai régióban – ezzel is igyekezve mind inkább megfelelni a TMT ügyfelek egyre változó igényeinek” – tette hozzá Bana Tímea, partner.