A fővárosban nagyon sokszor kell egyik napról a másikra lakhelyet változtatnunk, hiszen az albérletek leggyakrabban évente cserélődnek. A holmijaink fokozatosan gyarapodnak, a temérdek cucc mozdítása pedig szinte csak profikkal lehetséges. (X)

Nyomás alatt költözni

Legtöbbször külső kényszer hatására kell otthonunk helyszínét módosítani. Egy költöztetés Budapest területén hatványozottan nehéz, és még akkor is rengeteg macera, ha régi vágyunk, és ezerszer lejátszottuk már fejben a dolgot. A Visszuk.hu csapatának tapasztalata garancia arra, hogy már a tervezés első fázisától kezdődően a kivitelezés utolsó mozzanatáig minden felmerülő problémára legyen megnyugtató válaszunk.

Általában gyorsan kell cselekednünk, éppen elég összehangolnunk a régi lakhely elhagyását az új birodalmunk birtokba vételével. Ebben a gondolatkörben mozgunk, ez köti le a figyelmünket. Az igazi bosszúságot okozó tételek eszünkbe sem jutnak, csak ha már a költözködés kellős közepén vagyunk. Előkapjuk az ismerős ismerősét, aztán csodálkozunk, ha a tervünk nem úgy sül el, ahogy azt elképzeltük.

Előfordulhat, hogy a költözés reggelén szembesülünk a nem optimális állapotú vagy méretű teherautóval. Az is megeshet, hogy nem jön elegendő szakember, és akik jönnek, azok sem túl meggyőző jelöltek. Elbukhat projektünk a költségek rendezésénél, amikor kész tények előtt állunk, és már nem tudunk kibújni a kötelezettség alól. Budapest közlekedése is elég kusza, pláne a nem megfelelő helyismerettel rendelkező szakik szemszögéből. 

Tervezés nélkül nem megy

Akárhogy is csűrjük-csavarjuk, nem úszhatjuk meg, hogy legalább egyszer alaposan végig ne gondoljunk minden apró részletet. Az ideális költöztető kiválasztását kezdjük a weboldalának felkutatásával. 

Ha találunk ilyet, már félig nyert ügyünk van. Ha ott még teljes körű leírást is kapunk nemcsak a cégről, hanem a költözés folyamatáról és az esetlegesen felbukkanó nehézségek orvoslásáról is, akkor már majdnem teljes lehet az örömünk. 

Az is előnyös, ha rögtön ott tudunk egy árajánlatot kérni, amely az összes részletre kiterjedően kéri az információkat a pontos összeg megállapításához. 

Kellő körültekintéssel biztos a siker

Egy profi cég saját tapasztalataiból merítve ellát minket néhány konkrét instrukcióval, amelyeket specifikusan a fővárosi költöztetésre hegyez ki. Például foglaljunk időben parkolóhelyet a ház előtt, és egyeztessük a lakókkal, hogy ne érje őket váratlanul a zaj és a sürgés-forgás.

Jól jöhet egy-egy hasznos tipp a dobozolással vagy épp a selejtezéssel kapcsolatban. Az is egyszerűsítheti költözésünket, ha a cég el tudja vállalni a bútoraink szét- és összeszerelését is, ha igényünk van rá. 

A megfelelő szakemberek megbízásával időt és pénzt spórolhatunk. Sőt, megbizonyosodhatunk arról is, hogy a költöztetés még Budapesten sem jár feltétlenül idegeskedéssel és feszültséggel. Ha jó kezekben vagyunk, a költözéstől való félelem gyakorlatilag teljesen felesleges.