Szeptember 15-el elindult a jelentkezés a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2025-ös évfolyamára – tájékoztatott a Miniszterelnökség vasárnap. A tíz hónapos karrierindító programja keretében idén is várja a diplomás, idegen nyelvet beszélő, 30 év alatti, pályakezdő magyar fiatalok jelentkezését.

A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram (MKÖ) ösztöndíjasai egy általuk választott minisztérium munkájába bekapcsolódva tölthetnek el hét hónapot, majd három hónapon keresztül szerezhetnek nemzetközi gyakorlatot Magyarország külképviseleteinél vagy nemzetközi szervezeteknél.

A program során a fiatalok heti rendszerességgel szakmai és közéleti képzéseken, előadásokon, intézménylátogatásokon vehetnek részt, a minisztériumokban a program ideje alatt szakmai mentorok támogatják fejlődésüket.

A belföldi programszakasz alatt havi 300 ezer forintos adó- és járulékmentes ösztöndíjban részesülnek. A külföldi programszakasz ideje alatt pedig – a fogadó ország megélhetési költségeivel arányosan – átlagosan 670 000 forintos ösztöndíjat kapnak.

A pályázati felhívás elérhető az MKÖ honlapján, az online jelentkezési felület 2024. szeptember 15. és október 15. között áll nyitva a pályázók számára.