Rigó Csaba Balázs, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke javaslatára Sulyok Tamás köztársasági elnök Gál Gábort – az első hatéves megbízatásának 2024. szeptember 30-i megszűnését követően – 2024. október 1-jei hatállyal újabb hat évre kinevezte a GVH Versenytanácsának tagjává – közölte a GVH csütörtökön.

Gál Gábor 1998-ban végzett az ELTE jogi karán, és később L.LM fokozatot is szerzett a University College of London képzésében. Pályafutását ügyvédjelöltként, ügyvédként kezdte, majd 2006-tól az Európai Bizottság tisztviselője lett, ahol először távközlés-szabályozással foglalkozott a DG CNECT főigazgatóságon, majd ezt követően antitröszt ügyekkel és versenypolitikával a DG COMP főigazgatóságon. 2018. október 1-je óta a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsának tagja, elsősorban antitröszt, kartell, és fogyasztóvédelmi ügyekkel foglalkozik. Jelentős tapasztalata van a hálózatos iparágak, digitális piacok, és e-kereskedelem szabályozási és versenyjogi vonatkozásait illetően – írták a közleményben.

A GVH Versenytanácsa törvényben meghatározott feladatokat lát el, munkáját a Versenytanács elnöke szervezi és irányítja, az egyes ügyeket a Versenytanács elnöke által kijelölt három- vagy öttagú versenytanács bírálja el.

A Versenytanács tagjai – versenyfelügyeleti feladataik mellett – közreműködnek a GVH versenypártolási és a versenykultúra fejlesztése érdekében végzett tevékenységében is.