Ha egy villáminterjú keretén belül megkérdeznénk a nőket arról, hogy elégedettek-e a testükkel, akkor valószínűleg nagy százalékban azt a választ kapnánk tőlük, hogy nem. Van aki az évek alatt felhalmozódott zsírpárnák, van aki a cellulit vagy striák ellen küzd, és van olyan is, akinek a laza kötőszövet a legfőbb ellensége. (X)

Bárhogy is legyen a tudatos, személyre szabott táplálkozással, a rendszeres testmozgással, illetve a Sinergy Shape Alakformáló Szalon PowerShape2 kezelésének igénybevételével sokat tehetünk azért, hogy szebb, formásabb és vonzóbb testünk legyen.

Ez abban az esetben is így van, ha laza a kötőszövetünk, ez az eljárás ugyanis képes serkenteni a kollagéntermelést, illetve javítani a nyirokkeringést, ezáltal pedig hozzájárul a bőr feszesítéséhez és a kötőszövet erősítéséhez.

Mai cikkünkben arról fogunk beszélni, hogy milyen tényezők állhatnak a laza kötőszövet hátterében. Lássuk!

Életkor és genetikai tényezők

Fontos tudni, hogy a kötőszövet legfőbb összetevője a kollagén, annak termelődése azonban az életkorunk előrehaladtával csökkenni kezd. Ennek pedig az a következménye, hogy a bőrünk megereszkedik, a kötőszövetünk pedig veszít a feszességéből, azaz meglazul. Ez egy természetes folyamat, amit sajnos nem kerülhetünk el, legfeljebb lassíthatjuk.

Életmód és táplálkozás

Szintén fontos befolyásoló tényező az általunk folytatott életmód, illetve táplálkozás, nem mindegy ugyanis, hogy például szoktunk-e mozogni, illetve hogy odafigyelünk-e arra, hogy minőségi, tápanyagokban és vitaminokban gazdag ételeket együnk. A nem megfelelő étrend, a mozgásszegény életmód, a dohányzás, illetve az erős UV-sugárzás is mind-mind negatívan befolyásolja a kötőszövetünk állapotát.

Hormonális változások

Meg kell említenünk továbbá a különböző hormonális változásokat, melyek például a terhesség vagy a változókor elérése, esetleg bizonyos egészségügyi problémák hatására alakulnak ki. Ezek is nagymértékben kihatnak a kötőszövetünk egészségére.

Túlzott súlyváltozás

Végül, de nem utolsósorban meg kell említenünk a túlzott mértékű, gyors súlyváltozásokat is, melyek – mind a súlygyarapodás, mind a fogyás – szintén hatással vannak a kötőszövetre. Az ugyanis nem mindig képes lépést tartani a jelentős és gyorsan történő változásokkal, aminek az lehet a következménye, hogy lazává válik.

Látható tehát, hogy ha a laza kötőszövet kialakulásáért felelős tényezőket kutatjuk, akkor meglehetősen sok okra bukkanhatunk. Nemcsak az életkor és a genetika, hanem a nem megfelelő életmód és táplálkozás, a hormonális változás és a túlzott súlyváltozás is állhat a háttérben. 

Amennyiben szeretnénk, hogy a kötőszövetünk feszesebb, a bőrünk, illetve a testünk pedig szebb, vonzóbb legyen, és szívesen kipróbálnánk ennek érdekében egy innovatív technológián alapuló eljárást, akkor a Sinergy Shape Alakformáló Szalonjában érdemes időpontot foglalni.